Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 7 Απριλίου 2020

0

Άλλη μία απουσία από τον κορωνοϊό στη Θράκη
Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 72χρονος που εξέπνευσε το πρωί της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
Χθες ανακοινώθηκαν άλλοι 6 θάνατοι, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 79 στην Ελλάδα.
Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η χθεσινή ήταν η έκτη απώλεια. Έξι θύματα του ιού προέρχονται από την Ξάνθη και δύο από τον Έβρο.
Δυστυχώς, αν και θα το θέλαμε τόσο πολύ, κανείς δεν ξέρει αν είμαστε στο τέλος της αρχής, ή στην αρχή του τέλους.


Μεγάλες καταστροφές
Πολύ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έφεραν οι δυνατοί άνεμοι της Κυριακής. Ο αέρας σήκωσε στέγες από μαντριά, φυτώρια, αποθήκες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον αγροτικό κόσμο.
Άμεσα κινήθηκε ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης που ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ και ζήτησε άμεση καταγραφή από τους ανταποκριτές, οι οποίοι αναμένονται σήμερα ή αύριο στα χωράφια του κάμπου, που υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή.


Ρεκόρ ακροαματικότητας
Ώρα 18.00, ώρα συντονισμού των Ελλήνων με την τηλεόραση. Ο λόγος, να ακούσουν τους δύο πρωταγωνιστές της καθημερινής απογευματινής ενημέρωσης.
Για να ενημερωθούν για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των πολιτών.
Τσιόδρας και Χαρδαλιάς οι δύο εκπρόσωποι. Ο μεν πρώτος ως ειδικός επιστήμονας, ο δεύτερος η φωνή της κυβέρνησης.
Δεν υπάρχει έλληνας που να μην έχει στηθεί στις 6 το απόγευμα για να τους ακούσει. Μάλιστα, η ενημέρωση αυτή μεταδίδεται ταυτόχρονα απ’ όλα τα κανάλια.
Πρόκειται για μια σωστή και αληθινή ενημέρωση, χωρίς αποκρύψεις στοιχείων, δίνοντας απαντήσεις με τρόπο που ο πληθυσμός γενικά να ενημερώνεται για ότι συμβαίνει στο θέμα του κορωνοϊού, ενώ ανακοινώνονται υπεύθυνα οι αποφάσεις των επιτροπών που έχουν συσταθεί.
-Υπεύθυνη, σοβαρή ενημέρωση με λίγα λόγια.
Γ.Δ.


Άλλη άποψη


Βέβαια, η υπεύθυνη ενημέρωση που στηρίζεται σε στοιχεία ακλόνητα, μη νομίζει κανείς ότι την αποδέχονται όλοι.
Υπάρχουν και αυτοί που έχουν μια ροπή στο να αμφισβητούν τα πάντα.
Διακατέχονται από μία συνωμοσιολογική αντίληψη για όλα.
Θεωρούν πως για όλα φταίνει οι άλλοι… Εβραίοι, Γερμανοί, ο Σόρος και η λέσχη Μπίντελμπεργκ.
Έτσι και τώρα. Θεωρούν ότι ο ιός κατασκευάστηκε σκόπιμα, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες κρύβονται πίσω από τον ιό και άλλες απίθανες απόψεις.
-Άφες αυτοίς.
Δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν. Είναι οι πρώτοι που αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα και που ενεργούν αντίθετα με όσα αποφασίζει η κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή
Να ελπίσουμε;
Ας το κάνουμε.
Να ελπίσουμε δηλαδή να στρώσει ο καιρός, Απρίλη μήνα, να σταματήσει να φυσάει και να κάνει ζημιές ο παγωμένος αέρας.
Να σταματήσουν τα χιόνια και οι καταιγίδες.
Με δυο λόγια, δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή.
Και, μεταξύ μας, απ’ όλες τις απόψεις.
Έχουμε από τη μια πλευρά τον εγκλεισμό και από την άλλη την κακοκαιρία. Που ξεπέρασε κάθε όριο με τα καλοριφέρ ή κάθε μέτρο θέρμανσης να δουλεύουν στο φουλ για να ζεστάνουν τις οικογένειες που υποχρεωτικά μένουν σπίτι.
Αντί για όμορφες εξορμήσεις στο ύπαιθρο, έχουμε κακοκαιρία και κορωνοϊό
Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το 2020.
Γ.Δ.


Αξιέπαινες πρωτοβουλίες
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη δείχνει την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο των τοπικών αρχών που όλες  αυτές τις δύσκολες μέρες βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Ευφραιμίδης πρόσεξε ότι μεταξύ των πολιτών που επαναπατρίζονται από Τουρκία και τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της πόλης μας ήταν και ένα μικρό παιδί με την μητέρα του. Για να του προσδώσει λίγη χαρά λοιπόν κατά τις ημέρες του εγκλεισμού του σκέφτηκε να του αγοράσει ένα παιχνίδι και μάλιστα προσπάθησε να το αποκρύψει. Αλλά έγινε αντιληπτό το πακέτο. Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες όπως επίσης και αυτή του δήμου Ξάνθης να μεταδίδει κάθε μέρα στις 12 το μεσημέρι από το Youtube του site του δήμου παραμύθια με την εξαιρετική αφήγηση της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι μέρες εγκλεισμού είναι δύσκολες για όλους πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά που έχουν τόση ενέργεια. Είναι σημαντικό λοιπόν να αξιοποιήσουν όλο αυτό το χρόνο δημιυργικά και με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για να μην είναι απλά χαμένος χρόνος.


Μας κατατρέχει ο κορωνοϊός τώρα και ο καιρός
Δεν είναι Άνοιξη φέτος αυτή. Μας κατατρέχει ο κορωνοϊός, μας κατατρέχει και ο καιρός. Τον καιρό που έκανε το Σαββατοκύριακο ούτε τον χειμώνα. Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι που δεν άφησαν δένδρο όρθιο στην πόλη και στους άλλους δήμους ενώ πολλές γειτονιές και χωριά των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου έμειναν πολλές ώρες χωρίς ρεύμα και νερό κάποια, όπως το Σέλινο και το Βελοχώρι του δήμου Αβδήρων. Βέβαια τυχαία δεν βγήκε η παροιμία «Του Απρίλη στις 18 έμεινε της γριάς το στόμα ανοιχτό», υπονοώντας βεβαίως από το κρύο αλλά για φέτος ειδικά το… συναγωνίζεται και ο κορωνοϊός!
Κουράγιο!!! Ένας μήνας είναι θα περάσει… και μετά ποιος μας πιάνει!!!


Το έχουμε από παλιά
Οι «Έλληνες αεί παίδες» κατά την έκφραση των Αιγύπτιων ιερέων. Και το βεβαιώνουν αυτό με τη συμπεριφορά τους χιλιάδες χρόνια τώρα.
Μάλιστα σήμερα, στον 21ο αιώνα, συνεχίζουν κάποιοι να λειτουργούν σαν μικρά παιδιά. Με πείσμα και εγωισμό, αντιδρώντας στις αποφάσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.
Και εν γένει σε ό,τι νομίζουν και εκτιμούν ότι δεν είναι σωστό.
Κρίνουν και ενεργούν με τρόπο που υπονομεύουν τους υπόλοιπους που με σύνεση ακολουθούν τις εντολές των αρμοδίων.
Γ.Δ.


Πάσχα με μπλόκα
Σχέδια επί χάρτου εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα εν μέσω κορωνοϊού. Και μπορεί τις εκκλησίες -με πολύ πολύκόπο- να κατάφερε να τις κλείσει η κυβέρνηση, αλλά την εξόρμηση στο χωριό γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να την περιορίσει.
Υπάρχουν σχέδια τα οποία θα ανακοινωθούν εντός των ημερών και περιλαμβάνουν μπλόκα στα διόδια και άλλες απαγορεύσεις.
Αλλά όπως φάνηκε και με τις αλλαγές κύριας κατοικίας στο taxis, και μια σειρά από άλλους ευρηματικούς τρόπους εξόδου, ο Έλληνας πάντα θα σε περιμένει στη γωνία…


Καλά τα προγνωστικά, λέει η Ν. Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε για πολλοστή φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις κοντά στην καθιερωμένη τους ημερομηνία. Ερωτηθείσα σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ, γιατί δεν ακυρώνονται οι πανελλαδικές –όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες- η κ. Κεραμέως είπε πως η συγκεκριμένη σύγκριση είναι λανθασμένη, καθώς η πορεία της Ελλάδας αναφορικά με την πανδημία είναι σχετικά καλή.
Τόνισε, μάλιστα, πως οι πανελλαδικές δεν ακυρώνονται γιατί «τα προγνωστικά είναι καλά».
Η κ. Κεραμέως τόνισε παράλληλα ότι αν και το 99% των μαθητών φαίνεται ότι έχει πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο ίντερνετ, η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρχει χρέωση δεδομένων από τα κινητά δίκτυα σε όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …