Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εκπληκτικό σερί της Ξάνθης και 3η νίκη απέναντι στον Αστέρα

Εκπληκτικό σερί της Ξάνθης και 3η νίκη απέναντι στον Αστέρα

0

Στην κορυφή της βαθμολογίας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

 

Η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Αστέρα, έκανε το 3/3 για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εκκίνηση πρωταθλήματος και βρίσκεται με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ ναι μεν «ζορίστηκε» από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά κατάφερε να νικήσει, ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους της και με εννέα βαθμούς πλέον, τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, «βλέπει» ψηλά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Μπέντο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους – Τερκί, Κοβάτσεβιτς στον άξονα και τους Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Εντουάρντο πίσω από τον Στάργκεον.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλος στο τέρμα, τους Αντζουλά, Πασαλίδη, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ στην άμυνα από τα δεξιά, τους Καπίγια, Μουνάφο στον άξονα, τους Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τους Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες επιθετικό δίδυμο.

Ο  Στάργκεον ήταν αρχικά στην κορυφή της επίθεσης, αλλά εναλλάσσονταν με τους Τζουρίσκοβιτς, Εντουάρντο στην πρώτη μισή ώρα του παιχνιδιού. Το σύστημα αυτό μπέρδεψε τους Αρκάδες και απέδωσε δύο γκολ, ένα με κεφαλιά του Τζουρίσκοβιτς στο 19′ , ύστερα από σέντρα του Στάργκεον, ενώ στο 23′ ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη μία καλή στιγμή και η Ξάνθη έλεγχε τον αγώνα.

Περίπου στο 30′ όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα ή έστω, ισορρόπησαν τον αγώνα. Με κινητήριο μοχλό τον Ριέρα επεδίωξαν να απειλήσουν και στο 32′ ο Ισπανός χαφ έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια οι Αρκάδες πήραν την κατοχή, όμως ο Μπαράλες ήταν απελπιστικά μόνος  κι έτσι η κατοχή ήταν ανούσια.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φουριόζοι και στο 54′ ο  Στάργκεον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπαριέντος, που βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο και πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Στάργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Αρκάδων και διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα.

Αμέσως μετά όμως οι φιλοξενούμενοι «ξαναμπήκαν» στο ματς, όταν ο Μπαράλες έδειξε την «οξυδέρκειά» του, έβγαλε τον Μαρκ Φερνάντεζ σε θέση τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Το γκολ μέτρησε, σωστά, και με τη βοήθεια του VAR και αυτόματα είχαμε… άλλο παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που έλεγχαν τον αγώνα και δημιουργούσαν. Στο 63′ ο Λουίς Φερνάντεζ πλάσαρε ψηλά άουτ από καλή θέση, οι παίκτες του Αστέρα «έψαχναν» τον Μπαράλες μέσα στα καρέ και στο 90’+4′ «άγγιξαν» την ισοφάριση, όταν ο Μπαράλες με κεφαλιά σε στατική μπάλα, ανάγκασε τον Μπέντο σε εκπληκτική επέμβαση.

Τελικό σκορ 2-1, που εξελίσσεται σε αγαπημένο σκορ για την Ξάνθη που κέρδισε και τα τρία φετινά παιχνίδια της με αυτό το ίδιο σκορ!

Κορυφαίος παίκτης της Ξάνθης ο Στάργκεον με ένα γκολ, μία ασίστ και πολλές καλές ατομικές ενέργειες ενώ ξεχώρισαν και οι Μπαριέντος και Καρασαλίδης.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)

 

ΞΑΝΘΗ: Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τέρκι, Κοβάτσεβιτς,  Μπαριέντος (73′ Φοσέ), Τεσέιρα, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Στούργκεον (81′ Καμαρά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα (73′ Χαουρέγκι), Μπαράλες

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…