Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καβγάς Τσέπελη – Δημαρχόπουλου στην Οικονομική

Καβγάς Τσέπελη – Δημαρχόπουλου στην Οικονομική

0

Αποχώρησε ο Μελισσόπουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας

 

Εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Οικονομικής ο Μανώλης Φανουράκης

 

 

Με την εκλογή του Μανώλη Φανουράκη ως αντιπροέδρου στην Οικονομική Επιτροπή ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου το μεσημέρι της Πέμπτης 19/9. Ο κ. Φανουράκης προτάθηκε από τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη που είναι ο πρόεδρος της Οικονομικής και εκλέχθηκε με 5 υπέρ από την παράταξή του. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο κ. Μελισσόπουλος αντικαθιστώντας το τακτικό μέλος της παράταξης του τον κ. Σταυρακάρα που απουσίαζε.

Ο διαγωνισμός για τους λαμπτήρες και οι ενστάσεις

Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Με αφορμή το θέμα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ο νέος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθης μας»  κ. Δημοσθένης Γεωργιάδης ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις σ’ ότι αφορά τους όρους της προκήρυξης προτείνοντας να μειωθεί σε 24 ώρες αντί 5 ημέρες ο χρόνος που υποχρεούται ο ανάδοχος να προμηθεύσει τους λαμπτήρες στο δήμο ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στην πόλη. Η κα Μανά εξήγησε ότι η παράδοση γίνεται τμηματικά και ότι η υπηρεσία ενημερώνει όταν διαπιστώνει έλλειψη. Επίσης από τον κ Μελισσόπουλο τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει μια μελέτη ώστε να γνωρίζουν οι υπηρεσίες τι ανάγκες υπάρχουν και να μην υπάρχουν κενά. Ο κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος απάντησε πως έχει γίνει καταγραφή των φωτιστικών και των λαμπτήρων που απαιτούνται . Η κα Μανά πρόσθεσε  ότι οι ποσότητες καθορίζονται από τις προηγούμενες συμβάσεις με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Το θέμα εγκρίθηκε με εξαίρεση τον κ. Γεωργιάδη που ψήφισε λευκό.

Προβληματισμός για τα καύσιμα στην Σταυρούπολη

Αντίστοιχη συζήτηση έγινε και για το θέμα που αφορούσε την προμήθεια καυσίμων κίνησης στην Σταυρούπολη. Όπως διευκρινίστηκε ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος. Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως έγινε μια προσπάθεια να είναι ο ανάδοχος το μοναδικό πρατήριο της Σταυρούπολης ώστε να μην κουβαλούν κυριολεκτικά καύσιμα με το μπιτόνι από την Ξάνθη αλλά η επιχείρηση δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Ο κ. Μελισσόπουλος  εξέφρασε τον προβληματισμό του μήπως να βρεθεί μια νόμιμη πρακτική ώστε να εφοδιάζονται με καύσιμα τα αυτοκίνητα του δήμου από το τοπικό πρατήριο.

Ο κ. Δημαρχόπουλος ανέφερε πως όταν γίνεται ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός δεν χωράει τίποτα και ότι παρότι και ο ίδιος ως δημοτική αρχή ήθελε να υποστηρίζει την τοπική επιχείρηση δεν είχαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν. Ο ανάδοχος που πήρε τον διαγωνισμό έδωσε έκπτωση 3.01%.

Ένταση με αφορμή τον εξοπλισμό των Παιδικών Χαρών

Κι αν σ’ αυτά τα θέματα το κλίμα ήταν ήρεμο ένταση προκλήθηκε στο θέμα που αφορούσε την παραλαβή εξοπλισμού για τις Παιδικές χαρές, όταν ετεροχρονισμένα ζητήθηκε παράταση για τον ανάδοχο να παραδώσει τον εξοπλισμό. Ο κ. Δημαρχόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο ως υπεύθυνο που δεν ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια το καλοκαίρι για να διευθετηθούν τέτοια θέματα. Ο κ. Τσέπελης του απάντησε «εσείς μας διώξατε από την παράταξή σας» και εκείνος του ανταπάντησε: «Εσείς μόνο όταν είστε σε παράταξη έρχεστε στα συμβούλια. Επί της ουσίας η παράταση έληξε στις 9 /9 και η παραλαβή δεν έγινε ακόμη.

 

Καβγάς για την ΔΕΘ και τις μετακινήσεις στην Αθήνα για τα Ελευθέρια

Η ένταση κορυφώθηκε και στο τελευταίο θέμα που αφορούσε την εξειδίκευση των πιστώσεων για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των Ελευθερίων. Ο κ. Δημαρχόπουλος αφού ανέγνωσε ένα προς ένα τα κονδύλια για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις (συναυλία Σπανουδάκη 30.000 ευρώ, γεύμα προέδρου  2.000 ευρώ, κεράσματα 700 ευρώ, στολισμός κ.λ.π.) ζήτησε μετ’ επιτάσεως να πληροφορηθεί αν αυτά τα 42.000 είναι όλα όσα θα πληρώσει ο δήμος και αν υπάρχουν κι άλλα που θα έρθουν αργότερα. Κατέστησε επίσης  σαφές ότι δεν συμφωνεί με την συναυλία του Σπανουδάκη. Ο κ. Φανουράκης του απάντησε ότι αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και αυτό το ποσό που θα κοστίσουν στον δήμο και δεν υπάρχει άλλο. Η ένταση μεταβλήθηκε σε καβγά μεταξύ Δημάρχου και Δημαρχόπουλου για το θέμα των μετακινήσεων στην ΔΕΘ όπου ο κ. Δημαρχόπουλος κατηγόρησε τον κ. Τσέπελη ότι χρεώνει στο δήμο 40 ευρώ μετακίνηση  για να πάει να δει τον Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Ο κ. Τσέπελης του επανέλαβε ότι η επίσκεψη του ίδιου και των αντιδημάρχων ήταν για θέματα του δήμου και όχι για άσκοπες μετακινήσεις για δικά τους θέματα και όπως προβλέπει ο νόμος πρέπει να πάρουν έγκριση μετακίνησης. Ο καβγάς μεταφέρθηκε και στο θέμα της έγκρισης μετακίνησης του δημάρχου και του κ. Δημαρχόπουλου κατόπιν αιτήματος του όπως εισηγήθηκε η υπηρεσία στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο εορτασμό του συλλόγου αποδήμων. Ο κ. Δημαρχόπουλος είπε πως είναι ψευδές ότι έκανε αίτημα και πως θα πάει με πρόσκληση.

Η κατάσταση ξέφυγε και προκάλεσε εκνευρισμό τον κ. Μελισσόπουλο ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας λέγοντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα και ότι τους αφήνει να καβγαδίσουν μόνοι τους ενώ εξέφρασε και την απογοήτευσή του για το μήνυμα που δίνουν στους δημότες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…