Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χαρά και περηφάνια στην Σταυρούπολη

Χαρά και περηφάνια στην Σταυρούπολη

0

Για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλη η Σταυρούπολη μπρος στις κάμερες το πρωί της Τετάρτης

 

Τι μας είπαν ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και ο αντιδήμαρχος και κάτοικος της Σταυρούπολης

 

 

 

«Η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας», ήταν τα πρώτα λόγια της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος μετά το πέρας της ψηφοφορίας της ανακοίνωσε την εκλογή της από 261 βουλευτές.

Η νέα πρόεδρος ψηφίστηκε από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, ενώ «Παρών» δήλωσαν για διαφορετικούς λόγους το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25.

Η εκλογή της νέας πρόεδρου χαιρετίστηκε με διθυραμβικά σχόλια και από τον Ξένο Τύπο τόσο από το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα της χώρας μας όσο και  από το γεγονός ότι η εκλογή της αποτελεί μια σπάνια επίδειξη αρμονίας στην κατακερματισμένη ελληνική πολιτική σκηνή» όπως σημείωναν χαρακτηριστικά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τόνισε ότι: συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή» όπως επίσης ότι «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου».

Στον απόηχο της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου – Όλη η Σταυρούπολη μπρος στις κάμερες

Παρά την παγωνιά από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι της Σταυρούπολης οι περισσότεροι ηλικιωμένοι κατέβηκαν στην πλατεία και στριμώχθηκαν στο κεντρικό καφενείο για να παρακολουθήσουν online την ψηφοφορία και την εκλογή της δικής τους Αικατερίνης Σακελλαροπούλου το γένος Παρασκευά ως πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Πλήθος κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έστειλαν ανταποκριτές  που μιλούσαν με τους κατοίκους οι οποίοι και εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και ανακαλούσαν μνήμες για την ίδια και την οικογένειά της. Από τότε που ανακοινώθηκε η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και έγινε γνωστό ότι η κα Σακελλαροπούλου έλκει την καταγωγή της από την Σταυρούπολη, ο οικισμός  έχει βρεθεί στο προσκήνιο, και υπάρχει μια διάχυτη ψυχική και ηθική ανάταση με κυρίαρχα συναισθήματα την χαρά, την περηφάνια και την τιμή.

Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, Α. Ελευθεριάδης: «Νιώθουμε όλοι μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά…»

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης: «Εκπροσωπώντας τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης να εκφράσω την μεγάλη χαρά όλων για την επιλογή και την εκλογή της κας Σακελλαροπούλου. Της ευχόμαστε «Καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της».

Μιλώντας για την αντίδραση του κόσμου ο κ. Ελευθεριάδης σημείωσε: «Νιώθουμε όλοι μεγάλη υπερηφάνεια. Από τότε που έγινε γνωστό έχει ανέβει η ψυχολογία των κατοίκων. Υπάρχουν προσδοκίες ότι θα στηρίξει όπως πάντα η ίδια και η οικογένειά της στήριζε τον τόπο που γεννήθηκε η μητέρα της. Θα επιδιώξουμε επαφή μαζί της όταν αναλάβει τα καθήκοντά της». Ο ίδιος όπως μας είπε δεν την γνωρίζει προσωπικά ωστόσο η  ίδια και οικογένειά της ανέκαθεν διατηρούσε δεσμούς στην Σταυρούπολη. «Ερχόταν τα καλοκαίρια και έκανε πεζοπορία. Της αρέσει η φύση . Είναι και πολύ φιλόζωη», μας λέει ο κ. Ελευθεριάδης.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Ν. Ευφραιμίδης: «Η ανάδειξή της σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας τιμά όλους»

Σταυρουπολίτης και ο αντιπεριφερειάχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης δηλώνει στο «Ε»: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Δημοκρατίας της χώρας μας. Η ανάδειξή της μας τιμά όλους και ιδιαίτερα όλους εμάς που καταγόμαστε από την περιοχή της Σταυρούπολης». Όπως ανέφερε ο ίδιος γνωρίζει προσωπικά την μητέρα της καθώς επίσης και ότι η ίδια και η οικογένειά της στήριζαν  και στηρίζουν οικονομικά την Ενορία της Σταυρούπολης και βοήθησαν μάλιστα στην επισκευή του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών.

Κάτοικος Σταυρούπολης, Δ. Βασιλειάδης: «Είναι μετριοπαθής, κοντά στον άνθρωπο έχει άποψη και νομικό πολιτισμό»  

Ο κ. Δημήτρης Βασιλειάδης είναι κάτοικος της Σταυρούπολης και γνωρίζει και την ίδια και την οικογένειά της. Μάλιστα είπε πως είναι 1 χρόνο μικρότερή του και πως γνώριζε τον μπάρμπα Χρήστο και τον γιο του Αλέκο Παρασκευά που ήταν πατέρας και αδελφός της μητέρας της Αικατερίνης. Όπως ανέφερε ο πατέρας της Νικόλαος Σακελλαρόπουλος διορίστηκε πρωτοδίκης στην Σταυρούπολη και τότε γνώρισε την μητέρα της . Έφυγαν το 1954 στην Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε η Αικατερίνη: «Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος με μεγάλη παιδεία και κοντά στον άνθρωπο. Έχει άποψη και δημόσιο λόγο και νομικό πολιτισμό.  Είναι μετριοπαθής  και εξαιρετική νομικός όπως επίσης και ο πατέρας της που διετέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή που μας τιμά όλους», επισημαίνει ο κ. Βασιλειάδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…