Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 47 χαμόγελα για τη νέα σχολική χρονιά

47 χαμόγελα για τη νέα σχολική χρονιά

0

Με χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της νέας χρονιάς στο παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης

Με την αλλαγή κυβέρνησης παραιτήθηκε και η διοίκηση της δομής. Ως στοίχημα που κερδήθηκε χαρακτήρισε ο Γ. Χατζηθεοδώρου τη λειτουργία του οικοτροφείου τα σαββατοκύριακα

Με 47 χαμόγελα, όσοι και οι μαθητές του παραρτήματος ΑμΕΑ Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικού Κέντρου) πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέφερε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το ίδρυμα και τα παιδιά του, μιας και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Το δήμο Ξάνθης εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ασκαρίδης. Στην τελετή παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και επίσης δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος, η αν. προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμητρα Ντομπρίκη, η διευθύντρια του 2ου γυμνασίου Έλενα Τάτσιου, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, γονείς και φίλοι των μαθητών και της δομής.

Η διευθύντρια του παραρτήματος Μαρία Τέη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους κάλεσε για καφέ και ένα κέρασμα στο χώρο συναθροίσεων της δομής.

Προσεχώς νέα διοίκηση στο παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης- Δηλώσεις του αντιπροέδρου για την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και λειτουργία της δομής

Σε μία μεταβατική φάση ξεκινάει η λειτουργία του παραρτήματος ΑμΕΑ, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του, καθώς η διοίκηση παραιτήθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης που είχε προβεί και στο διορισμό των μελών της. Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Χατζηθεοδώρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα επιτεύχθηκαν στο διάστημα που ανέλαβε η απερχόμενη, πλέον, διοίκηση, τονίζοντας ότι μπορεί με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να είναι αισιόδοξος για τη νέα σχολική χρονιά στη δομή. «Η νέα σχολική χρονιά για το παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης είναι αισιόδοξη γιατί έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες προσωπικού, υπάρχουν άριστες συνθήκες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας, «όταν αναλάβαμε το παράρτημα ΑμΕΑ Ξάνθης τον Ιούνιο το 2015 είχαμε 9 εργαζόμενους 8 μήνες απλήρωτους. Σήμερα έχουμε μια νέα ουσιαστικά δομή με 38 εργαζόμενους και πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μεγάλο αποθεματικό. Ειδικά, με τους οκτώ νέους επιστήμονες που προσλήφθηκαν πριν εννιά μήνες καταφέραμε μία διαφορετική στροφή και άλλη ποιότητα στην εκπαίδευση». Ο κ. Χατζηθεοδώρου χαρακτήρισε ακόμη ως στοίχημα που κερδήθηκε τη λειτουργία του οικοτροφείου και τα σαββατοκύριακα για 8 μαθητές του. Μέχρι πριν 1,5 χρόνο λειτουργούσε μόνο για πέντε ημέρες την εβδομάδα για έντεκα παιδιά, εκ των οποίων κάποια είχαν αδυναμία εξεύρεσης φιλοξενίας για τις άλλες δύο ημέρες της εβδομάδας.

«Σήμερα, το προσωπικό βρίσκεται σε «πλήρη σύνθεση» καλύπτοντας τις ανάγκες του οικοτροφείου, ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον παιδιών το σαββατοκύριακο, αν και οι υποδομές επαρκούν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου ευχήθηκε «η νέα διοίκηση να ακολουθήσει αυτή τη λογική και μακάρι να κάνει περισσότερα πράγματα από μας» και τόνισε ότι και ως δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται ενεργά για τη στήριξη της δομής, αφήνοντας αιχμές ότι «δυστυχώς μέχρι σήμερα ο δήμος ήταν απών».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…