Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

0

Οφείλει να προχωρήσει
Γιορτές, τέλος, οι σημαντικές, διότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι τέλος του 2019, και ο δήμος Ξάνθης θα πρέπει να δει μια εκκρεμότητα που του άφησε η προηγούμενη διοίκηση.
Για την αδελφοποίηση μεταξύ του Κούμπουλουνγκ (Cumpulung) Ρουμανίας ο λόγος, που άφησε στη μέση ο Δημαρχόπουλος. Τα σχετικά έγγραφα της διαδικασίας που ξεκίνησε, πρέπει να υπάρχουν στο δήμο.
Εάν ο δήμος μας σέβεται αυτό που ξεκίνησε θα πρέπει να το τελειώσει. Παρότι έχει στεναχωρήσει αρκετά τους Ρουμάνους η στάση του Δημαρχόπουλου που μόνος του αποφάσισε να μην συνεχίσει ό,τι ο ίδιος ξεκίνησε.
Σημασία έχει το τώρα εξάλλου και τα υπόλοιπα είναι παρελθόν.
Γ.Δ.


Οι φωτό σε δήμο και Νομαρχία
Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι θεσμικό και ένδειξη σεβασμού προς τα πρόσωπα εκείνα που κατά καιρούς και επί σειρά ετών προσέφεραν στα κοινά από θέσεις εξουσίας. Για μια ανάρτηση φωτογραφίας ο λόγος. Για να θυμίζει και να πιστοποιεί την παρελθούσα παρουσία και προσφορά.
Στο δήμο Ξάνθη γίνεται και είναι ισωστό. Όλοι οι κατά καιρούς διατελέσαντες δήμαρχοι με την χρονολογική σειρά έχουν την φωτογραφία τους. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού μας χωρίς εξαιρέσεις προσώπων.
Τέλος, αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει και η αντιπεριφέρειά μας τουλάχιστον από την εφαρμογή του νέου θεσμού, μια και δεν το έκανε κατά την περίοδο της Νομαρχιακής λειτουργίας.
-Τιμή στη μνήμη της όποιας προσφοράς το θέμα. Ως προς την αξιολόγηση του έργου και της προσφοράς, αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Γ.Δ.


Ξεκινά τα τοπικά χωρικά σχέδια ο δήμος Αβδήρων
Πήρε το πράσινο φως από την Οικονομική και ξεκινά η δημοπράτηση του έργου για τοπικά χωρικά σχέδια σ’ όλους τους οικισμούς του δήμου Αβδήρων. Ένα έργο πολύ σημαντικό που θα βάλει σε τάξη την άναρχη δόμηση που επικρατεί παντού και θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με το μπερδεμένο καθεστώς στο κάμπινγκ Μυρωδάτου που ουσιαστικά ήταν και η αιτία που παρά τις προσπάθειες μέσω διαγωνισμών να μισθωθεί και να αξιοποιηθεί παραμένει ακόμη σκουπιδότοπος.
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος διαγωνισμός να είναι και ο τυχερός γιατί η σημερινή του εικόνα υποβαθμίζει την παραλία Μυρωδάτου που είναι η πιο πολυσύχναστη του νομού μας.
Μ.Ξ.


 

 Λίγα λόγια
Μίλησε ο θυμόσοφος της παρέας με αφορμή τις απανωτές απεργίες και στόχευσε κέντρο. «Άρχισαν οι απεργίες; Παλικάρια μπήκαμε στην ¨κανονικότητα¨ με ανοιχτά τα πανιά και μυαλό δεν βάλαμε, περαστικά…»
Γ.Δ.


Περί χρυσού
Εντάξει, ο χρυσός δεν φέρνει πάντα την ευτυχία (λέμε τώρα…)  αλλά και τόσος λόγος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ!  Προς θεού. Ώρες ολόκληρες για να μιλήσουν όλοι, να πουν τα ίδια και τα ίδια και να εξηγήσουν (σε ποιους άραγε;)  ότι η εξόρυξη θα φέρει λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς.
Όλοι κατά της εξόρυξης, με πρωτοστάτη τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Σε δουλειά να βρίσκονται όλοι, τα είπαν  όσα είχαν να πουν, ησύχασαν, έκαναν το καθήκον τους και τα μεσάνυχτα αποχώρησαν αφού έστειλαν στο πυρ το εξώτερο την εξόρυξη με κυάνιο. Αγνοώντας (;) πως πλέον η εξόρυξη δεν γίνεται με τη μέθοδο αυτή.
Τέλος πάντων, όλοι γύρισαν ήσυχοι στα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Το καθήκον τους να πουν «ΟΧΙ» στην εξόρυξη το έκαναν. Αύριο θα πάνε ν’αγοράσουν ένα χρυσό δακτυλίδι για τη σύζυγό τους. Για την επέτειο που γιορτάζεται μόνο με ΧΡΥΣΟ.
Γ.Δ.


Άφησε «κληρονομιά» έργων;
Μας έθεσε το ερώτημα φίλος συμπολίτης και ομολογούμε πως μας ξάφνιασε. Μας ρώτησε εάν γνωρίζουμε ποια έργα άφησε στο δήμο ως κληρονομιά ο Δημαρχόπουλος για τη νέα διοίκηση, κι αν άφησε ποια είναι αυτά.
Ιδού λοιπόν, όντως μια ενδιαφέρουσα ερώτηση για την οποία αναμένουμε διπλή απάντηση. Τόσο από τον Δημαρχόπουλο όσο και από τον Τσέπελη. Έτσι θα φανεί τι άφησε ως παρακαταθήκη έργων ο Δημαρχόπουλος για να τα χρεώσουμε σ’αυτόν. Αν βέβαια δεν άφησε τίποτε, τότε να πούμε «καλώς έχασε» διότι δε έχει να επιδείξει έργο ούτε και ώριμες μελέτες.
-Αναμένουμε με αγωνία και από τους δύο να μας απαντήσουν. Σύντομα και απλά. Για να ενημερωθούν οι Ξανθιώτες.
Γ.Δ.


Εύκολο να λες «όχι»
Στην πολιτική, τοπική και εθνική, το πλέον εύκολο πράγμα είναι να λες «ΟΧΙ» ή ν’αποχωρείς από τη διαδικασία. Και τα δύο, είναι στοιχεία για τη μη λύση αφενός και την αποφυγή ανάληψης ευθυνών αφετέρου.
Δεν θα μιλήσουμε για καιροσκοπισμό και λαϊκισμό χειρίστου είδους. Όμως, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη μια συμπεριφορά αυτής της μορφής.
Τα ευκολάκια τα κάνουν όλοι και μάλιστα χαμογελαστοί. Στα δύσκολα όμως μετράς τους υπεύθυνους και σοβαρούς. Που με το «ΝΑΙ» αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους.
Αυτά τα λίγα για τη στάση και λειτουργία των δημοτικών μας αρχόντων. Από τους επικεφαλής έως τους δημοτικούς συμβούλους. Εξελέγησαν για να λύνουν, όχι για να εμποδίζουν να λυθούν τα θέματα.
-Στα δύσκολα παλικάρια, στα δύσκολα σας μετράμε.
Γ.Δ.


Αλλαγή στην ΔΙΑΑΜΑΘ – Τι θα γίνει με τον ΣΔΑΝΞ
Τέλος εποχής για τον Δραμινό δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο από την ΔΙΑΑΜΑΘ . Όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τα ηνία της ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. Αυτό είναι ένα καλό νέο αν μην τι άλλο και για το ΣΔΑΝ Ξάνθης. Να θυμίσουμε ότι η ΔΙΑΑΜΑΘ δεν έδινε την συγκατάθεσή της να λειτουργήσει ως δεύτερος ΦΟΣΔΑ όπως προβλέπει ο νόμος και ο λόγος είναι ευνόητος. Θα δούμε πως θα το χειριστεί ο κ. Τσέπελης όταν θα έρθει η ώρα ωστόσο ο ΣΔΑΝ διαθέτει και την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην διαχείριση των απορριμμάτων του νομού μας και εφόσον ο νόμος το προβλέπει θα μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του.
Μ.Ξ.


Ανεξέλεγκτες χωματερές

Το θέμα είναι γνωστό, είναι «πολυτραγουδισμένο» και χωρίς τέλος. Γεμάτη η Ξάνθη από χωματερές κάθε είδους περιεχομένου. Αλλού μπάζα, αλλού συνηθισμένα σκουπίδια, αλλού κλαδιά και παλιά ρούχα, ψόφια ζώα. Αηδία και περιβαλλοντική μόλυνση πέρα από την άσχημη εικόνα.
Σχεδόν όλες οι έξοδοι της πόλης, κυρίως προς τους συνοικισμούς των γνωστών ευπαθών ομάδων, οι εικόνες είναι τραγικές.
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο τα σκουπίδια δεν τα δημιουργούν οι κάτοικοι αυτοί. Απλά εκεί τα πετούν οι διάφοροι «έξυπνοι» που λέγαμε, ο δήμος τα μαζεύει κι αυτοί ξαναπετούν τα άχρηστά τους και ο κύκλος συνεχίζεται αφού δεν «ρίχνουν» πρόστιμα μεγάλα για τιμωρία.
Εάν δεν εφαρμόσουν αυτό το μέτρο, λύση δεν θα υπάρχει. Και οι χωματερές θα διαιωνίζονται προς δόξα των πονηρών…
Γ.Δ.


Ποινικό αδίκημα πλέον η διατάραξη της κοινής ησυχίας!
Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα έρχονται πλέον, όσοι υποπίπτουν στο αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας, μετά τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Με βάση τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, το συγκεκριμένο αδίκημα είχε αφαιρεθεί από τη λίστα των ποινικών αδικημάτων, καθώς θεωρούνταν πταίσμα (σ.σ. ισχύει για όλα τα πταίσματα). Ωστόσο, αυτό αναμένεται να σταματήσει να ισχύει, με το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας να συνεπάγεται εφεξής ποινικές ευθύνες.
Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν τα χρονικά διαστήματα: Από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 7.30. Ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15.00 έως 17.30 από 23.00 έως 7.00.
-Με την αλλαγή του Π.Κ., αναμένουμε η Αστυνομία επιτέλους να αναλάβει δράση και να αντιμετωπίσει την ανυπόφορη κατάσταση που δημιουργείται, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τα ατελείωτα ολονύκτια γαμήλια γλέντια στο Δροσερό που κρατούν ξάγρυπνη όλη την πόλη…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …