Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξαρθώθηκαν δύο κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης από Τουρκία στην Κομοτηνή

Εξαρθώθηκαν δύο κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης από Τουρκία στην Κομοτηνή

0

Κατασχέθηκαν 42 κιλά ναρκωτικών

Συνέντευξη Τύπου από τον Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και του Τμήματος Ασφαλείας Ροδόπης αποτελεί η εξάρθρωση δύο κυκλωμάτων διακίνησης ηρωίνης από την Τουρκία με προορισμό την Αθήνα, η σύλληψη 6 μελών των οργανώσεων αυτών και η κατάσχεση περισσοτέρων από 42 κιλών ηρωίνης.

Το ιστορικό της υπόθεσης αυτής παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στην Κομοτηνή, από τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αστυνόμου Β’ Αναστάσιου Τσιπλάκη.

Σύμφωνα με την αναλυτική παρουσίαση που έκαναν οι δύο αξιωματικοί, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρο από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης οι έξι αλλοδαποί, οι οποίοι ως μέλη δύο διαφορετικών ομάδων έφερναν ηρωίνη από την Τουρκία στην Ελλάδα με τελικό προορισμό την Αθήνα.  Η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή των έξι αλλοδαπών ηλικίας 29, 34, 37 και 53 ετών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά εντοπίστηκαν τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος να κινούνται με ΙΧ. Στη συνέχεια, οι δύο από τους τέσσερις επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα με το οποίο μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με αυτοκίνητο.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο δεύτερο αυτοκίνητο – μετά την παραλαβή των ναρκωτικών – οι αστυνομικοί εντόπισαν 47 συσκευασίες ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24,44 κιλών

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ερεύνησαν και το πρώτο ΙΧ, στο οποίο εντοπίστηκαν στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη 34 συσκευασίες ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17,68 κιλών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης εξηγώντας τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, υπογράμμισε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με συντονισμένες επιχειρήσεις, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Ανέφερε επιγραμματικά κι άλλες περιπτώσεις που κατάφερε η υπηρεσία να καταφέρει πλήγματα κατά των διακινητών ναρκωτικών και ειδικά σε τέσσερις από αυτές:

  • Την 11-6-2019 στο νομό Ροδόπης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 70χρονο ημεδαπό ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
  • Επίσης, την 12-6-2019 στο νομό Γρεβενών, συνέλαβαν έναν 32χρονο αλλοδαπό και κατέσχεσαν περισσότερα από 270 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
  • Επιπρόσθετα, την 8-7-2019 στο νομό Έβρου, συνέλαβαν 4 μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία και κατέσχεσαν περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
  • Και τέλος την 5-8-2019 στο νομό Ροδόπης, συνέλαβαν 2 μέλη σπείρας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Αστυνόμος Αναστάσιος Τσιπλάκης συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 Λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…