Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

0

Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά
Η διαπίστωση από φίλο παλιό Συριζαίο που συνεχίζει την παρουσία του στον ίδιο πολιτικό χώρο. Τον συνάντησα την επομένη της παρουσίας εδώ των Παππά και Καλπάκη.  Ήταν προβληματισμένος διότι διαπίστωσε πως το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία δεν έχει απήχηση και νέα μέλη δύσκολα εγγράφονται.
Όσο δε για την εκδήλωση, μία από τα ίδια, όπως και οι ίδιοι άνθρωποι. Λίγοι νέοι προστέθηκαν που εμφανίζονται συνεσταλμένα. Οι δε παλιοί γνωρίζονται μεταξύ τους και με τα μικρά τους ονόματα.
Τέλος μου εκμυστηρεύτηκε πως ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, έχει κουραστεί από τα κόμματα που άλλα υπόσχονται και άλλα τελικά κάνουν  και στις μικρές πόλεις που λίγο-πολύ γνωρίζονται όλοι, οι αλλαγές και μετακινήσεις μένουν οι περισσότερες κρυφές.
Και κάτι μεταξύ μας που βέβαια το γνωρίζουν όλοι. Τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στις μειονοτικές ψήφους. Αν φύγουν αυτές προς άλλα κόμματα, τότε θα φανεί η δύναμή του που θα είναι μικρή.
Γ.Δ.


Πάλι Μνημόνιο!
Είναι κοινή η μοίρα όλων των πρωθυπουργών αυτής της χώρας από το 2009 και μετά, να υπογράφουν Μνημόνια, αρχής γενομένης από τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τέλος τον Αλέξη Τσίπρα (που υπέγραψε ουσιαστικά δύο)! Από την «παράδοση» αυτή δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ετοιμάζεται να υπογράψει το δικό του Μνημόνιο!
Και μόλις καταφέραμε κουτσά στραβά, μετά από δέκα χρόνια, να ολοκληρώσουμε τα οικονομικά μνημόνια που υπογράψαμε με τους Ευρωπαίους εταίρους, την τρόικα ή τους θεσμούς όπως τους ονομάσαμε στη συνέχεια, εκπληρώνοντας τους σκληρούς δημοσιονομικούς όρους, να’ σου τώρα έρχεται το ποδοσφαιρικό του Μητσοτάκη, με την Ουέφα και τη Φίφα. Αντί του Τόμσεν και της παρέας του θα έχουμε τώρα τον Τσέφεριν και τον Ινφαντίνο να μας βάζουν όρους και όρια.
Ευτυχώς αυτό το Μνημόνιο δεν θα θίξει την τσέπη μας, ωστόσο θα πλήξει την αξιοπρέπειά μας, μιας και αποδεικνύεται περίτρανα ότι χωρίς εξωτερική παρέμβαση η χώρα δεν λειτουργεί, δεν προχωράει. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει σωστά, ούτε καν ποδόσφαιρο να παίξει!
Θλιβερό πλην όμως αληθινό…
Μ.Λ.


Ξεσηκώνουν τους μετανάστες οι ΜΚΟ
Ο σκοτεινός ρόλος μεγάλης μερίδας των ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στο μεταναστευτικό αποκαλύφθηκε πλέον μετά το ξέσπασμα βίας εκατοντάδων μεταναστών – υποκινούμενων από ΜΚΟ- την ημέρα που κατατέθηκε τροπολογία από την κυβέρνηση που θέλει να ελέγχει τη δράση και την χρηματοδότησή τους.
Οι κάτοικοι της Λέσβου είναι εξοργισμένοι με τις πάνω από 450 ΜΚΟ που δρουν στο νησί τους, από τις οποίες μόλις 76 υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταγραφούν. Οι υπόλοιπες προφανώς δεν θέλουν να αποκαλύψουν από πού χρηματοδοτούνται και τι σκοπούς εξυπηρετούν.
Ο κοινοτάρχης της Μόριας δήλωσε για τους κατ’ επάγγελμα ανθρωπιστές των ΜΚΟ και τη δράση τους:  «Στην αρχή βγήκαν να μου δώσουν κάποια δώρα για να τα προσφέρουμε στους φτωχούς κλπ. Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα δεχτώ . Μετά μας είπαν αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το σπίτι του ή το κτήμα του. Ωμός εκβιασμός. Ή θα νοικιάσουμε το κτήμα μας ή θα μας το κάνουν καλοκαιρινό. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια μέτρα, ξεσηκώθηκαν τότε οι ΜΚΟ. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ΜΚΟ, ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια».
Κ.Λ.


Να τιμηθεί ο Θανόπουλος
Δεν είναι μια πρόταση, δεν είναι μια απλή χειρονομία. Είναι ένα αίτημα που στηρίζεται στην πραγματικότητα και στην ηθική υποχρέωση της πόλης μας, να τιμήσει ένα άτομο που πρόσφερε στην Ξάνθη πάρα πολλά.
Ο λόγος μας σήμερα για τον επί σειρά ετών Νομάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Θανόπουλο. Ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή πλέον αλλά η απόφασή του για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης ήταν η αιτία και η αφορμή αυτή να γλυτώσει, να διατηρηθεί, να γίνει στολίδι και καμάρι όλων των Ξανθιωτών.
Καταθέτουμε λοιπόν την πρότασή μας να τιμηθεί ο Θανόπουλος με δύο ενέργειες του δήμου μας. Η πρώτη να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Παλιάς Πόλης και να στηθεί εκεί στην είσοδο της Παλιάς Πόλης η προτομή του.
Αν ως λαός, ως δήμος θέλουμε να τιμάμε αυτούς που πρόσφεραν στον τόπο μας, δεν θα πρέπει ν’ αρνηθούμε τα ελάχιστα από μέρους μας.
Μάλιστα η τιμητική εκδήλωση να γίνει με προσκεκλημένους τη σύζυγο και τα παιδιά του.
-Αναμένουμε και προσδοκούμε να ακούσουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Επιτέλους θα πρέπει να τιμάμε τους ανθρώπους της προσφοράς.
Γ.Δ.


Μαζί με την Ελένη Τσολάκη παρουσιάζει την παρέλαση ο Γιώργος Κουτσουρλής
Μαζί με την Ελένη Τσολάκη θα παρουσιάσει την παρέλαση του καρναβαλιού ο ξανθιώτης Γιώργος Κουτσουρλής. Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του με ανάρτηση στο Facebook, όπου αναφέρει: «μεγάλη Τιμή μου να συμμετέχω στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι, παρέα με την Ελένη Τσολάκη, παρουσιάζοντας την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 1 Μαρτίου, για την ΕΡΤ 3! Έως τότε θα τα λέμε συχνά γιατί το πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού είναι γεμάτο χρώματα, αρώματα και εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Ηλία Ασκαρίδη για την εμπιστοσύνη του!».
Ε.Δ.


Συντήρηση τροφίμων στις λαϊκές
Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζουν αναγνώστες για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και συντήρησης σε εδώδιμα είδη στις λαϊκές του δήμου Αβδήρων, σε Γενισέα, Σέλερο, Πόρτο Λάγος και αλλού. Ιδιαίτερα αναφέρονται σε πίτες, ζυμαρικά και άλλα φαγώσιμα που διατίθενται προς πώληση ως φρέσκα χωρίς να διατηρούνται σε ψυγεία.
Οι αρμόδιοι καλό είναι να έχουν το νου τους γιατί πολλοί συμπολίτες εμπιστεύονται τις λαϊκές για να γεμίσουν το τραπέζι τους.
Ε.Δ.


843.000 για υποδομές στη Σταυρούπολη
 Με 843.00 ευρώ για έργα αποκατάσταση υποδομών στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης επιστρέφει στην Ξάνθη ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Δε μάθαμε ακόμη ποιος είναι ο προορισμός τους, ωστόσο πρόκειται για σημαντική ενίσχυση (μιας και ο δήμος ως τώρα έχει πάρει μέχρι 200.000 ευρώ για αντίστοιχα έργα) που πιθανόν θα αξιοποιηθεί στην οδοποιία.
Ε.Δ.


Κούνησε το δάχτυλο στον δήμαρχο ο συνδικαλιστής!
Συζήτηση για τις μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης η οποία και προσάπτει στην δημοτική αρχή έλλειμμα συνεργασίας με τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων, μετακινήσεις υπαλλήλων με βλαπτικές συνέπειες για τους ίδιους και πολλά άλλα έως και ότι μεροληπτεί υπέρ κάποιων που θεωρεί «δικούς» της ενώ «κυνηγά» αυτούς που δεν στήριξαν την παράταξη του δήμαρχου. Παρόντες στην συνεδρίαση οι συνδικαλιστικές «κεφαλές» το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Ξάνθης και μέλος του ΔΣ.Σ. της ΠΟΕ – ΟΤΑ Δημήτρης Γαλανόπουλος οι οποίοι και εξαπέλυσαν μύδρους κατά του δημάρχου. Αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η επίδειξη συνδικαλιστικής δύναμης από τον κ. Πολυμερόπουλο που σε κάποια στιγμή είπε πως θα μπορούσε να φέρει τα κανάλια και να δημιουργήσει μεγάλο ντόρο για το θέμα πανελλαδικά αλλά δεν το κάνει γιατί θέλει τη συνεργασία και δεν θέλει να βλάψει τον δήμο μας!
Ο συνδικαλιστής κ. Πολυμερόπουλος που του είπαν κάποιοι ότι έγιναν μετακινήσεις και ήρθε να κουνήσει το δάκτυλο σε έναν δήμαρχο να μην τολμήσει να εφαρμόσει το σχεδιασμό του ώστε να έχει πιο λειτουργικές υπηρεσίες όπως αυτός τις εννοεί  – και θα κριθεί γι αυτό εννοείται –  γιατί θα τον κάνει βούκινο στα κανάλια! Δηλαδή ένας δήμαρχος «απειλείται» από ένα συνδικαλιστή!
Ω τι κόσμος!
Μ.Ξ.


Πού είναι το πρόβλημα;
dimotiko-kamaridisΣε συνέχεια του θέματος για τις 46 μεταβολές των δημοτικών υπαλλήλων που τόνισε και ξανατόνιζε ο κ. Δημαρχόπουλος το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Είναι παράνομο ή παράτυπο ένας δήμαρχος να αλλάξει μέσω της κινητικότητας τη δομή των υπηρεσιών στελεχώνοντας κάποιες που έχουν υποστελέχωση,  από το υπάρχον δυναμικό; Το έθεσε πολύ ωραία ο κ. Καμαρίδης. Είναι το  ίδιο σκεπτικό που ένας προπονητής επιλέγει τους παίχτες που πιστεύει ότι θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. Αυτό συμβαίνει παντού. Μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα αυτοί που δεν αποδίδουν απολύονται ενώ  στο δημόσιο υπάρχει το προνόμιο της μονιμότητας. Γνωστά πράγματα.
Και για να θυμίσουμε και κάτι ακόμη. Ο κ. Δημαρχόπουλος που τώρα ωρύεται όταν ήταν δήμαρχος δεν έκανε μετακινήσεις; Είχε τις άριστες σχέσεις με τους υπαλλήλους του; Δεν «κυνήγησε» κανένα και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές; Και έρχεται τώρα ως τιμητής… Άλλα λένε αυτοί που γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα.
Αλλά τότε δεν είδαμε τον κ. Γαλανόπουλο να διαμαρτύρεται!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…