Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σπείρα κλεφτών με δράση από το 2014 εξαρθρώθηκε στην Ξάνθη

Σπείρα κλεφτών με δράση από το 2014 εξαρθρώθηκε στην Ξάνθη

0

Εξιχνιάστηκαν μία ληστεία, οκτώ κλοπές από επιχειρήσεις και σπίτια και δύο κλοπές οχημάτων στην πόλη της Ξάνθης-Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων

 Ο ένας από τις δράστες με δύο άγνωστους άρπαξαν από ηλικιωμένη 35.000 ευρώ με τη μέθοδο της απασχόλησης

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία ληστεία, οχτώ κλοπές από επιχειρήσεις και σπίτια και δύο κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμων, ελληνικής υπηκοότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, σε μία περίπτωση το 2014 σε μία περίπτωση το 2016 και από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, ο ένας από τους δράστες ενεργώντας είτε μόνος του, είτε μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, είτε με άγνωστους μέχρις στιγμής συνεργούς του, διέπραξε τις παραπάνω κλοπές στην πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό τριών σπιτιών και πέντε επιχειρήσεων, είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστη πόρτα – παράθυρο, από όπου μεταξύ άλλων αφαίρεσαν:

  • διάφορα χρηματικά ποσά, σε σύνολο 2.000 ευρώ περίπου
  • διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα – τιμαλφή
  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • κάρτες τραπέζης και έγγραφα
  • 1 κινητό τηλέφωνο
  • κλειδιά οικιών και οχημάτων

Επιπλέον, αφαίρεσαν δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από τη διάπραξη των κλοπών από τις παραπάνω οικίες.

Επιπρόσθετα, ο ένας δράστης ενεργώντας μαζί με άλλους δυο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, μετέβησαν στο σπίτι ηλικιωμένης στην Ξάνθη, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 35.000 ευρώ, ενώ όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την πράξη τους, την έσπρωξαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το ένα αυτοκίνητο και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία παρελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…