Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μείωση του τιμήματος των ακινήτων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ για να βρεθούν αγοραστές

Μείωση του τιμήματος των ακινήτων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ για να βρεθούν αγοραστές

0
sevath

Μετά από πολλούς πλειστηριασμούς που απέβησαν άγονοι

 

Υπάρχει ενδιαφέρον υποστηρίζουν οι σύνδικοι πτώχευσης

 

 

Σε πλήρη στασιμότητα έχουν περιέλθει οι διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ. Μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κρίθηκαν άγονες στην ΣΕΒΑΘ η σύνδικος πτώχευσης προετοιμάζει την διαδικασία μείωσης του τιμήματος προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον, ενώ στην ΣΕΠΕΚ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πλειστηριασμών του κυρίου κτίσματος που δεν είχε αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα ανοίξει κι εδώ η διαδικασία μείωσης της τιμής.

Μείωση του τιμήματος για το ακίνητο της ΣΕΒΑΘ

Παραμένει αναξιοποίητο ένα οικόπεδο  – φιλέτο της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας ΣΕΒΑΘ με τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις της να έχουν καταντήσει – φαντάσματα ενός ενδόξου παρελθόντος. Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που έκλεισε και από τότε όλες οι προσπάθειες πλειστηριασμού του ακινήτου ή αξιοποίησης των εγκαταστάσεων απέβησαν άκαρπες. Όπως μας πληροφορεί η σύνδικος πτώχευσης κα Σταυρούλα Λιάκου έχουν γίνει πολλοί πλειστηριασμοί χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές και γι αυτό θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης του τιμήματος. Κυρίως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ακίνητο. Θυμίζουμε ότι το κεντρικό ακίνητο του εργοστασίου βγήκε για πρώτη φορά σε πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 16 Οκτωβρίου του 2014 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 10,9 εκ. ευρώ, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η ΣΕΒΑΘ έχει ακόμη ένα μικρό ακίνητο ωστόσο δεν έχει αρτιότητα και δεν είναι αξιοποιήσιμο.

sepek-emprosΜείωση τιμής και για το ακίνητο της ΣΕΠΕΚ

Η  ίδια διαδικασία θα τηρηθεί και για τα κεντρικό ακίνητο του εργοστασίου της ΣΕΠΕΚ ανέφερε η σύνδικος πτώχευσης κα Μαρία Πυλαρινού. Πρόκειται για το ακίνητο 400 στρεμμάτων με τα κτίσματα, καθώς και για κατάστημα ιδιοκτησίας της στην Εκτενεπόλ, Όπως είπε η κα Πυλαρινού ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πλειστηριασμών χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ενδιαφέρον και γι αυτό θα γίνει μείωση της τιμής. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από επαναληπτικούς πλειστηριασμούς και περαιτέρω μειώσεις της τιμής εκπλειστηριάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 ακίνητο της ΣΕΠΕΚ στη Νέα Αμισσό, όπου η τιμή είχε διαμορφωθεί στις 128.000 €. Πρόκειται για ακίνητο όμορο της έδρας του εργοστασίου, 53 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια κτίσματα που παλαιότερα εξυπηρετούσε όσο το εργοστάσιο λειτουργούσε ως πυρήνας αναπαραγωγής των χοιριδίων.

Επίσης η εταιρεία είχε ακίνητο στο Σιδηροχώρι το οποίο και πουλήθηκε αντί τις 520.000 €. Αυτά διανεμήθηκαν στους δικαιούχους με βάσης τον πίνακα διανομής. Η ΣΕΠΕΚ πλέον δεν διαθέτει άλλα κινητά προς εκποίηση, άλλωστε ο εξοπλισμός της είχε κριθεί εξαρχής παρωχημένος και η αξία των αποκτημάτων της ήδη υποβιβάστηκε σημαντικά, αφού δεν υπήρξε πρόταση για αγορά του εργοστασίου συνολικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…