Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

0

Έκαναν το καθήκον τους
Το καθήκον τους προς τους δημοτικούς υπαλλήλους το έκανε η δημοτική αντιπολίτευση. Και πώς θα μπορούσαν εξάλλου να έχουν άλλη άποψη οι επικεφαλής των παρατάξεων; Όντας και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι, φυσικά;
Από τον φωνασκούντα Δημαρχόπουλο, τον μετριοπαθή Μελισσόπουλο, τους νεοφώτιστους Παπαχρόνη και Χατζηθεοδώρου και με τον μέγα συνδικαλιστή Λύρατζη, όλοι σιτίζονται εκ του δημοσίου κορβανά. Γι’αυτό δεν είναι δυνατόν να έχουν κι άλλη αντίδραση.
Κατανοούμε τη δύσκολη θέση τους, όμως ας μη το τεντώνουν το σχοινί διότι θα τους καλέσουμε να μας απαντήσουν για την αξιολόγηση, και τη γνώμη τους για τα περίφημα Υπηρεσιακά Συμβούλιά τους.
Το έχουμε δηλώσει: Τους αντιμετωπίζουμε, εμείς τουλάχιστον, με τον προσήκοντα σεβασμό ως προς τις ιδιότητές τους.
Φρόνιμο όμως είναι από την πλευρά τους να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ξανθιωτών.
Γ.Δ.


Κοινή προσπάθεια των δήμων
Φωνή διαμαρτυρίας και απορίας εκ μέρους του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Για τα αδέσποτα. Τα οποία αντί να μειώνονται ή να είναι σταθερός ο αριθμός τους, αυξάνονται.
Έτσι, αυξανόμενα συστήνουν μικρές ή μεγάλες αγέλες, γίνονται επιθετικά και κάποιοι συμπολίτες πέφτουν θύματα.
Το φαινόμενο των αδέσποτων παλιό. Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές αλλά λύση δεν υπήρξε. Μια σοβαρή λύση είναι να δημιουργηθούν περιφραγμένα σημεία φιλοξενίας τους (καταφύγια τα ονομάζουν οι φιλόζωοι) που όμως θα τυγχάνουν φροντίδας τα φιλοξενούμενα ζώα.
Γενικά, λύσεις υπάρχουν. Απαιτούν όμως ενδιαφέρον από τους δήμους, συνολικά και οι τέσσερις να δράσουν από κοινού προς τις κατευθύνσεις που θα αποφασίσουν. Ήρθε πλέον η ώρα να δουλέψουν σοβαρά οι δήμοι.
Γ.Δ.


Τα πράγματα άλλαξαν
Η περίοδος που έκαναν κουμάντο οι Συνδικαλιστές – κυρίως του δημοσίου κ αι των ΔΕΚΟ- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ήταν από τα άσχημα του ΠΑΣΟΚ που όμως σημάδεψαν αρνητικά μια εποχή που προετοίμασε συμβάλλοντας στο να οδηγηθεί η χώρα στα Μνημόνια (Πολυζωγόπουλος κατά Γιαννίτση για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και άλλα).
Τα θυμήθηκα όλα αυτά τα αρνητικά και άλλα δυστυχώς, από την παρουσία του μέλους του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Βασίλη Πολυμερόπουλου στην Ξάνθη. Ο οποίος νομίζοντας πως βρίσκεται στις παλιές εποχές, κούνησε το δάκτυλό του στο δήμαρχο Ξάνθης.
Προφανώς και δεν τον φοβήθηκε κανείς και δεν τον έλαβε υπ’όψιν. Απέδειξε όμως κι αυτός περίτρανα πως είναι της άποψης «να μην αλλάξει τίποτε, να μην γίνονται αξιολογήσεις στο δημόσιο, όλα είναι καλά».
-Καλάθια και πανέρια του απαντάμε και προφανώς τους χρεώνουμε όλη την αρνητική εικόνα που έχει ο Έλληνας από τη «λειτουργία» του δημοσίου, δηλαδή τη γραφειοκρατία, την μη απόδοση, τον κομματισμό και την εξαγορά.
Αλλού θα πρέπει να κουνά το δάκτυλό του ο κ.Πολυμερόπουλος και ξέρει που…
Κουμάντο στο δήμο Ξάνθης κάνουν οι ξανθιώτες και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Γ.Δ.


Παράδεισος παραβατικότητας η Ελλάδα
«Η Αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών που έχουν συλληφθεί άλλες 200 φορές». «Συνελήφθη Αλγερινός κλέφτης στο αεροδρόμιο που είχε συλληφθεί άλλες 9 φορές».
«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Γεωργιανών που είχε ρημάξει τα νότια προάστια. Τα μέλη της ήταν γνωστά στις Αρχές …». Αυτοί είναι κάποιοι τίτλοι από ένα πρόχειρο σταχυολόγημα των ανακοινώσεων της Αστυνομίας του τελευταίου διαστήματος. Και πείτε μου, σας παρακαλώ, είναι για γέλια ή για κλάματα;
Οι άνθρωποι αυτοί  έχουν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα 5-10 και άκουσον-άκουσον 200 φορές κι ωστόσο κυκλοφορούν ελεύθεροι και προσθέτουν διαρκώς στο βιογραφικό τους κι άλλες συλλήψεις αφού ούτε φυλακίζονται, ούτε απελαύνονται, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες με τις περισσότερες συλλήψεις!  Είναι ένας παραλογισμός χωρίς όρια και προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και το ίδιο το κράτος και το δημοκρατικό πολίτευμα.
Πώς είναι δυνατόν κάποιος να συλλαμβάνεται για το ίδιο αδίκημα μέσα σε λίγα χρόνια τόσες φορές και πώς μπαινοβγαίνει στη φυλακή σαν να είναι ξενοδοχείο ημιδιαμονής; Ποιοι τον αφήνουν και βγαίνει με τόση ευκολία και ποιοι του επιτρέπουν να παραμένει στη χώρα με έναν τόσο ογκώδη φάκελο;  Γιατί είναι τόσο δύσκολο, τουλάχιστον για τους αλλοδαπούς εγκληματίες, μετά την έκτιση της επιβληθείσας ποινής να απελαύνονται πάραυτα;
Να με συμπαθάτε, αλλά κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Καλές λοιπόν οι προσλήψεις αστυνομικών, οι περιπολίες και η παρουσία τους στους δρόμους, αλλά και η Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Β.Σ.


Κύριοι σπεύσατε!
Το σχόλιο για τους αυτοδιοικητικούς μας κυρίως, να σπεύσουν διότι τα περιθώρια στενεύουν για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.  Όπως στενεύει και ο χρόνος για την πρόοδο των έργων.
Το μήνυμα μάλλον είναι ανησυχητικό προς όλους, να σπεύσουν για να μη χάσουν την ευκαιρία υλοποίησης έργων. Η χαμηλή απορροφητικότητα σε επίπεδο Περιφέρειάς μας είναι δεδομένη, ενώ ο χρόνος πιέζει και έργα φαίνεται πως κινδυνεύουν. Η προγραμματική περίοδος πλησιάζει στη λήξη της και ό,τι δεν υποβληθεί χάνεται.
Τα αίτια είναι πολλά και βαθιά ριζωμένα στον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα για τέτοιες αναλύσεις.
Αντιθέτως, είναι ώρα για δράση και κυρίως η ώρα να αξιοποιήσουμε ό,τι διαθέτουμε.
Γ.Δ.


Η πικρή αλήθεια
Κάποιοι, αρκετοί δυστυχώς, έχουν μια ιδιαίτερα περίεργη αντίληψη περί των στεγαστικών δανείων που τους χορηγούν οι Τράπεζες, η Εργατική Εστία και άλλοι κρατικοί φορείς.
Αρνούνται να πληρώσουν και να εξοφλήσουν το χρέος τους, όχι όλοι βέβαια, ξεχνώντας κάτι βασικό. Ότι με τη μη πληρωμή του χρέους τους, στερούν από άλλους δικαιούχους να πάρουν κι αυτοί στεγαστικά δάνεια.
Το φαινόμενο το ζούμε με τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ξεσηκώθηκαν οι κρατιστές της αντιπολίτευσης που κολακεύουν και καθησυχάζουν τους δανειολήπτες που δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.
Δηλαδή, να το καταλάβουμε, τα δάνεια δεν πρέπει να πληρώνονται; Κι αυτοί που τα πλήρωσαν και άλλοι που συνεχίζουν να τα πληρώνουν, τι είναι; Τα κορόιδα;
Ε, όχι. Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα.
Στεγαστική πίστη, επιχειρηματική δραστηριότητα δεν γίνεται μ’αυτόν τον τρόπο, του χαϊδέματος των μπατακτσήδων απ’όλη την αντιπολίτευση, η οποία ήταν αυτή υπέγραψε τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας.  Το ξεχνάει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ας σταματήσουν τώρα τα ψέματα και η υποκρισία.
Γ.Δ.


Επιτέλους έλεγχος για τις ΜΚΟ
Η είδηση είναι σαφής και απόλυτη. Με τροπολογία που ψηφίστηκε ήδη, συστήνεται αναλυτικό Μητρώο για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δρουν στην Ελλάδα.
Οι οποίες ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια, έφτασαν τις 450 και ασχολούνται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Έτσι, θα ξεκινήσει η καταγραφή των οργανώσεων αυτών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Δηλαδή καταγράφονται τα μέλη, οι υπάλληλοι και συνεργάτες τους. Διότι ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνονται.
Τώρα αφού καταγραφούν, θα γίνει γνωστό και όποιο έργο «προσφέρουν».
Ήταν καιρός να μπει μια τάξη διότι αυτού του είδους οι ΜΚΟ κάθε άλλο παρά επιθυμούν να λυθεί το θέμα. Εάν λυθεί, θα χάσουν τα έσοδά τους…
Γ.Δ.


“Έγραψε”με το χιούμορ του ο Σάββας Μελισσόπουλος
Το χιούμορ χρειάζεται στην πολιτική και είναι ο καλύτερος τρόπος να «γράψεις» που λέμε στην καθομιλουμένη. Να πεις αυτό που θέλεις με τρόπο που να γίνει αποδεκτό απ’ όλους και να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Αρκεί βέβαια να είναι έξυπνο κι όχι εξυπνακίστικο. Και έξυπνο χιούμορ κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι. Γι αυτό και μας εξέπληξε ευχάριστα όταν το συναντήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Είπε λοιπόν ο Σάββας Μελισσόπουλος σε μια τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο: «Προεκλογικά μας λέγατε ότι μόλις εκλεγείτε σε ένα μήνα θα ανοίξετε το πάρκινγκ και σε 6 μήνες το Κολυμβητήριο. Μήπως μαζί με τον εκλογικό αλγόριθμο ανακαλύψατε και μια νέα μονάδα μέτρησης του χρόνου;».
Πολύ καλό!
(Σ.Σ. ο εκλογικός αλγόριθμος είναι αυτό που ζήτησε ο δήμαρχος να του βρει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για να κερδίζει τους αντιπάλους του!).
Μ.Ξ.


Περί διχασμένης προσωπικότητας…
Χιούμορ προσπάθησε να κάνει και ο κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος όχι όμως με την ίδια επιτυχία κατά την άποψή μας. Συγκεκριμένα θέλοντας να πει ότι ο δήμαρχος καταπιάστηκε με πολλά και αντικρουόμενα είπε πως: «Ο δήμαρχος έχει διχασμένη προσωπικότητα»! Και πριν προλάβουμε να σκεφτούμε: «Ποιος γιατρός έκανε την διάγνωση» μας εξήγησε ότι διχάζεται η προσωπικότητα του δημάρχου γιατί είναι και δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΑΘ. Κι αυτά τα τρία αξιώματα σε πολλά έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Επομένως ο δήμαρχος Ξάνθης ποια συμφέροντα θα προασπίσει όταν υπάρχει αυτή η σύγκρουση;
Μάλλον ρητορικό είναι το ερώτημα καθώς ο κ. Τσέπελης ανέλαβε ως πρόεδρος στον ΣΔΑΝΞ και στην ΔΙΑΜΑΑΘ ως δήμαρχος Ξάνθης και όχι ως Μ. Τσέπελης.
Επομένως είναι αυτονόητο…
(Γελάσαμε και σήμερα…)
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…