Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξανθιώτες ορειβάτες εγκλωβίστηκαν στο καταφύγιο στο Υψάριο της Θάσου

Ξανθιώτες ορειβάτες εγκλωβίστηκαν στο καταφύγιο στο Υψάριο της Θάσου

0

Η κακοκαιρία κατέστρεψε το δρόμο. Χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 12 χλμ

 Διεξήχθη επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό τους

 Περιπέτεια για «γερά νεύρα» έζησαν το Σάββατο 14 ορειβάτες που επισκέφθηκαν το καταφύγιο στο Υψάριο της Θάσου. Οι περισσότεροι ήταν από την Ξάνθη και είχαν φτάσει το προηγούμενο βράδυ με σκοπό να διαμείνουν το τριήμερο. Όταν όμως, χάραξε το πρωί του Σαββάτου διαπίστωσαν ότι ο δρόμος είχε καταστραφεί κι έτσι αναγκάστηκαν να περπατήσουν περίπου 12 χλμ σε κακές καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα διεξήχθη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα αυτοκίνητα παρέμειναν στο καταφύγιο και θα επιστραφούν τις επόμενες ημέρες όταν γίνουν εργασίες αποκατάστασης και υποχωρήσει η κακοκαιρία.

«Είχε χαλάσει ο δρόμος και δεν μπορούσαμε να κατέβουμε με τα αυτοκίνητα που είχαμε ανέβει. Τα αφήσαμε πάνω, κατεβήκαμε με τα πόδια» δήλωσε ένας εκ των ορειβατών στο STAR, ενώ από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου τόνισε πως «έφτασαν σώοι και αβλαβείς. Έγινε μια επιχείρηση εν μέσω άλλων επιχειρήσεων. Ανεβήκαμε στο Υψάριο για τον απεγκλωβισμό των 14 ατόμων».

 Χ. Τοψίδης: Κήρυξη του συνόλου του νησιού σε έκτακτη ανάγκη

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», Χριστόδουλος Τοψίδης επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το νησί της Θάσου συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. κα Μαρία Πολυμέρου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μανώλη Ταπατζά. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Τοψίδης, διαπιστώνοντας τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία, και κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή ότι δεν προέβη σε προγραμματισμό για την αποκατάστασή τους, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την προτεραιότητα δρομολόγησης έργων στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου, το οποίο έχει δεχθεί σημαντικές επιχωματώσεις και η Περιφέρεια οφείλει να ενεργήσει και να διεκδικήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Θεωρούμε λάθος την μη κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλου του νησιού αλλά μόνο ενός μέρους του. Ο κ. Μέτιος μη κηρύσσοντας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλο το νησί και δηλώνοντας ότι οι ζημίες δεν είναι σημαντικές ουσιαστικά αναιρεί κάθε σκέψη διεκδίκησης για την Θάσο μετά τις θεομηνείες και αυτό αποτελεί άλλη μία αρνητική συνεισφορά του στο νησί και στους κατοίκους του. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υπάρχει ανάγκη η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. να καταρτίσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα αφορά την Θάσο και αυτό θα αποτελεί την βάση της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…