Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Παράθυρο σε θολές μνήμες» το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του

«Παράθυρο σε θολές μνήμες» το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του

0

Ανθρωπιά, αγάπη, μίσος, σχέσεις δυνατές, αυτοκαταστροφικές, μιας οικογένειας σε μια μικρή πόλη σαν την Ξάνθη στο βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη

«Παράθυρο σε θολές μνήμες» είναι ο τίτλος του συγγραφικού πονήματος του αγαπητού συμπολίτη Γιάννη Αλεξόπουλου που εκδόθηκε πρόσφατα.  Στις 360 σελίδες του αποτυπώνονται παλιές θύμισες και βιώματα, από έναν κόσμο φανταστικό μα και τόσο οικείο…

Εποχές περασμένες μα και τόσο κοντινές.

Ανθρώπους και καταστάσεις ξένες προς εμάς, μα τόσο κοντά μας.

Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που εξελίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, την Ξάνθη ας πούμε, γνωρίζουμε την ζωή και τη διαδρομή των μελών της. Την ιστορία του καθενός, πρωταγωνιστής ή σε δεύτερο ρόλο,  τη ζωή τους, τα πάθη και τις αδυναμίες τους.

Γνωρίζουμε βέβαια, μας το κάνει γνωστό ο Γιάννης Αλεξόπουλος, και το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της πόλης όπου μέσα σ’αυτό ζουν όλοι οι πρωταγωνιστές, αγαπούν, μισούν, χαίρονται και λυπούνται συγκρουόμενοι μεταξύ τους με ακραίες συγκρούσεις.

Στο έργο του Γ. Αλεξόπουλου υπάρχει η αγάπη, ο ανθρωπισμός, η συμπόνια και η κατανόηση των ανθρώπινων αδυναμιών που ενίοτε κυριαρχούν στα άτομα που τα ωθούν σε ενδοοικογενειακές σκληρές αποφάσεις.

Στον πυρήνα του έργου, της πλοκής, ο πατέρας και τα δύο αγόρια του. Η μητέρα απλά υπάρχει, εμφανίζεται σιωπηλά, απλά παρίσταται και σύντομα φεύγει. Μένοντας στη σκηνή ένας προβληματικός άνδρας και δύο αγόρια που βιώνουν, πονούν, συγκρούονται βίαια σε μια «μάχη» όχι εγωισμού, αλλά αγάπης και μίσους, συγχώρεσης και καταδίκης, μέχρι που έρχεται το απρόβλεπτο τέλος για όλους.

Η ιστορία που πάνω της χτίστηκε το βιβλίο του Γ. Αλεξόπουλου είναι όντως ένα παράθυρο σε θολές μνήμες. Διαβάζεται εύκολα, έχει γραφή ψυχής και παρασέρνει τον αναγνώστη από σελίδα σε σελίδα μέσα στην ιστορία του, την ζει και με αγωνία, ναι αγωνία, θέλει να μάθει την εξέλιξη, το τέλος της.

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος δεν χρήστηκε συγγραφέας με το βιβλίο του αυτό. Έναν εργάτη του πνεύματος θα τον πούμε, έναν καταγραφέα αναμνήσεων των περισσότερων πικρών μεν, αληθινών δε.

Στο βιβλίο δημοσιεύονται παλιές φωτογραφίες της παλιάς πόλης της Ξάνθης, πράγμα που σηματοδοτεί και τον χώρο που εκτυλίσσεται.

Για τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Γ. Αλεξόπουλο στο 6939044471 και email:  ioannis.alex@hotmail.com.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γνωριμία με τον Ξανθιώτη Μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μεταλλινό

Κριτική δύο κλασικών έργων του που κυκλοφόρησαν σε CD …