Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

0

Έχει ζήτηση
Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή να υποστηρίξουμε πως κυριολεκτικά όποιος πρόλαβε… τον Κύριο είδε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Μέσα σε λίγες ώρες ο προϋπολογισμός που είχε οριστεί για την Περιφέρειά μας εξαντλήθηκε!
Άρα, υπάρχει ζήτηση, υπάρχει ανάγκη, έγινε ανάρπαστο ως πρόγραμμα, άρα πρέπει να επαναληφθεί και πάλι για να ικανοποιηθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις που είναι και αρκετές. Είναι ανάγκη, όπως τόνισε και το ΤΕΕ, να εγκριθούν περισσότερα κονδύλια και να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών.
Γ.Δ.


Αυτοδιοικητικό
Συνέβη κι αυτό. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ακύρωσε την εκλογή τοπικού συμβουλίου στα Σφακιά και στην τοπική κοινότητα Στερνών στο Ακρωτήρι, διότι οι σύμβουλοι αυτοί δεν είχαν ορκιστεί!
Να λοιπόν που μια τυπική διαδικασία δεν είναι τόσο τυπική αλλά ουσιαστική.
Παράλληλα, η ίδια Αποκεντρωμένη ακύρωσε τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της πλειοψηφίας του δήμου Χανίων, διότι οι σύμβουλοι αυτοί κατά την ψηφοφορία δεν πήραν καμία ψήφο.
Γ.Δ.


Δίκες
Εκδικάστηκε προχθές η μήνυση του πρώην πρύτανη Αθαν. Καραμπίνη κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, για συκοφαντική δυσφήμιση. Τα δημοσιεύματα αφορούσαν τη σίτιση του πανεπιστημίου και τις αναφορές σε εμπλοκή του με τον ανάδοχο.
Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα «επεισόδιο»  η μήνυση αυτή, διότι υπάρχουν κι άλλες μηνύσεις, κυρίως μεταξύ των καθηγητών Καραμπίνη και Τσαουσίδη, οι οποίοι την περίοδο 2015-18 είχαν καταλογίσει πολλά ο ένας στον άλλο και μέσω του Τύπου.
Γ.Δ.


Αξιέπαινη χειρονομία του Σάκη Κριτσίνη
Σε μια αξιέπαινη και συγκινητική χειρονομία προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αβδήρων κ. Αθανάσιος Κριτσίνης. Ειδικότερα στην αρχή της συνεδρίασης  ζήτησε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει οι αποζημιώσεις του ιδίου ως δημοτικού συμβούλου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά και ως μέλους των επιτροπών να δίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Ίδρυμα παιδιών με καρκίνο «Η Ελπίδα». Είπε ακόμη εμφανώς συγκινημένος ότι αυτό το κάνει για να τιμήσει την μνήμη δύο παιδιών που έφυγαν…
Τα λόγια περιττεύουν σε κάτι τέτοιες στιγμές
Μ.Ξ.


 Αδιαφορίας συνέχεια
Στην οδό 28ης Οκτωβρίου, δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και δίπλα στο εκεί περίπτερο, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και εξηγώ για πολλοστή φορά.
Κολλητά σχεδόν με το περίπτερο, υπάρχει υπόλοιπο οικοδομής ή περίφραξης πέτρινης. Ο εναπομείνας τοίχος έχει ανοίξει και θα καταρρεύσει πιθανώς σύντομα μια και άρχισαν οι βροχές.
Η εφημερίδα μας ενημέρωσε την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων η οποία αδιαφόρησε τελείως παρότι εκεί υπάρχει μαρμάρινη οθωμανική επιγραφή.
Εφόσον αδιαφορεί η εν λόγω υπηρεσία τόσο για την επιγραφή όσο και για πιθανούς τραυματισμούς, ας επιληφθεί ένα συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με τρόπο ας γκρεμίσει τον τοίχο την δε επιγραφή ας κρατήσει ο δήμος για το Μουσείο της Ιστορίας της Ξάνθης που θα δημιουργήσει.
Γ.Δ.


Επετειακό
Σας έχω σήμερα αποκλειστικές πληροφορίες για τις υψηλές παρουσίες που θα παραστούν στην πόλη μας για την εκατοστή επέτειο της ελεύθερης ζωής. Στα Ελευθέρια λοιπόν θα παραστούν:  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ, άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί, Δώδεκα Μητροπολίτες και άγημα τριάντα τσολιάδων της Προεδρικής Φρουράς.
Τέλος, θα παρατεθεί γεύμα στην Στρατιωτική Λέσχη με συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων.
Ως προς την παρέλαση, εκτός πεζοπόρων τμημάτων, τεθωρακισμένων, πυροβολικού κλπ, θα παρελάσουν στρατιωτικά οχήματα της εποχής του 1940.
Και κάτι τελευταίο. Κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής παρέλασης θα εμφανιστούν πολεμικά αεροπλάνα Μιράζ και ελικόπτερα.
Γ.Δ.


Απαράδεκτη εικόνα
Είναι επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα σε σημεία του κέντρου της πόλης όπου δραστηριοποιούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να υπάρχουν λάδια στους δρόμους και κυρίως στα πεζοδρόμια που υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.
Οι καταστηματάρχες οφείλουν αμέσως να σταματήσουν να ρίχνουν (όσοι ρίχνουν) τα λάδια στους κάδους με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα πεζοδρόμια λάδια!
Η εικόνα είναι απαράδεκτη και μια βόλτα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου θα πείσει για του λόγου το αληθές. Στο θέμα βέβαια οφείλει να δράσει και ο δήμος. Να παρέμβει προς τους καταστηματάρχες από τη μια και να καθαρίσει τα πεζοδρόμια από τα λάδια.
Γ.Δ.


Μετά τις φωτιές πλημμύρες
Σ’ αυτή τη χώρα ή θα καείς από τις πυρκαγιές ή θα καταστραφείς από τις πλημμύρες. Κάνει ζέστη, φυσάει μελτέμι, να οι φωτιές από εμπρησμούς. Αρχίζουν οι βροχές, να οι πλημμύρες με τις καταστροφές και τους πνιγμούς.
Οι αιτίες γνωστές βέβαια, αλλά όλοι κάνουν πως δήθεν δεν γνωρίζουν, πως ξαφνιάστηκαν, πως πρώτη φορά συμβαίνει αυτό και άλλες δικαιολογίες. Την αλήθεια δεν την θέλει κανείς, θέλουν να την κρύψουν, γιατί ενοχές αισθάνονται λίγο-πολύ όλοι για την κατάντια του περιβάλλοντος.
Γ.Δ.


2α Γεφύρεια 2019: Γιόρτασαν την πτώση της γέφυρας στον Ίασμο
Μια πολύ καλή ιδέα είχαν οι κάτοικοι στον Ίασμο Κομοτηνής. Αντί να κάνουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για να φτιαχτεί επιτέλους η γέφυρα του Ιάσμου που έπεσε πριν 2 χρόνια και παραμένει πεσμένη δυσκολεύοντας σημαντικά την καθημερινότητα τους, έκαναν κάτι άλλο. Αποφάσισαν να γιορτάσουν την επέτειο της πτώσης της γέφυρας ονομάζοντας την γιορτή «2α Γεφύρεια 2019». Μια αντίδραση με καυστικό χιούμορ που σκοπό έχει να τρολάρει τους πολιτικούς, να αναδείξει την ανικανότητα  και την ανεπάρκειά τους που 2 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει τίποτε. Ανήρτησαν μάλιστα και πανό με τις γιορτές και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει.
Δεν ξέρουμε βέβαια αν οι γιορτές περιλάμβαναν και happenings όπως …πέταγμα ντομάτας αν και θα ήταν θεαματικό!
Ας το σκεφτούν για του χρόνου αφού και πάλι θα …γιορτάσουν τα «3α Γεφύρεια» καθώς φαίνεται…
Μ.Ξ.


Αγώνες δεξιοτεχνίας Ι.Χ.
Φωτογραφία έξω από τη Δημοτική Αγορά πριν διαμορφωθεί ο χώρος όπως είναι σήμερα. ξανθιώτες παρακολουθούν αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων, το καλοκαίρι του 1993, ενώ υπάρχουν λεωφορεία του ΚΤΕΛ και η απαραίτητη Καντίνα.
(αρχείο Δημ. Καρανικολάου)


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…