Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μήνυμα Παυλόπουλου στα Ελευθέρια: «Ανυποχώρητοι στο να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Θράκης»

Μήνυμα Παυλόπουλου στα Ελευθέρια: «Ανυποχώρητοι στο να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Θράκης»

0

Ένας αιώνας Ελευθερίας-Συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

 Θ. Καράογλου: Μηνύματα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης, σιγουριάς από τα 100α Ελευθέρια της Ξάνθης

 

Σε αυστηρή δήλωση προς… Ανατολάς για όσους παραχαράσσουν την ιστορία και παρραβιάζουν το διεθνές δίκαιο προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Ξάνθη, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της Πολιτείας για τη θωράκιση της ελληνικότητας της Θράκης και επαινώντας για τον πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας στην περιοχή.

Σε δηλώσεις με αφορμή την επέτειο προχώρησαν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δε θα εγκατασταθούν μετανάστες στη Θράκη, καθώς και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

 

Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την Ελληνικότητα της Θράκης

«Τιμούμε σήμερα, με αισθήματα Εθνικής Έξαρσης και Υπερηφάνειας, την 100η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, την 4η Οκτωβρίου 1919, ύστερα από διαδοχικές βάρβαρες κατοχές. Απελευθέρωση η οποία, πέραν των άλλων, αποτέλεσε την απαρχή της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό μας Κορμό.

Η μεγάλη αυτή Επέτειος εκπέμπει πάντοτε πολύτιμα και πολυσήμαντα διδάγματα, ιστορικώς αμαχήτως τεκμηριωμένα, ιδίως δε τα εξής:

Πρώτον, το δίδαγμα της αυθεντικής Ελληνικότητας της Θράκης, της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων και την οποίαν ουδόλως αλλοίωσαν οι κατά τ’ ανωτέρω βάρβαρες κατοχές.

Και, δεύτερον, το δίδαγμα ότι εμείς, οι Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας -όπως το πράττουμε άλλωστε για όλα τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια- είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την Ελληνικότητα της Θράκης, με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των κατοίκων της, κατ’ εξοχήν δε με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Και εδώ θέλω να τονίσω, μ’ έμφαση, ότι η τελευταία αυτή επισήμανση απευθύνεται πρωτίστως σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα, δοθέντος μάλιστα ότι η πρότερη αλλά ακόμη και η τρέχουσα υποκριτική, καθ’ όλα, συμπεριφορά τους επιβάλλει να ζητήσουν συγγνώμη για την συνεχή και κατά συρροήν παραβίαση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, αντί να προβάλουν προκλητικώς αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις.

Χρόνια Πολλά»

 

Πριν από 100 χρόνια όταν τα ελληνικά στρατεύματα έμπαιναν στην Ξάνθη είχε ακριβώς τέτοιο καιρό, όμως αυτό δεν ανέκοψε το ρυθμό τους, δεν ανέκοψε την ορμή τους…

«Πριν από 100 χρόνια όταν τα ελληνικά στρατεύματα έμπαιναν στην Ξάνθη είχε ακριβώς τέτοιο καιρό, όμως αυτό δεν ανέκοψε το ρυθμό τους, δεν ανέκοψε την ορμή τους κι έτσι η Ξάνθη πριν από έναν αιώνα έγινε Ελεύθερη», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση παρά τη βροχή. Με την ευκαιρία ο υπουργός συνεχάρη και τα στελέχη που συμμετείχαν στην άσκηση «Παρμενίων». «Είχαμε τη δυνατότητα παρουσία του πρωθυπουργού να δούμε σε όλο του το μεγαλείο τον τρομακτικό αξιόμαχό τους να πολεμάνε και να επιχειρούν μέσα στην νύχτα με ακρίβεια, με επιτυχία, με αποτέλεσμα. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο πυλώνας ισχύος της χώρας. Και η αποτρεπτική εκείνη δύναμη που εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ελλάδα», σημείωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο ερώτησης ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι δε θα εγκατασταθούν μετανάστες τη Θράκη, δηλώνοντας: «ξέρουμε γιατί και γιατί δεν πρέπει και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν και καθόλου δύσκολο να πείσω και τους συνομιλητές μου και συναρμόδιούς μου γι’ αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, η έξαρση των μεταναστευτικών ροών – δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλοι αυτοί ακόμα πρόσφυγες, μάλλον μετανάστες είναι και αυτή είναι η νέα προσέγγιση της Κυβέρνησης στο ζήτημα – είναι ένα δυσάρεστο δεδομένο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο μπαίνει ο χειμώνας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετική κατάσταση και να τη διαχειριστούμε με το δικό μας στίγμα και όχι με το στίγμα των προηγούμενων, το χειμώνα που μας έρχεται. Δεν είναι εύκολη δουλειά, διότι τα σύνορα δεν είναι αδιαπέραστα, «αδιάβροχα», αλλού είναι δύσκολο να περάσει κανείς, αλλού δεν είναι, όπως τα θαλάσσια. Γίνεται όμως προσπάθεια και γίνεται εντατικότερη, με συμμετοχή και πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, για να ελεγχθεί η κατάσταση και στα σύνορά μας και στο εσωτερικό της χώρας. Θεωρώ ότι πάρα πολύ σύντομα αυτή η προσπάθεια θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το πρόβλημα, όμως, είναι σύνθετο, είναι δύσκολο και δεν λύνεται ούτε επειδή έτσι θέλουμε ούτε από τύχη. Θα λυθεί με σκληρή δουλειά, οργάνωση και μία αλλαγή οπτικής γωνίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και στη διάσταση που εμείς βάλαμε στο τραπέζι, δηλαδή αυτή της δυνητικής απειλής ασφαλείας για τη χώρα».

 

Η Ξάνθη, στα 100 αυτά χρόνια της ελευθερίας της, είναι μια πόλη η οποία αναπτύσσεται, η οποία προοδεύει, είναι από τα «κοσμήματα» στην Ελλάδα

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου έκανε μνεία στην 100η επέτειο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγαλοπρέπεια της παρέλασης και τη συμμετοχή του κόσμου. «Από την Ξάνθη ο εορτασμός έστειλε μηνύματα αυτοπεποίθησης, μηνύματα αισιοδοξίας, μηνύματα σιγουριάς. Η Ξάνθη, στα 100 αυτά χρόνια της ελευθερίας της, είναι μια πόλη η οποία αναπτύσσεται, η οποία προοδεύει, είναι από τα «κοσμήματα» στην Ελλάδα και έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει το παραδοσιακό κομμάτι της πόλης, το οποίο πραγματικά την ομορφαίνει πάρα πολύ. Η Ελλάδα, τα χρόνια αυτά της ελευθερίας της, 100 περίπου στην Μακεδονία και στην Θράκη και 200 (σε περίπου τρία χρόνια) στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει κάνει άλματα προόδου, αφήνει πίσω της την 10χρονη, τεράστια οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά. Είναι μια χώρα ειρηνική, είναι μια χώρα δημοκρατική, είναι μια χώρα που στέλνει μηνύματα φιλίας, παντού, σε όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποχωρεί -έστω και στο ελάχιστο – για τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ. Είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της Ξάνθης. Χρόνια πολλά στην Ξάνθη, χρόνια πολλά στην Θράκη, χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…