Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα άτομα με αναπηρία

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα άτομα με αναπηρία

0

Έρευνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Αποδέκτες κοινωνικών διακρίσεων γίνονται τα ΑμεΑ, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που έγινε με  αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Η έρευνα διεξήχθη σε άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω. Συμμετείχαν 600 άτομα από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Η  εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε:

-Η πλειοψηφία θεωρεί ότι η ζωή των ατόμων με αναπηρία ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρεψε

-Οι περισσότεροι θεωρούν πως τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την ελληνική κοινωνία, ενώ ακολουθούν αυτοί που πιστεύουν πως αντιμετωπίζονται με οίκτο και φιλανθρωπία.

-Στην ερώτηση αν «γνωρίζετε πως υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία», η πλειονότητα, με 71%, απαντά «ναι», ενώ «όχι» απαντά ένα 21%.

-Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας απαντά πως πρέπει να λαμβάνονται σχετικά μέτρα, 87%.

-Στην ερώτηση αν «η οικονομική κρίση αύξησε τα κρούσματα αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία», το 58% απαντά θετικά, ενώ το 26% απαντά αρνητικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…