Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινά το μεγάλο έργο ύδρευσης στο δήμο Αβδήρων

Ξεκινά το μεγάλο έργο ύδρευσης στο δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

Δημοπρατείται στις 25 Σεπτεμβρίου η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού  από το ύψος της Αλκυόνης ως τους παραλιακούς οικισμούς

 

 

Αναμένονται εγκρίσεις για μια σειρά προτάσεις έργων που έχουν υποβληθεί στον Φιλόδημο

Μια άδεια καθυστέρησε την λειτουργία του Παιδικού και του Νηπιαγωγείου στην Γενισέα

 

 

 Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στον δήμο Αβδήρων μετά την σύμπραξη για κοινή πορεία  των δύο παρατάξεων του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη και του Βασίλη Τσολακίδη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Τσιναρίδης από την παράταξη Τσολακίδη. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη σύμπραξη στους δήμους του νομού μας κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο ενώ παράλληλα διευκολύνει την κυβερνησιμότητα του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του επισημαίνοντας πως ξεκινά μια νέα εποχή για το δήμο Αβδήρων.

Δημοπρατείται στις 25 Σεπτεμβρίου το μεγάλο έργο ύδρευσης

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει η δημοπρασία ενός μεγάλου έργου για την ύδρευση του δήμου. Πρόκειται για την  αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το ύψος της Αλκυόνης ως τα Άβδηρα , Μυρωδάτο, Μάνδρα και τους παραλιακούς οικισμούς. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 2,7 ευρώ που χρηματοδοτείται από τον Φιλόδημο και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον κεντρικό αγωγό που ήταν από αμίαντο με αγωγό σύγχρονων προδιαγραφών. Εκτός από τα οφέλη για την δημόσια υγεία με δεδομένο ότι ο αμίαντος έχει ενοχοποιηθεί για καρκινογενέσεις θα υπάρχουν οικονομικά οφέλη για τον δήμο καθώς θα περιοριστούν οι συχνές  βλάβες που κοστίζουν εργατοώρες αλλά παράλληλα ταλαιπωρούν τους κατοίκους με συχνές διακοπές νερού.

Έργα που έχουν υποβληθεί και  περιμένουν εγκρίσεις

Μια σειρά από προτάσεις έχουν υποβληθεί και περιμένουν έγκριση από το Φιλόδημο. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης πρόκειται για το έργο διευθέτησης του χειμάρρου στην Γενισέα προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, επέκταση με 6 ακόμη αίθουσες του δημοτικού σχολείου Διομήδειας, προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ, καθώς επίσης και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου προϋπολογισμού 1,3 ελ ευρώ και εξοπλισμό για νέες παιδικές χαρές ύψους 300.000 ευρώ. Επίσης ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως είναι στην τελική φάση έγκρισης από το Leader  το έργο αντικατάστασης του υδατόπυργου Νέα Κεσσάνης ύψους 270.000 ευρώ και η ανάπλαση του Σουνίου προϋπολογισμού 1.130.000 ευρώ.

Μια άδεια καθυστέρησε την λειτουργία του Παιδικού και του Νηπιαγωγείου στην Γενισέα

Σ’ ότι αφορά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο άνοιγμα του παιδικού Σταθμού στην Γενισέα αλλά και στην λειτουργία του νηπιαγωγείου που συστεγάζονται όπως εξήγησε ο κ. Τσιτιρίδης οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να βγει νέα άδεια για ξεχωριστές τουαλέτες και αυτό δημιούργησε την καθυστέρηση λίγων ημερών. Σημείωσε δε ότι ο παιδικός λειτουργεί κανονικά από τις 9 Σεπτεμβρίου και το νηπιαγωγείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …