Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιορίζει κι άλλο τα επισκεπτήρια το Νοσοκομείο Ξάνθης

Περιορίζει κι άλλο τα επισκεπτήρια το Νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomeio

Παραμένει μόνο η κεντρική πύλη εισόδου ανοιχτή για την προέλευση-Επιτρέπεται μόνο ένας επισκέπτης ανά ασθενή

Εγκύκλιος για την εντατικοποίηση των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος από το υπουργείο Υγείας λόγω κορωνοϊού

Περιορίζει κι άλλο το Νοσοκομείο Ξάνθης τις ώρες επισκεπτηρίου, οι οποίες περιορίστηκαν σε μισή ώρα ανά ημέρα σε πολλές από τις κλινικές. Οι νέες ώρες εφαρμόζονται από το Σάββατο και προβλέπουν ότι:

-Επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή στα Τακτικά Επείγοντα Περιστατικά (Τ.Ε.Π).

-Επιτρέπεται μόνο ένας επισκέπτης ανά ασθενή.

-Τα οχήματα των επισκεπτών θα σταθμεύουν στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης (Parking) του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 28-02-2020, λειτουργεί μόνο η κεντρική πύλη εισόδου προς το Νοσοκομείο. Λόγω της ελεγχόμενης  εισόδου, η πύλη των επειγόντων παραμένει κλειστή.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου υπενθυμίζεται ότι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στο Νοσοκομείο, αλλά να συμβουλεύονται πρώτα τον ΕΟΔΥ.

Εάν εμφανίζετε συμπτώματα ΜΗΝ προσέλθετε μόνος στο Νοσοκομείο.

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης

Το Υπουργείο Υγείας ενόψει της πιθανής ύπαρξης ιογενούς λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID -19) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας εντατικοποιεί τους υγειονομικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπευθύνους των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα Υγιεινής και αυτοελέγχου.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων καλούνται για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν και την ενημέρωσή τους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου, όσοι ασκούν το επάγγελμα του χειριστή τροφίμων ή ποτών, ή εργάζονται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ,πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής σε όλα τα στάδια παρασκευής, μεταποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης και προσφοράς προς πώληση ή διάθεσης αυτών με ή και ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών, να διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που παράγουν ή διαχειρίζονται και να φροντίζουν για τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης και απεντόμωσης – μυοκτονίας της επιχείρησης καθώς και την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού

Νέες ώρες επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Κλινική Ώρα Επισκεπτηρίου
Μαιευτική / Γυναικολογική 13:30 – 14:00
Χειρουργική 13:00 – 13:30
Ορθοπεδική 13:30 – 14:00
ΩΡΛ/Ουρολογική/Οφθαλμ. 13:30 – 14:00
Μ.Ε.Θ. 13:00 – 13:30
Παθολογική 13:30 – 14:00
Καρδιολογική 13:15 – 13:45
Παιδιατρική 13:00 – 13:30
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…