Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος στις παρατάσεις χρόνου για το έργο στο παλιό Δημαρχείο

Τέλος στις παρατάσεις χρόνου για το έργο στο παλιό Δημαρχείο

0

Δήμαρχος Ξάνθης: «Πέρασαν 5 χρόνια και ο δήμος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του»

 

Σε ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις οι αθλητές της Ξάνθης με έξοδα του δήμου.

7 προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης

 

 

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα 12 θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και τα 3 εκτός στην Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε στις 10 το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου. Από την αντιπολίτευση ήταν παρών μόνο ο κ. Θωμάς Ηλιάδης της παράταξης «Δήμος Πρότυπο» ενώ απουσίαζαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων «Ξάνθη για Όλους» και «Αγάπη για την Ξάνθη μας» που έχουν μέλη στην επιτροπή.

Σε ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις οι αθλητές της Ξάνθης με έξοδα του δήμου

Ένα από τα θέματα στα εκτός ημερησίας αφορούσε το αίτημα αθλητικών συλλόγων να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις της Ευρώπης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης, πρόθεση του δήμου είναι να ανταποκριθεί στο αίτημα για να δώσει την δυνατότητα στους αθλητές της Ξάνθης να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόνισε δε πως και άλλες φορές έχει γίνει το αίτημα αυτό και ο δήμος δεν συμμετείχε. Διευκρίνισε ότι ο δήμος θα καλύπτει μόνο τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών και για τα υπόλοιπα έξοδα θα τα καλύπτουν οι εκάστοτε διοργανωτές των αγώνων. Ο κ. Ηλιάδης συμφώνησε και το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Τα υπόλοιπα δύο αφορούν αίτηση για το τουρνουά μπάσκετ και αίτηση για σύντομη αναβολή δίκης εν’ όψει ρύθμισης.

7 προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης – Τέλος χρόνου για τον ανάδοχο παλιού Δημαρχείου

Σ’ ότι αφορά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη δόθηκε έγκριση για 7 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων στο δήμο Ξάνθης. Το 4ο θέμα αφορούσε το έργο ανακατασκευής του παλιού δημαρχείου και ο δήμαρχος κ. Τσέπελης τόνισε πως δεν θα δοθεί άλλος χρόνος στον ανάδοχο για να ολοκληρώσει το έργο καθώς έχουν περάσει 5 χρόνια και επιπλέον ο δήμος ενώ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντί του αυτός δεν τήρησε  το χρονοδιάγραμμα και συνεχώς ζητά παρατάσεις.

Δίκες αντιδημάρχων για επιθέσεις αδέσποτων και αγωγή χρέους 120.000 ευρώ

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν την νομική υπηρεσία που ζήτησε εξουσιοδοτήσεις για να παραστεί σε δίκες αντιδημάρχων για επιθέσεις σε αδέποτα(2 θέματα) και μια αγωγή χρεών όπου ζητούν από τον δήμο 120.000 ευρώ. Όπως ανέφερε η κα Χατζηιλιάδου πρωτοδίκως επιδικάστηκε στον δήμο να καταβάλλει 20.000 ευρώ και πρέπει να ασκήσει έφεση. Πρόκειται για μια υπόθεση του πρώην δήμου Σταυρούπολης όπου ιδιώτης ισχυρίζεται ότι είχε την προφορική εντολή αντιδημάρχου να εκτελέσει 20 εργασίες που έχει κάνει και δεν έχει πληρωθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…