Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κοινωνικό μέρισμα: Μ’ ένα τηλεφώνημα μάθετε αν είστε δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα: Μ’ ένα τηλεφώνημα μάθετε αν είστε δικαιούχοι

0

Τεράστιο το ενδιαφέρον των πολιτών

Τεράστιο  είναι για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον των πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα.

Έτσι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έθεσε σε λειτουργία έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 2131621000 ο οποίος λειτουργεί από εχθές το πρωί προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Την ίδια ώρα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προχωρούν από σήμερα σε υπηρεσία υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικής φόρμας της ΗΔΙΚΑ για όσους δικαιούνται και ανέμεναν να λάβουν τα 700 ευρώ του Κοινωνικού Μερίσματος αλλά, για διάφορους ή και άγνωστους λόγους, είδαν τελικά πως απορρίπτονται από τη πλατφόρμα όταν υπέβαλαν την σχετική αίτηση. Εκεί θα διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (πχ ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κλπ) ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Μάλιστα θα παραμείνει ανοικτή και να δέχεται ενστάσεις ακόμα και μέχρι τις 15 του Ιανουαρίου, δηλαδή και μετά από 1 Ιανουαρίου 2020 προκειμένου οι πραγματικά δικαιούχοι να λάβουν το ποσό που δικαιούνται.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έφερε στην επιφάνεια περιπτώσεις νοικοκυριών που αν και πληρούν όλα τα κριτήρια της απόφασης (εισοδηματικά, όριο καταθέσεων, υποβολή φορολογικών δηλώσεων για επτά συνεχόμενα χρόνια κλπ) δεν είχαν ενσωματωθεί στους αρχικούς καταλόγους των δικαιούχων για διάφορους τεχνικούς λόγους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα από τον ΕΦΚΑ των 487 ευρώ

Σε ειδική κατηγορία δικαιούχων – οι προϋποθέσεις Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου καταβά…