Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυνηγάει τα ληξιπρόθεσμα η ΔΕΥΑ Αβδήρων

Κυνηγάει τα ληξιπρόθεσμα η ΔΕΥΑ Αβδήρων

0

Προβαίνει σε αποφασιστικά μέτρα κατασχέσεων λογαριασμών για όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ ή έχουν πάνω από τέσσερις ανεξόφλητους λογαριασμούς

Δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού της οφειλής

 Σε δραστικά και αποφασισικά μέτρα προχωράει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Αβδήρων, που υλοποιώντας τη σχετική απόφαση 126/2019 της ΔΕΥΑ προχωρά σε βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ. και κατάσχεση λογαριασμών για τους κατά συνήθεια οφειλέτες της δημοτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών θα τεθούν σε εφαρμογή τα παρακάτω μέτρα:

1.Η βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ. του συνόλου των οφειλών των καταναλωτών που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς από το 2014 και μετά.

2.Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων καταναλωτών οφείλουν πάνω από 1.000 ευρώ και έχουν τέσσερις ανεξόφλητους λογαριασμούς.

3.Η διακοπή της υδροδότησης σε όσους καταναλωτές έχουν τέσσερις ανεξόφλητους λογαριασμούς ανεξαρτήτως υπολοίπου.

Για την αποφυγή των παραπάνω μέτρων, οι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό της οφειλής τους με ταυτόχρονη διαγραφή μέρους των προσαυξήσεων με τις οποίες έχουν επιβαρυνθεί.

Η ΔΕΥΑΑ καλεί τους καταναλωτές να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην δημοτική επιχείρηση έως το τέλος του χρόνου

Επίσης ανακοινώνεται ότι με την 127/2019 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των στοιχείων των καταναλωτών. Για το λόγο αυτό πρέπει να προσέλθουν στην επιχείρηση οι ιδιοκτήτες των υδροδοτούμενων ακινήτων με την αστυνομική τους ταυτότητα και το Ε9. Καταληκτική ημερομηνία για την παραπάνω διαδικασία είναι η 31/12/2019. Όσοι καταναλωτές δεν ανταποκριθούν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία κινδυνεύουν με διακοπή της υδροδότησής τους. Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι έχουν ενημερώσει τα στοιχεία της καρτέλας τους από 1/1/2017 και έπειτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…