Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η χρυσή πεντάδα της Ξάνθης!

Η χρυσή πεντάδα της Ξάνθης!

0

Στην μαγική της έως τώρα πορεία στη Superleague

Με το εντυπωσιακό 5 νίκες και μόλις 1 ήττα, η Ξάνθη φιγουράρει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εντυπωσιάζοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας με τις επιδόσεις και την ποικιλία των παικτών της. Ωστόσο υπάρχει μια πεντάδα που δεν έχει λείψει από κανένα ματς οδηγώντας την ομάδα στην κορυφή.

Αν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπήρχε κάποιος που έλεγε πως μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές η Ξάνθη θα είχε 5 νίκες και 1 ήττα και θα βρισκόταν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σίγουρα θα τον περνούσαν, αν όχι για τρελό, τουλάχιστον για άσχετο με το ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί η ομάδα πέρσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική πάλεψε για να σωθεί.

Το καλοκαίρι ωστόσο η ομάδα άλλαξε εντελώς. Άλλαξε προπονητή, ενώ αποκτήθηκαν 15 παίκτες που έκαναν τη διαφορά όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχοντας κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την 2η αγωνιστική, τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια την 3η και παρότι την 4η γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΛ στην Λάρισα με 3-0, νίκησε τον Βόλο την 5η αγωνιστική και τον Παναθηναϊκό στην Ριζούπολη την 6η.

Μια απίστευτη πορεία που της έφερε 15 βαθμούς στην 6η αγωνιστική μόλις έναν πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, όταν πέρυσι τερμάτισε το πρωτάθλημα με 32 βαθμούς!  Σε αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχουν βοηθήσει φυσικά όλοι, ωστόσο μια πεντάδα είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς πέντε είναι και οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στα 6 παιχνίδια, μετρώντας 500 και πλέον λεπτά συμμετοχής.

Την πεντάδα αυτή την αποτελούν οι Φάμπιο Στουργκεόν, Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Λεάντρο Σόσα και Μεχντί Τερκί. Και οι πέντε, όπως φυσικά και οι συμπαίκτες τους, έχουν συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου η Ξάνθη να φιγουράρει τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Καρασαλίδης: Ο 28χρονος βράχος της άμυνας έχει παίξει σε όλα τα ματς και συνολικά 565 λεπτά. Είτε με τον Μαλεζά, είτε με τον Λισγάρα, έχει ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεν έχει βγει ούτε αλλαγή σε κάποιο από τα έξι παιχνίδια και συνολικά η παρουσία του είναι από τις πλέον κομβικές ως τώρα.

Σόσα: Δίπλα στον Καρασαλίδη και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνας βρίσκουμε τον σκληροτράχηλο Λεάντρο Σόσα. Ο 28χρονος Ουρουγουανός είναι δυνατός στα μαρκαρίσματα, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει και το ανέβασμα της ομάδας από τα άκρα. Και αυτός έχει παίξει σε όλα τα ματς, ενώ το σημαντικό είναι πως έχει εγκλιματιστεί άψογα στην ομάδα από το πρώτο λεπτό.

Κοβάτσεβιτς: Ο Σέρβος αμυντικός μέσος που είναι ο μοναδικός της πεντάδας που αγωνίστηκε και πέρσι στην Ξάνθη, δεν έχει απουσιάσει ούτε ένα λεπτό. Δυνατός στην μεσαία γραμμή, δύσκολα χάνει μονομαχία από αντίπαλο, ενώ μπορεί να βγάλει την ομάδα του στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο. Ειδικά φέτος που η ομάδα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κόντρα, είναι απαραίτητος, κάτι που ως τώρα έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια.

Τερκί: Ένας ακόμα παίκτης της πεντάδας που δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα, είναι ο Μεχντί Τερκί. Ο Γάλλος μέσος είναι ακόμα μία πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού, καθώς επίσης έχει παίξει σε όλα τα ματς. Στα 4 ως βασικός χωρίς να βγει λεπτό και κόντρα στον Βόλο έπαιξε στα τελευταία 29 λεπτά του ματς. Ο Τερκί ταιριάζει γάντι στην Ξάνθη, καθώς είναι ένας γρήγορος μεσοεπιθετικός που βοηθάει όμως και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στουργκέον: Ο πέμπτος της παρέας είναι ο Πορτογάλος Φάμπιο Στουργκέον. Μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της Ξάνθης, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με σημαντική καριέρα στην Πορτογαλία, παίζοντας σε Μπελενένσες, Γκιμαράες και Φεϊρένσε. Ο 25χρονος έχει παίξει συνολικά 552 λεπτά έχοντας σκοράρει και μία φορά και συγκεκριμένα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Στουργκέον έχει δώσει ακόμα 3 ασίστ και συνολικά είναι ο παίκτης που μαζί με τον Εντουάρντο αρέσει στον κόσμο για το θέαμα που προσφέρει. Ο Ραμίρεθ περιμένει πολλά από αυτόν και ως τώρα τον έχει δικαιώσει απόλυτα.

Η πεντάδα που οδηγεί την Ξάνθη

Φάμπιο Στουργκέον 552 λεπτά 1 γκολ, 3 ασίστ

Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς 565 λεπτά

Αριστοτέλης Καρασαλίδης 565 λεπτά 1 ασίστ

Λεάντρο Σόσα 547 λεπτά 1 ασίστ

Μεχντί Τερκί 500 λεπτά

Πηγή: gazzeta.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…