Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διεκδικήσεις για την προσβασιμότητα και την απασχόληση από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

Διεκδικήσεις για την προσβασιμότητα και την απασχόληση από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

0

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας

«Η 3η του Δεκέμβρη είναι ημέρα αναφοράς στην αναπηρία, σε αυτή τη δύσκολη βιωματική μη αναστρέψιμη κατάσταση που σημαδεύει ορισμένα  άτομα και τα οδηγεί σε ένα Γολγοθά καθημερινού αγώνα επιβίωσης, κοινωνικοποίησης και επιβεβαίωσης», τονίζει με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «η 3η Δεκέμβρη του 2019 βρίσκει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους  μπροστά στις προκλήσεις της κρίσης να αγωνιούν και να αγωνίζονται για όλα τα κεκτημένα που τους στηρίζουν και τους δίνουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν :

-Την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ειδικής Εκπαίδευσης και με το επιχείρημα της υποχρεωτικότητας να φέρει όλα τα παιδιά με αναπηρία στα σχολεία.

-Την μεγαλύτερη ποσόστωση στην αγορά εργασίας  των νέων με αναπηρία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και στην διαμόρφωση των Ειδικών συνθηκών στους χώρους της εργασίας.

-Την εύρεση νέων μεθόδων και τακτικών από την Πολιτεία για την εξάλειψη των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού που έχουν ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

-Την απόλυτη προσβασιμότητα με σύγχρονες υποδομές, ηχητικές σημάνσεις ανοιχτούς πεζόδρομους και πεζοδρόμια και φιλόξενους χώρους αναψυχής για όλα τα άτομα με αναπηρία.

-Την ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, ώστε να λειτουργεί ως θεσμός που το άτομο με αναπηρία δεν θα ταλαιπωρείται ούτε θα χάνει την αξιοπρέπειά του.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για τα άτομα με τυφλότητα και προβλήματα όρασης γιατί η αναπηρία υπάρχει και θα υπάρχει. Είναι συνυφασμένη με τη ζωή και ενταγμένη στη ζωή»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΧΩΡΙΣ», μια αυτοσχεδιαστική παράσταση στη Ξάνθη

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Nostos Live O Παναγιώτης Κούδας και ο Κωνσταντής Μπίτσης …