Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με πέναλτι στο 58΄ έχασε για τέταρτη φορά φέτος η Ξάνθη από τον Άρη

Με πέναλτι στο 58΄ έχασε για τέταρτη φορά φέτος η Ξάνθη από τον Άρη

0

Στην 8η θέση κατρακυλά η τοπική ομάδα

Με πέναλτι του Γκάμα στο 58’, ο Άρης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, για τέταρτη φορά φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έγινε ο κακός δαίμονας φέτος για την ομάδα μας που δεν κατάφερε να πάρει ούτε ισοπαλία από τους Θεσσαλονικείς στα τέσσερα φετινά παιχνίδια μεταξύ τους, δύο στο κύπελλο και δύο στο πρωτάθλημα.

Έτσι ο Άρης ανέβηκε μόνος στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ξάνθη έχασε έδαφος στην κούρσα για μια θέση στα playoffs και ισοβαθμεί (με μειονέκτημα όμως) έναντι άλλων τριών ομάδων με 26 βαθμούς στην 6η.

Η Ξάνθη γνώριζε πια καλά τον Άρη και ήταν καλά στημένη στο γήπεδο, κλείνοντας τους χώρους μπροστά στην εστία της, περιοριζόμενη βέβαια σε παθητικό ρόλο.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν πολύ να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα όμως οι καλύτερες τους απόπειρες κατέληγαν στα χέρια του Αμπάντ. Ο Ισπανός γκολκήπερ δήλωσε παρών και στις τρεις φάσεις των Αρειανών, τόσο στις κεφαλιές του Ρόουζ (14’) και του Δεληζήση (39’), όσο και στο σουτ του Μαντσίνι έξω από την περιοχή (35’).

Ο Κάστρο έχασε ευκαιρία στο 41’, σουτάροντας άστοχα από το ύψος της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, με τους Θεσσαλονικείς να βγάζουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση να φτιάξουν φάσεις. Στο 47’, ο Γκάμα απείλησε με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Η υπεροχή του Άρη καρποφόρησε στο 58’, με τον Φετφατζίδη να κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σάσα, ο οποίος ανατράπηκε στη μικρή περιοχή από τον Μπαξεβανίδη, με τον Φωτιάδη να δείχνει την «άσπρη βούλα»: ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και άνοιξε το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» άγγιξαν το 2-0, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από την άλλη, η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να γίνει απειλητική. Στο τελευταίο 10λεπτο, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν περισσότερους χώρους και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι.

Στο 82’, ο Φετφατζίδης μπήκε πάλι στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε σε σώματα αντιπάλων κι ενώ θα μπορούσε να πασάρει σε ελεύθερο συμπαίκτη του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντιγκινί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της Ξάνθης προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά χωρίς ουσία.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα – Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ – Σάσα, Ματίγια – Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54’ Ντιγκινί), Γκάμα – Λάρσον (85’ Μαρτίνες)

Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σόσα – Κοβάσεβιτς (81’ Ντε Αμορίμ), Τερκί – Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (63’ Στάρτζεον), Κάστρο – Φοσέ (59’ Εντουάρντο)

Τα αποτελέσματα της 20ης Αγωνιστικής

 

Η Βαθμολογία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…