Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

0

Νέα δεδομένα για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης
Έχουμε την πληροφορία ότι τα υπόλοιπα των εκπτώσεων από ένα έργο δεν κλειδώνονται ούτε αποταμιεύονται αλλά επιστρέφουν στην πηγή χρηματοδότησης. Δηλαδή αν ένα έργο δημοπρατηθεί με 40% έκπτωση για το ποσό της έκπτωσης δεν υπάρχει μηχανισμός για να διατεθεί για το ίδιο έργο όταν  χρειάζεται. Ο λόγος που τα επισημαίνουμε όλα αυτά είναι για το έργο του κάθετου άξονα της Ξάνθης. Όλοι θυμόμαστε ότι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  Κώστας Ζαγναφέρη αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης είχαν κάνει εκστρατεία για να διατεθούν τα υπόλοιπα των εκπτώσεων προκειμένου να δημοπρατηθεί το άλλο κομμάτι του κάθετου άξονα,  το τμήμα Μελίβοια – Δημάριο. Αλλά έγκυρες πηγές από την  Εγνατία μας μεταφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Πότε και πως προέκυψε αυτό δεν γνωρίζουμε αλλά θα μάθουμε σύντομα.
Μ.Ξ.


Νέος διευθυντής στην ALPHA
Νέος Διευθυντής ανέλαβε εδώ και λίγο καιρό στο κεντρικό κατάστημα της ALPHA Τράπεζας επί της οδού Καραολή.
Πρόκειται για τον Βαΐτση Δανογλίδη, ο οποίος ήρθε στην πόλη μας από την Ορεστιάδα. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή και παραγωγική θητεία.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρικό
Οφείλουμε δυο λόγια για την ποδοσφαιρική μας ομάδα που 29 χρόνια τώρα μας εκπροσωπεί στην πρώτη εθνική κατηγορία.
Μάλιστα, εδώ και χρόνια, είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα σε Μακεδονία και Θράκη, εξαιρώντας τη Θεσσαλονίκη.
Λοιπόν, όπως έλεγε φίλος καλός και γνώστης των πραγμάτων του ποδοσφαίρου, φέτος η ομάδα έχει βάθος, έχει πάγκο και το κυριότερο, έχει καλής ποιότητας παίκτες αρκετούς.
Τόνισε δε πως σύντομα, όταν «δέσει» η ομάδα περισσότερο, θα βλέπουμε καλύτερα και ομορφότερα παιγνίδια από αυτήν.
Άρα, μπορεί κάπου η τύχη να βοήθησε, όμως η θέση που βρίσκεται η ομάδα σ’ ένα βαθμό είναι και αποτέλεσμα του παιγνιδιού και μέσω της προπόνησης και καθοδήγησης του προπονητή.
Γ.Δ.


Μάλλον «καλό χειμώνα»
Πλέον μπορούμε να πούμε χωρίς να παρεξηγηθούμε το «Καλό Χειμώνα».  Τα δείγματα των ημερών ήταν χειμωνιάτικα και πλέον από δω και πέρα ξεκινούν οι προετοιμασίες παρότι για την επίσημη είσοδο στην χειμερινή περίοδο έχουμε ημέρες ακόμη.
Φέτος όμως ο Οκτώβρης δεν ήταν «μαλακός» όπως άλλες φορές και κατά πως ισχυρίζεται ο βλάχος που «διαβάζει»  τα κόκαλα, ο χειμώνας δεν θα είναι μεν βαρύς, αλλά θα μας ταλαιπωρήσει.
-Ίδωμεν τι μας επιφυλάσσεται.
Γ.Δ.


Κούρδοι
Γράφτηκε στο διαδίκτυο: Αν η Ιστορία είναι κρεατομηχανή, οι Κούρδοι ετοιμάζονται και πάλι να κάνουν τον κιμά…


Πάλι θύματα οι Κούρδοι
Μετά Χριστόν προφήτης ουδείς, αλλά όλην αυτήν την δυσάρεστη έως προδοτική συμπεριφορά εις  βάρος των Κούρδων Συρίας και Ιράκ (που θα ακολουθήσει) από πλευράς Αμερικανών, την είχα πει μήνες πριν.
Πολλά χρόνια τώρα οι Κούρδοι έχουν υποστεί «πισώπλατες μαχαιριές» από «συμμάχους» τους κυρίως δυτικές χώρες. Τους υπόσχονται ανεξαρτησία και δημιουργία αυτόνομου κράτους, πολεμούν μαζί τους, χάνονται άνθρωποι-μαχητές, κι όταν ολοκληρώνεται ο πόλεμος, τους εγκαταλείπουν μη τηρώντας τις συμφωνίες.
Πολλά χρόνια τώρα συμβαίνει αυτή η ιστορία. Και πάντα θύματα οι Κούρδοι, πάντα πληρώνουνε με το αίμα τους την επιθυμία τους να δημιουργήσουν αυτόνομο κράτος. Τελευταία κοροϊδία οι ΗΠΑ. Αποχωρούν και τους άφησαν ήδη εκτεθειμένους στην επιθετική προσπάθεια της Τουρκίας.
Θρασύτατα παιγνίδια χρόνων πολλών των ισχυρών που παίζονται χωρίς ηθική και αρχές. Το μόνο που ισχύει είναι τα προσωπικά συμφέροντα των κατά καιρούς ισχυρών.
Κι ένα από τα θύματα αυτής της πολιτικής πολλά χρόνια τώρα είναι οι Κούρδοι.
Γ.Δ.


Τάδε έφη Τεχνική Υπηρεσία
Λίγα προς τους συμπολίτες για να γνωρίζουν. Εάν από λόγους φθοράς ή κακοτεχνίας του εργολάβου που έφτιαξε κάποιο πεζοδρόμιο συμβεί βλάβη, σύμφωνα με τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης που μας ενημέρωσε, την βλάβη οφείλει να αποκαταστήσει ο ιδιώτης που έχει εκεί το κατάστημα ή το σπίτι του. Καινοφανής η περίπτωση και ομολογούμε πως δεν την γνωρίζαμε. Τώρα όμως δικαιολογούμε τα διάφορα πρόχειρα και αντιαισθητικά μπαλώματα στα πεζοδρόμια της πόλης.
Είχαμε την εντύπωση ότι η τεχνική υπηρεσία επιλαμβάνεται για τη διόρθωση για να υπάρχει ομοιομορφία και σωστή αποκατάσταση.
Εξάλλου, θεωρούσαμε πως τα συνεργεία της εν λόγω υπηρεσίας, αυτόν το λόγο ύπαρξης έχουν. Κάναμε λάθος και θ’ αναλάβουμε να βάλουμε στη θέση τους τα λίγα παβέ που λείπουν από το πεζοδρόμιο για να μην απασχοληθούν οι τεχνίτες από άλλες σημαντικότερες εργασίες…
Γ.Δ.


Συνεργασία αστών-λαϊκής τάξης
Δεν το κρύβουμε. Υποστηρίζουμε την αστική τάξη. Όχι με απόλυτες απόψεις. Υποστηρίζουμε τη σημασία, την αξία και τη συμβολή στην ανάπτυξη της χώρα στην αστική τάξη, την μεσαία λεγόμενη, χωρίς ν’ αγνοούμε ή απεμπολούμε και μηδενίζουμε την ανάλογη προσφορά της εργατικής τάξης.
Η οποία όχι λίγες φορές βρέθηκε μέσω φωτισμένων ηγεσιών στην πρωτοπορία των αγώνων για υψηλά ιδανικά με θυσίες μεγάλες.
Εξάλλου ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία του 1821 στηρίχτηκε στους αστούς που ζούσαν εκτός Ελλάδος αλλά και στους απλούς αγωνιστές που επιφορτίστηκαν τον ένοπλο αγώνα κατά των κατακτητών.
Μια πετυχημένη συνεργασία αστών και λαϊκών ήταν η επανάσταση του Γένους.
Γ.Δ.


Τυχερό το Τυχερό – Θα γίνει κάτι ανάλογο για την μελέτη του αρδευτικού της Ξάνθης;
Ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει 1,3 εκ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την μελέτη για υπόγειο αρδευτικό δίκτυο στο Τυχερό Έβρου. Πολύ ωραία. Αλήθεια για την Ξάνθη θα κάνει κάτι ανάλογο; Και μιλάμε για το αρδευτικό της πεδιάδας του νομού μας, το οποίο χρειάζεται επικαιροποίηση η μελέτη του και παραμένει ζητούμενο η ανεύρεση χρημάτων αφού απεντάχθηκε από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» μετά την προσφυγή των οικολόγων στο ΣτΕ. Να θυμίσουμε ότι τώρα θα ήταν τελειωμένο αφού οι δικαστικές του περιπέτειες του κόστισαν 10 χρόνια!
Και διηγώντας τα να κλαις…
Μ.Ξ.


Θαυμάστε τον
Λέγεται Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι ο πιο καλοντυμένος και καλοπερασμένος κομμουνιστής της Ευρώπης. Προχθές  αποδείχθηκε με δικαστική βούλα ότι ανατίναξε το ασφαλιστικό σύστημα μιας ολόκληρης χώρας. Ε και; Σκασίλα του. Η δική του απροσμέτρητη διάνοια υποστηρίζει ότι δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο. Μόνο κάτι δευτερεύον «που αφορά την συγκυρία» όπως είπε.
Κι ας του φώναζαν εδώ και τέσσερα χρόνια ότι ο νόμος του θα καταπέσει, ότι οι επαγγελματίες δεν άντεχαν τις εισφορές του, οι συνταξιούχοι δεν προλάβαιναν τις μειώσεις του, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι με σαράντα χρόνια ασφάλισης αναρωτιούνταν γιατί να πάρουν την ίδια σύνταξη με κείνους που δούλεψαν δεκαπέντε χρόνια. Όλοι τους ήταν πληρωμένοι από την κλεπτοκρατία, ταξικοί εχθροί ενός αδιάλλακτου αγνού κομμουνιστή που ποτέ δεν παρέδωσε τα όπλα. Η πραγματικότητα ήταν πάντα αυτός.
Μήτε αγωνιά, μήτε μετανιώνει για τη ζημιά που έχει κάνει σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δεν ντρέπεται καν που συνταγματολόγος άνθρωπος, έφτιαξε τον πιο αντισυνταγματικό ever νόμο του ελληνικού κράτους. Σκασίλα του. Σιγά μην χαμηλώσει το κεφάλι, σιγά μην αναρωτηθεί μήπως έκανε κάποιο λάθος. Στο κάτω-κάτω, μέχρι σήμερα ουδέποτε αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και πάντα προς τα πάνω σκαρφάλωνε. Μέχρι υπουργός εξωτερικών έγινε…
Δ.Ε.


Λίγα λόγια της καρδιάς
Θα το πω κι ας χαρακτηριστώ ως αισθηματίας, ως ευαίσθητος συναισθηματικά. Λοιπόν, δεν υπάρχει Ξανθιώτης που δεν δάκρυσε, δεν έκλαψε λίγο κρυφά για όσα γράφτηκαν αυτές τις μέρες στις Εφημερίδες, στα site ή στο facebook.
Ήταν ένας κατακλυσμός ωραίων, επαινετικών λόγων, ύμνοι στην Πατρίδα, στις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Λεβεντιάς και βέβαια απόδοση τιμής στους ηρωικούς νεκρούς αλλά και σημερινούς νέους των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως, ας το πούμε για μια φορά ακόμη, για τους Τσολιάδες!
Ήταν ένα όνειρο, ένα όραμα, μια εικόνα που συντάραξε, λόγια της καρδιάς που συγκίνησαν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, που ταρακούνησαν συναισθηματικά μικρούς και μεγάλους, που φώναζαν «μπράβο παλικάρια», που αγνόησαν τη βροχή, που έκρυβε το δικό τους δάκρυ χαράς και περηφάνιας, ανάταση ψυχής, για την Ελλάδα που είναι εδώ, παρούσα, που παρελαύνει χειροκροτούμενη, ενωμένη και δυνατή όπως της πρέπει και μπορεί.
Τα μάτια βούρκωσαν, οι ψυχές αναρίγησαν, τα χέρια πέταξαν τις ομπρέλες για να χειροκροτήσουν…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…