Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Αβδήρων η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου

Νέα πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Αβδήρων η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου

0

Με την αίρεση ότι δε θα προκύψουν αλλαγές από το νόμο, όρισε τις διοικήσεις νομικών προσώπων και επιτροπών το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων

 Διατηρήθηκε κλίμα συναίνεσης σε γενικές γραμμές. Μαζική υποστήριξη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού Γενισέας

Με την παρουσία γονέων του παιδικού σταθμού Γενισέας, όπου καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας και συνεχίζονται εργασίες συντήρησης, ξεκίνησε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων, το απόγευμα της Τετάρτης. Εκεί, οι γονείς ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση και να εξασφαλίσουν την επιβεβαίωση ότι αφενός ο παιδικός σταθμός δε θα κλείσει, παρά τη φημολογία και αφετέρου ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και άρα θα συνεχίσει ομαλά η λειτουργία του.

Το μείζον θέμα βέβαια που απασχόλησε το σώμα ήταν η συγκρότηση των νομικών προσώπων και επιτροπών, όπου αποφασίστηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν τα όργανα, με την αίρεση ότι δε θα υπάρξει κάποια τροποποίηση στις υφιστάμενες νομικές συνθήκες για τη νόμιμη συγκρότησή τους. Πικρή διαπίστωση η δυσκολία τήρησης της ποσόστωσης λόγω εκλογής πολύ περισσότερων ανδρών στο συμβούλιο.

Πρώτη για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Τσιναρίδη

Τις σχολικές επιτροπές αναλαμβάνουν οι γυναίκες της συμπολίτευσης

Έτσι, στην 11μελή Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αβδήρων, πρόεδρος ορίστηκε η Βαλεντίνα Χαζηδημητρίου, με αντιπρόεδρο την Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου. Από την αντιπολίτευση, η παράταξη Κριτσίνη όρισε τον Σαμπάν Ομέρ και η παράταξη Τσολακίδη την Τζεϊλάν Γκιρετλή.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής προέρχονται από διευθυντές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Στην επίσης 11μελή Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  αναλαμβάνει πρόεδρος ο Νικόλαος Μαυρίδης, με αντιπρόεδρο τον Βλαδίμηρο Γκαζιμπαγιαζίδη. Η παράταξη Κριτσίνη εκπροσωπείται από τον Θεοχάρη Σουπιάδη και αυτή του Τσολακίδη από την Τζεϊλάν Γκιρετλή.

Τα υπόλοιπα μέλη προέρχονται από εκπρόσωπο των μαθητών και πέντε διευθυντές γυμνασίων και λυκείων του δήμου.

Στη… γαλαρία η παράταξη Τσολακίδη

Παραμένει πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων ανανεώνει τη θητεία της η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου και μαζί της μέλος από τους αιρετούς της συμπολίτευσης ορίζεται ο Φώτης Σταυρακάρας. Από την αντιπολίτευση ο Σάκης Κριστίνης συναίνεσε να συμμετάσχει η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αναστασία Γκιαουράκη, από την «συνΕργασία» καθότι κατάγεται από το Πόρτο Λάγος, όπου εδρεύει το Λιμενικό Ταμείο.

Το νομικό πρόσωπο των ΚΑΠΗ και παιδικών σταθμών αναλαμβάνει προσωπικά ο δήμαρχος

Στο 9μελές ΔΣ του Κέντρου Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής-Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας του δήμου Αβδήρων τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Τσολακίδης , με αντιπρόεδρο τον Αθανάσιο Τσόγκα και μέλος από την παράταξη της πλειοψηφίας την Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου. Η παράταξη Κριτσίνη θα εκπροσωπείται από τον Σαμή Μεμέτ και του Τσολακίδη από τον Βελή Μπουλέντ. Ακόμη, θα συμμετάσχουν ως εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Πετεινού, ως εκπρόσωπος των γονέων η Παρασκευή Μαχαιρίδου (υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση) και δύο δημότισσες.

Ειδικά ως προς τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ο Βασίλης Τσολακίδης σχολίασε ότι όντως , με αφορμή και τον παιδικό σταθμό της Γενισέας, πρέπει να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και επαίνεσε το δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να κρατήσει ο ίδιος υπό την εποπτεία του το νομικό πρόσωπο ως πρόεδρος. Τόνισε ότι, κύρια ζητούμενα είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και η  εργασιακή ειρήνη.

Από την πλευρά του και ο Σάκης Κριτσίνης σημείωσε ότι  διαπίστωσε και ο ίδιος ότι προχωρούν οι εργασίες και δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός και η παράταξή του για να βρεθεί λύση.

Ο Κώστας Αντωνιάδης επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η τακτοποίηση όλων των δημοτικών κτηρίων.

Στο θέμα παρενέβη και η Βούλα Μαχαιρίδου, υπογραμμίζοντας ότι οι γονείς ζητούν σωστή και μόνιμη λύση και θέλουν να διασφαλιστεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου πρόεδρος και στη ΔΕΥΑΑ

Αυξημένες αρμοδιότητες αναλαμβάνει στη νέα διοίκηση η Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου

Η για μήνες «ακέφαλη» Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΑ) αποκτά νέα πρόεδρο την Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου. Μέλη από την συμπολίτευση θα είναι οι: Κασσέρης, Τσόγκας, Χατζηδημητρίου και Καδρή. Στο ζήτημα της εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης προέκυψε θέμα γιατί οι θέσεις ήταν δύο, αλλά προτάθηκαν τρεις σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Σάκης Κριτσίνης και οι Γιώργος Σίσκος και Λουτφή Τσαούς Ογλού από τη «συνΕργασία». Στην πρόταση για ψηφοφορία αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ το θέμα λύθηκε τελικά με την αναπλήρωση της μίας δημότισσας από τον Λουτφή Τσαούσογλου, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη δημοτική επιχείρηση. Ως τακτικά μέλη ανέλαβαν και δύο δημότισσες.

Ως προς τα άλλα όργανα και αξιώματα πρόεδρος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμαρχος, ενώ εκπρόσωποι στη Διαχειριστική Επιτροπή του ΚΠΕ Βιστονίδας τίθενται οι Μαυρίδης και Γαρούφας.

Μακρύς ο δρόμος για τη λειτουργία του συνόλου των παιδικών χαρών του δήμου

Στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση περαίωσης του έργου ανάπλασης των οικισμών Σελέρου, Λευκόπετρας, Βελοχωρίου, Ακάρπου, Φιλίων και Σημάντρων, όπου έχει ολοκληρωθεί περίπου το μισό έργο διαμόρφωσης πεζοδρομίων και φωτισμού, αλλά η ολοκλήρωση συναντά προβλήματα και πιθανόν δε θα ολοκληρωθεί με κήρυξη έκπτωτου του αναδόχου, ενώ ζητήθηκε από τη νομική υπηρεσία να γνωμοδοτήσει για το κατά πόσο το δημοτικό συμβούλιο ή η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να αποφασίζει για την έγκριση εισόδου-εξόδου σε υπό ανέγερση κτίσματα.

Τέλος, στις 7 Οκτωβρίου με μικρή παράταση ολοκληρώνεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε οκτώ παιδικές χαρές -όπου ήδη καταγράφηκαν περιστατικά βανδαλισμού, ενώ αναμένεται η έγκριση ή μη της αναβάθμισης άλλων οκτώ παιδικών χαρών (Φίλια, Σήμαντρα, Π. Λάγος, Βαφέικα, Συδινή, Πετεινό) που προτάθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Λουτφή Τσαούς Ογλού και η Τζεϊλάν Γκιρετλή αναρωτήθηκαν πόσο καιρό θα πάρει στο δήμο να λειτουργήσει ξανά τις παιδικές χαρές σε όλους τους οικισμούς και πήραν την απάντηση του δημάρχου ότι θα απαιτηθούν περίπου 4 χρόνια (8 παιδικές χαρές το χρόνο) για να διαπιστώσουν με πικρία ότι «μια γενιά θα μεγαλώσει χωρίς παιδικές χαρές».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…