Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 7 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

7 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

6 εργάτες και 1 χειριστής Μηχανήματος Έργου – Δίμηνες συμβάσεις

Αιτήσεις έως 4 Νοεμβρίου

O Δήμος Αβδήρων ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού επτά (7) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2019 στο για αντιμετώπιση

κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών, ως εξής:

 

Ειδικότητα Άτομα Χρονική Διάρκεια Εργασίας
Εργάτες Έξι (6) Δύο (2) μήνες
Χειριστής Μηχανήματος Έργου( JCB) Ένας (1) Δύο (2) μήνες

 

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 29-10-2019 Έως και τις 04-11-2019, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων.

 

ΟΑΕΔ: Στο φουλ οι μηχανές για νέες προσλήψεις

 

Τα νέα προγράμματα για 40.000 θέσεις εργασίας

 

 

Έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δίνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Tα νέα προγράμματα που έρχονται αφορούν πρόσληψη ανέργων, αλλά και  παροχή βοήθειας σε νέους ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Συνολικά, σε συνδυασμό με την κοινωφελή εργασία στο Δημόσιο, τα προγράμματα θα αφορούν πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας. Ένα πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι κάτι το οποίο θα βγει τον επόμενο μήνα το οποίο θα είναι συμβουλευτική για νέους ανέργους 18- 29 ετών θα τους συμβουλεύσουμε στο πως να φτιάξουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και τη δική τους επιχείρηση.

3.000 επιχειρηματικά πλάνα θα επιλεγούν ως άρτια και σε επόμενη φάση θα τους δοθεί επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.

Την προηγούμενη τετραετία τα προγράμματα απευθύνονταν κυρίως στον δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης απάντησε για το αν θα αλλάξει αυτή η αναλογία:

«Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες και ότι θα σταματήσουμε την κοινωφελή εργασία, αλλά η έμφαση πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Θα υπάρξει μια μεγάλη ολοκληρωμένη παρέμβαση για νέους 18-29 ετών στους οποίους θα συνδυάσουμε 10 μήνες στην εργασία και μετά τέσσερις μήνες διατήρηση στην εργασία και παράλληλη κατάρτιση και στο τέλος πιστοποίηση αυτών των δεξιοτήτων για 4.500 ανέργους 18-29 ετών και κυρίως για τεχνικά επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση Θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους».

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ακόμα, έρχεται και νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, για 35.000 θέσεις εργασίας. Όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, το πρόγραμμα θα είναι για οκτώ μήνες σε Δήμους.

 

perifereia pinakida

 

1 νομικός για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Η περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε την πρόσληψη 1 Ειδικού Συμβούλου με πτυχίο Νομικού.

Υποβάλλονται αιτήσεις.

deh

ΔΕΗ: 1.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

 

Σε διαγωνισμό για πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ είναι έτοιμη να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ μετά και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί το τελευταίο διάστημα. Πριν φτάσει όμως η επιχείρηση σε προσλήψεις προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει στοχευμένες αποχωρήσεις, ένα σχέδιο που θα ακολουθηθεί με βάση τις επόμενες κινήσεις και το προφίλ που θέλει να χτίσει το επόμενο διάστημα η εταιρεία. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην ΔΕΗ υπάρχει ανορθολογική κατανομή του προσωπικού καθώς τα τεχνικά πόστα είναι υποστελεχωμένα ενώ στα διοικητικά πόστα, συναντά κανείς υπεράριθμο προσωπικό.

Το µέσο κόστος ανά εργαζόµενο είναι γύρω στα 49.000 ευρώ, το οποίο είναι υψηλό, ακριβώς επειδή ο µέσος όρος ηλικίας του προσωπικού υπερβαίνει τα 52 χρόνια. Οι µελέτες για τις προσλήψεις έχουν αρχίσει να γίνονται, κανείς δεν μπορεί ωστόσο να υπολογίσει πόσες προσλήψεις πρέπει να γίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιµήσεις κάνουν λόγο για πρόσληψη σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.000 µε 1.500 νέων εργαζοµένων. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί εάν υπάρχουν ανάγκες και σε συνδυασµό µε τη γενικότερη πορεία των οικονοµικών της ∆ΕΗ θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σηµαντικό είναι ότι οι νέες προσλήψεις δεν θα γίνουν µε το ασφυκτικό πλαίσιο των εταιρειών του ∆ηµοσίου. Θα γίνουν µε τους όρους και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, χωρίς όµως να γίνονται µέσω του ανώτατου οργάνου. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο εθελουσίας εξόδου θα περιλαμβάνει απομάκρυνση 2.000 εργαζομένων. Στους αποχωρήσαντες δεν θα περιλαμβάνονται εργαζόμενοι του τεχνικού προσωπικού ενώ δεν θα έχουν ευκαιρία εθελουσίας όσοι εργαζόμενοι θα έχουν λίγους μήνες μέχρι την αίτηση συνταξιοδότησής τους.

 

 

 

Καταρτίζεται η προκήρυξη των 1.000 μονίμων στις ΔΕΥΑ

 

 

Ολοκληρώνεται η καταγραφή των αιτημάτων των ΔΕΥΑ, των δήμων και των δημοτικών φορέων για την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού. Τα νέα αιτήματα θα ενταχθούν άμεσα στο τελικό προσχέδιο της προκήρυξης.

Επικυρώνονται τα νέα αιτήματα

Προωθείται ΦΕΚ με την κατανομή των θέσεων που αφορά στα προστατευόμενα άτομα του ν.2643/98

Το ΥΠ.ΕΣ. προωθεί επίσημο αίτημα στο ΑΣΕΠ

Το ΑΣΕΠ εγκρίνει το προσχέδιο της προκήρυξης και την αποστέλλει για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο

Τα δεδομένα της προκήρυξης

Ο αριθμός των θέσεων της προκήρυξης θα ξεπεράσει τις 1.000. Ακριβής αριθμός δεν μπορεί να υπάρξει, αυτή την ώρα

Η «μερίδα του λέοντος» από τις νέες προσλήψεις θα διατεθούν σε απόφοιτους τριταξίου Γυμνασίου ή δημοτικού για όσους αποφοίτησαν απ΄ αυτό έως το 1980

Μεγάλος αριθμός θέσεων θα διατεθεί στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)

Η κατανομή των θέσεων θα καλύπτει δήμους ή ΔΕΥΑ όλης, σχεδόν, της χώρας.

 

 

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενώ το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ1.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βελτιωμένη η εικόνα απ’ την φωτιά στη Θάσο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στο νησί   Σ…