Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χωρίς έγκριση η συμμετοχή του δήμου στο “Open Days” των Βρυξελλών

Χωρίς έγκριση η συμμετοχή του δήμου στο “Open Days” των Βρυξελλών

0

Υπερίσχυσε  το κατά της αντιπολίτευσης. Νέα παράταση για τα Λευκά ΤΑΧΙ

 

Στο πλευρό των φοιτητών ομόφωνα ο δήμος Ξάνθης –  Ανεξαρτητοποίηση Φερντούν

 

 

Με απρόοπτα και ένταση κύλησε η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου που διήρκησε 7.30 ώρες! Στα εκτός ημερησίας επανήλθαν και αναγνώστηκαν για να καταγραφούν στα πρακτικά η κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Δήμος Πρότυπο», «Ξάνθη για Όλους», «Αγάπη για την Ξάνθη μας», «Πολίτες για την Ξάνθη») όπως επίσης και ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Ξάνθη» που εκφράζουν την αντίθεσή τους σ’ ότι αφορά τις τροπολογίες Θεοδωρικάκου περί κυβερνησιμότητας στον εκλογικό νόμο.

Ανεξαρτητοποίηση Φερντούν, «Χρυσός» και «ΚΕΘΕΑ»

Την σκυτάλη πήρε ο κ. Φερντούν Χασάν Ογλου ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη («Δήμος Πρότυπο») με την οποία εκλέχθηκε και με την οποία κατά την προηγούμενη θητεία διατέλεσε αντιδήμαρχος. Ο κ. Φερντούν επικαλέστηκε διαφωνία με τις επιλογές της παράταξης. Το θέμα της εξόρυξης του χρυσού , ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία της Θράκης και έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση από το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο έφερε και στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη» με το αίτημα να γίνει ένα ψήφισμα που να καταδικάζει την εξόρυξη χρυσού. Επίσης αίτημα για ψήφισμα ζητήθηκε και για το ΚΕΘΕΑ σε μια προσπάθεια να ενώσει ο δήμος Ξάνθης την φωνή του στην αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπούτος πρότεινε να συγκροτηθεί επιτροπή από τις παρατάξεις για να επεξεργαστεί ένα ψήφισμα ωστόσο η πρόταση δεν πέρασε γιατί δεν υπήρξε κοινή αποδοχή. Ειδικότερα ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του  λέγοντας πως : «δεν θα κάνουμε βιομηχανία ψηφισμάτων».

Να σημειώσουμε πως ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος (Αγάπη για την Ξάνθη μας) που συμμετείχε στην συνεδρίαση του ΕΠΠΥΠΠΥ ως τακτικός εκπρόσωπος του δήμου Ξάνθης ενημέρωσε με έκθεσή του λεπτομερώς το σώμα για τους στόχους που τέθηκαν στην συνεργασία και την πορεία του προγράμματος «Υγιείς πόλεις».

Στο πλευρό των φοιτητών ομόφωνα ο δήμος Ξάνθης

Αντιπροσωπεία του συλλόγου φοιτητών παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ζητώντας να συνδράμει ο δήμος στον αγώνα τους για καλύτερες υποδομές, συνθήκες στέγασης και σίτισης. Ιδιαίτερα στο θέμα της σίτισης ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο δήμαρχος καθώς και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν να συναντηθούν με τις πρυτανικές αρχές και να ζητήσουνε άμεση επίλυση των προβλημάτων των φοιτητών.

Νέα παράταση για τα Λευκά ΤΑΧΙ

Την ένσταση του επί  διαδικαστικού εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ξάνθη» Πασχάλης Λύρατζης ζητώντας από τις υπηρεσίες να φέρνουν εισηγήσεις για τα θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και όχι να χρησιμοποιούν τον όρο «αναφορά». Νέο αίτημα για χρονική παράταση αλλαγής του εξωτερικού χρώματος  σε λευκό για τα ΤΑΧΙ της πόλης ζήτησε το σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ. Όπως έγινε γνωστό η απόφαση είχε ληφθεί από το 2009 από το τότε Νομαρχιακό συμβούλιο προκειμένου συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Από τότε πέρασαν 10 χρόνια και όλα τα ΤΑΞΙ της πόλης δεν έχουν χρωματιστεί λευκά παίρνοντας συνέχεια παρατάσεις, επικαλούμενοι την κρίση που έχει πλήξει τον κλάδο. Ο κ. Μελισσόπουλος ζήτησε να είναι η τελευταία παράταση ενώ ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε το Δ.Σ. να δείξει αυστηρότητα και δήλωσε ότι δεν στηρίζει το αίτημα. Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι ο κλάδος έχει πληγεί, είναι δίκαιο το αίτημα τους και πως πρέπει να δοθεί μια νέα παράταση.  Το αίτημα εγκρίθηκε ομόφωνα για παράταση άλλων 2 ετών.

Δεν εγκρίθηκε η συμμετοχή του δήμου στο “Open Days” ενώ ο δήμος συμμετείχε!

Το επόμενο θέμα κυριάρχησε η λογική του …παραλόγου! Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπούτος ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμος συμμετείχε το πρόγραμμα περιφερειών “Open Days”  πως η ομάδα εργασίας είχε ήδη έλθει και πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καταθέσει ο ίδιος ως επικεφαλής αναλυτική έκθεση με τα προγράμματα που προτείνουν να συμμετέχει ο δήμος. Ανέφερε επίσης ότι έκανε συναντήσεις με ευρωβουλευτές για θέματα που αφορούν τον δήμο. Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον κ. Λύρατζη ο οποίος είπε: «Μας λέτε ότι πήγατε Τότε τι να συζητήσουμε; Ποιοι πήγαν και ποιοι το αποφάσισαν;» . Ο κ. Μπούτος εξήγησε πως το θέμα ήταν στα εντός ημερησίας της συνεδρίασης που αναβλήθηκε και ήρθε στην Οικονομική επιτροπή για έγκριση δαπάνης. «Εκπροσωπήσατε τον δήμο χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση . Είναι παράτυπη η διαδικασία» επέμεινε ο κ. Λύρατζης. Ο δήμαρχος κ. Τσέπελης τόνισε πως ο δήμος έπρεπε να εκπροσωπηθεί και οι ημερομηνίες ήταν συγκεκριμένες και πως δεν γινόταν αλλιώς. Ο κ. Λύρατζης συνέχισε λέγοντας ότι μπορούσε να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος του υπενθύμισε ότι η Οικονομική επιτροπή έχει εγκρίνει το σχετικό κονδύλι. Ο κ. Φανουράκης υπενθύμισε ότι για επείγουσες ανάγκες προβλέπεται από την Οικονομική ένταλμα προπληρωμένο . Ο κ. Παπαχρόνης εξέφρασε την διαφωνία του με τη  διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά συγχρόνως είπε ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος και πως ο ίδιος δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο κ. Μελισσόπουλος εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του λέγοντας πως : Εσείς επιλέξατε την ομάδα και τον ειδικό συνεργάτη εμείς πρέπει να εγκρίνουμε «Ο κ. Δημαρχόπουλος επίσης ανέφερε πως δεν θα ψηφίσει το θέμα όχι γιατί δεν συμφωνεί με τον τρόπο αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Τελικά το θέμα δεν πέρασε αφού κατά τη ψηφοφορία ήταν 11 τα υπέρ και 12 τα κατά και τα υπόλοιπα Λευκά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στον Αγιασμό της Δικαστικής Αστυνομίας παρέστη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης

Στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης …