Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεκάδες ποινές φυλάκισης για παράνομη είσοδο στη χώρα

Δεκάδες ποινές φυλάκισης για παράνομη είσοδο στη χώρα

0

Ανησυχία για την ποινικοποίηση της εισόδου στη χώρα σε αιτούντες διεθνούς προστασίας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πληροφορίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επικαλείται το The PressProject, μεταδίδοντας ότι την Καθαρά Δευτέρα, δικαστήριο στην Ορεστιάδα καταδίκασε συνολικά 30 άτομα με ποινές φυλάκισης έως 4 έτη χωρίς αναστολή και χρηματικά πρόστιμα έως και 10.000€ με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Το ελληνικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει έντονες ανησυχίες για την ποινικοποίηση της εισόδου στη χώρα σε αιτούντες διεθνούς προστασίας. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση του δικαστηρίου αφορά 15 άνδρες και 15 γυναίκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τους άνδρες το δικαστήριο όρισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και καταβολή προστίμου 10.000€ στον καθένα και για τις γυναίκες εκ των οποίων κάποιες είχαν και παιδιά, όρισε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 5.000€ στη κάθε μία. Να σημειωθεί ότι οι ποινές αφορούν ανθρώπους που πέρασαν τα σύνορα από την Παρασκευή έως και χθες.

Επιπλέον νωρίτερα το Σάββατο καταδικάστηκαν 17 Αφγανοί στους οποίους ορίστηκε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών και καταβολή προστίμου 10.000€ στον καθένα. Οι γυναίκες που καταδικάστηκαν μεταφέρθηκαν μαζί με τα παιδιά στο ΚΥΤ φυλακίου Έβρου ενώ οι άντρες που καταδικάστηκαν μεταφέρθηκαν σε καταστήματα κράτησης. Από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας έχουν δικαστεί και καταδικαστεί συνολικά 45 άτομα. Από αυτούς σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, τουλάχιστον οι έξι έχουν οικογένειες με νεογέννητα μωρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…