Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ζητούν Μηχανικούς για το εργοστάσιο στην Ξάνθη

Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ζητούν Μηχανικούς για το εργοστάσιο στην Ξάνθη

0
rodopi_001-empros

Η εταιρία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. (πρώην ΡΟΔΟΠΗ) ζητά να προσλάβει για τo εργοστάσιο του Ομίλου της στη Ξάνθη Διπλωματούχους Πολυτεχνικών Σχολών:

Ειδικότερα ζητά: Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Μηχανικούς Παραγωγής & Διοίκησης για τη στελέχωση θέσεων στα τμήματα παραγωγής και το τεχνικό τμήμα.

 

Επιθυμητά προσόντα υποψηφίων:

  • Πτυχίο ΑΕΙ
  • Ηλικία έως 30 ετών
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών
  • Προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση

 

Η επιχείρηση προσφέρει:

  • Άριστο εργασιακό κλίμα
  • Συνεχή ανάπτυξη οργανωτικών δομών
  • Ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης – καθοδήγησης

του προσωπικού.

Επισυνάψετε το Βιογραφικό σας έως 05/09/2019 στο link https://www.galaktokomio-rodopi.gr/cv-page/

 

Προσλήψεις Ειδικών Φρουρών: 15.000 αιτήσεις για 1.500 θέσεις

 

 

Συνωστισμός στα Αστυνομικά Τμήματα και »μπαράζ» αιτήσεων της τελευταίας στιγμής.

Χιλιάδες υποψήφιοι προσήλθαν κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό των 1.500 θέσεων Ειδικών Φρουρών.

Τα Αστυνομικά Τμήματα αντιμετώπισαν με επιτυχία τις ουρές των υποψηφίων, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Διαδικασία ”εξπρές” -σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη- επιλέγει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την έκδοση των αποτελεσμάτων των Ειδικών Φρουρών.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Πίνακας βαθμολογίας για όλους τους υποψηφίους με αναγραφή των μορίων προκειμένου να διαπιστώσουν αν καταχορύθυκαν σωστά οι μονάδες τους

10ήμερη προθεσμία για προσφυγή στο ΑΣΕΠ εάν οι υποψήφιοι έχουν αντιρρήσεις με την βαθμολογία.

Έκδοση τελικών αποτελεσμάτων

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ που είναι επιφορτισμένοι με την προκήρυξη συγκεντρώνουν τις χιλιάδες αιτήσεις των υποψηφίων. Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί επίσημα ο αριθμός των αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 15.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων μισή ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας προσπαθούσε να συγκεντρώσει δικαιολογητικά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Εάν τελικά ο αριθμός των αιτήσεων κυμανθεί στις 15.000, τότε η πιθανότητα επιτυχίας θα διαμορφωθεί στο »1:10».

Αυτό σημαίνει ότι μία θέση διορισμού διεκδικείται από δέκα υποψηφίους.

 

ΑΣΕΠ: Στα ”σκαριά” 3.250 μόνιμοι στους δήμους για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Με συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων θα εκδοθεί η προκήρυξη των 3.250 μονίμων θέσεων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο νέος διαγωνισμός περιλαμβάνεται στο «πακέτο» των τεσσάρων υπό έκδοση προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη και ολοκλήρωση των τελικών επεξεργασιών της προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο διαγωνισμό θα διατεθούν θέσεις για προσωπικό των εξής ειδικοτήτων:

Κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ,ΤΕ)

Ψυχολόγοι (ΠΕ)

Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)

Κοινωνιολόγοι (ΠΕ)

Επισκέπτες Υγείας (ΤΕ)

Πτυχιούχοι Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΕ)

Πτυχιούχοι Κοινωνικής Διοίκησης (ΠΕ)

Σημειώστε ότι τα δεδομένα του διαγωνισμού είναι ενδεχόμενο να μεταβληθούν ως προς την ειδική εμπειρία.

Αυτό σημαίνει:

Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ειδική εμπειρία που να πριμοδοτεί με μεγάλο αριθμό μορίων τους ήδη υπηρετούντες

Εάν επιλεγεί τελικά η ειδική εμπειρία, θα γίνει με μικρό αριθμό μοριοδότησης, στο πλαίσιο μιας προκήρυξης περισσότερο ανοικτής για νέους υποψηφίους.

 

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Ε/2018

 

 

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Ε/2018 (ΦΕΚ.26/14.09.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση οκτώ (8) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο γνωστικό αντικείμενο ‘’Νομικής’’ [κωδικός θέσης: 10001], στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Έχουν αναρτηθεί οι πίνακες προσληπτέων, αναπληρωματικών, δεκτών υποψηφίων κατά το στάδιο της προεπιλογής και μη κληθέντων σε συνέντευξη, κληθέντων υποψηφίων σε συνέντευξη αλλά μη προσελθόντων (αποκλειόμενων) καθώς και ο πίνακας αποκλειομένων της αξιολόγησης για τυπικούς λόγους.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι πίνακες δεκτών υποψηφίων κατά το στάδιο της προεπιλογής και μη κληθέντων σε συνέντευξη, κληθέντων σε συνέντευξη αλλά μη προσελθόντων (αποκλειόμενων) καθώς και ο πίνακας αποκλειόμενων υποψηφίων για τυπικούς λόγους  εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό ταυτότητας. Όλοι οι ανωτέρω πίνακες που καταρτίστηκαν στο πλαίσιο έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων μπορούν να αναζητηθούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αμπελόκηποι).

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από την ημέρα Τετάρτη 28.08.2019 έως και την πάροδο της Παρασκευής 06.09.2019.

Επισημαίνεται ότι ενστάσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και όχι για την ‘’επί της ουσίας’’ κρίση της οικείας επιτροπής αξιολόγησης.

 

ergazomenoi

Έτσι διαμορφώθηκαν οι μέσοι μισθοί πλήρους και μερικής απασχόλησης τον Φεβρουάριο του 2019

 

Τα δημογραφικά στοιχεία των ασφαλισμένων όπως τα δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ

 

 

Στα 51,28 ευρώ και στα 1.182,39 ευρώ διαμορφώθηκαν το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός, αντίστοιχα, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Φεβρουάριο του 2019 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση, ανήλθαν στα 24,51 ευρώ και στα 396,11 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 250.934 κοινές επιχειρήσεις και 10.148 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ ανήλθε σε 2.054.554, εκ των οποίων 2.019.653 σε κοινές επιχειρήσεις και 34.901 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,14% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,37% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 57,28%, ενώ με μερική απασχόληση το 45,05%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,02% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 51,19% έως 39 ετών. Επίσης, 69,67% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 69,78% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 63,04%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 20,34% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 20,11% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 33,62%.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,32% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,48% άλλης χώρας ΕΕ και 8,2% χώρας εκτός ΕΕ. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 91,03% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,47% άλλης χώρας ΕΕ και 7,5% χώρας εκτός ΕΕ, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 49,26%, 2,41% και 48,33%.

Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,79% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,19% των ασφαλισμένων γυναικών.

Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 51,60% έχουν αλβανική υπηκοότητα.

Στους αλλοδαπούς άντρες, 52,74% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 11,51%, και του Μπανγκλαντές με 5,37%.

Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,39%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 7,36% και ρουμανικής με 7,13%.

Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής:

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 21,89% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,03% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 12,84% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». Από τους ασφαλισμένους με ελληνική υπηκοότητα 22,30% απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 12,41% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 11,80% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». Στους ασφαλισμένους με υπηκοότητα άλλης χώρας ΕΕ 22,00% απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 16,44% στη «Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας» και 16,21% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο».

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…