Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γνωρίστε τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης»

Γνωρίστε τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης»

0

Ένας Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός-Ζωοφιλικός Σύλλογος που ήδη συμπλήρωσε 4 χρόνια πλούσιας προσφοράς και στηρίζεται στον εθελοντισμό των μελών του

Εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί στην περιοχή μας ο Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός –Ζωοφιλικός Σύλλογος με την ονομασία «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης.
Αυτόν τον σύλλογο λοιπόν κάνουμε ευρύτερα γνωστό στην κοινή γνώμη του νομού για να τον γνωρίσουν καλύτερα μέσα από τις ποικίλες δράσεις του.

Η γνωριμία με τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης»

Από το 2015, ως φιλοζωική ομάδα «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», ξεκίνησε την φιλοζωική δράση. Τον Σεπτέμβριο τού 2016, έγινε επίσημα ένας φιλοζωικός σύλλογος, ενώ το 2017, με τροποποίηση καταστατικού, ο σύλλογος μετονομάστηκε σε πολιτιστικό – περιβαλλοντικό – ζωοφιλικό. Μερικές από τις δράσεις τού συλλόγου:

  1. Πολιτιστικές δράσεις

Ο σύλλογος έχει ενεργό συμμετοχή σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ξάνθης όπως: Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης,  η Γιορτή Κινητικότητας Δήμων, το Καρναβάλι της Ξάνθης.

Έχει διοργανώσει εκδηλώσεις όπως

  • η ημερίδα με θέμα «Ασθένειες ζώων συντροφιάς», με ομιλήτριες τρεις κτηνιάτρους της πόλης μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού ξενοδοχείου «Νατάσσα»,
  • η παρουσίαση τού βιβλίου «Το Δώρο», της Κατερίνας Παπαποστόλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης και
  • η παρουσίαση εκπαιδευμένων σκύλων της ομάδας Ζω.Ε.Σ. και η σχετική ενημέρωση – σε παιδιά και ενήλικες – στον χώρο τού Ανοιχτού Αμφιθεάτρου της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης.
  1. Φιλοζωικές δράσεις
  • Σίτιση, φιλοξενία, θεραπεία, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων σκύλων.
  • Προώθηση της υιοθεσίας σκύλων και γάτων.
  • Κάλυψη ποικίλων αναγκών των αδέσποτων ζώων.

Έως σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας τού συλλόγου, έχουν υιοθετηθεί, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, πάνω από 500 σκυλάκια και γατάκια, εκ των οποίων γύρω στα 15 ήταν εκτός του νομού Ξάνθης, ενώ τα υπόλοιπα εντός, πράγμα που σημαίνει ότι η Ξάνθη κατοικείται από ανθρώπους με φιλοζωικά συναισθήματα και ανάλογες ευαισθησίες.

  1. Φιλοζωικές ενημερώσεις σχολείων

Από το 2017, μέλη τού συλλόγου ανήκουν στην ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων και Ιδρυμάτων) της Κατερίνας Παπαποστόλου. Με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα ΖωΕ.Σ. πραγματοποιούν φιλοζωικές ενημερώσεις σχολείων, έχοντας επισκεφθεί, ως τώρα, πάνω από 40 τάξεις δημοτικών σχολείων του νομού Ξάνθης, ενημερώνοντας πάνω από 700 μαθητές. Στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων όλων των σχολείων τού νόμου μας.

  1. Άλλες δραστηριότητες

Τον Ιούνιο τού 2018, ο Σύλλογος ξεκίνησε την δημιουργία μικρού καταφυγίου, σε περιφραγμένο χώρο, που παραχωρήθηκε, στηριζόμενος στα έσοδα λαχειοφόρου αγοράς, την οποία υποστήριξαν θερμά ιδιώτες και επιχειρηματίες της Ξάνθης. Η δωρεά διαφόρων υλικών, από γνωστούς, φιλόζωους επαγγελματίες της πόλης μας, καθώς και η εθελοντική εργασία των μελών και των φίλων του συλλόγου συνέβαλαν στην αποτελεσματική προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Στο καταφύγιο αυτό, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, φιλοξενούνται και συντηρούνται με σκοπό την υιοθεσία τους, περίπου 50 σκυλιά. Ο χώρος είναι ανοιχτός και επισκέψιμος όλο τον χρόνο. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι αγαπούν και σέβονται τα ζώα και τις ανάγκες τους για αγάπη, φιλία και αξιοπρεπή ζωή.

Η έδρα του Συλλόγου είναι στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 12, σε οίκημα που έχει παραχωρηθεί από τον κ. Θεόδωρο Κοκκάλα και το οποίο χρησιμοοιείται για την φιλοξενία κουταβιών και γάτων που βρέθηκαν σε κίνδυνο και διασώθηκαν είτε από μέλη του συλλόγου μας είτε από άλλους φιλόζωους. Μετά από τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις, τα ζώα προωθούντα, μέσω της σελίδας του Συλλόγου για υιοθεσία.

Παράλληλα ο Σύλλογος διοργανώνει συχνά, σε υπαίθριους χώρους της πόλης, ημέρες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, καλώντας τούς συνδημότες να έρθουν σε επαφή με τα αδεσποτάκια ώστε να νιώσουν την αγάπη και την επιθυμία να γίνουν υπεύθυνοι κηδεμόνες κάποιου από αυτά.

Τα έσοδα προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και των φίλων του συλλόγου, καθώς και από τα μπαζάρ, που διοργανώνουν ή συμμετέχουν τα μέλη, πουλώντας χειροποίητα αντικείμενα που κατασκευάζουν.

Οι «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» δηλώνουν πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις, προσκλήσεις και συνδιοργανώσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό, ενώ άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και ευαισθησίες είναι ευπρόσδεκτοι στον σύλλογο, είτε ως μέλη είτε ως φίλοι του.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος : Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου – Τραχανέλη

Ταμίας: Φωτεινή Καρασακαλίδου

Αντιπρόεδρος: Σαββατώ Καρασακαλίδου

Γραμματέας : Ιωάννα – Μαρία Μαϊδανόγλου

Μέλος: Ελλάς Αραμπατζή

Μέλος: Γεώργιος Τζεμπραηλίδης

Μέλος : Αναστασία Αθανασιάδου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…