Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποχαιρετισμός Ζαγναφέρη με συγκίνηση και λόγια από …καρδιάς

Αποχαιρετισμός Ζαγναφέρη με συγκίνηση και λόγια από …καρδιάς

0

«Μπορεί να έκανα λάθη αλλά ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό και το οικογενειακό μου συμφέρον πάνω από το κοινό»

 

Ευχές από Νίκο Ευφραιμίδη –Ε.  Στάντζιου: «Κάπου πάλι θα συνεργαστούμε…» – Αναμνηστική πλακέτα του δώρισε ο στρατηγό Δ.Σ.Σ. Χ. Λαλούσης

 

 

 

 

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης κύλησε η αποχαιρετιστήρια βραδιά του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου.  Χωρίς πολλά και περιττά λόγια αλλά λίγα και από …καρδιάς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγναφέρης επέλεξε να παραδώσει τα κλειδιά της θητείας του στην Αντιπεριφέρεια με μια εκδήλωση που θύμιζε κάποιες άλλες εποχές. Στην βεράντα του σπιτιού που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις και με υπόκρουση τις εξαίσιες συνθέσεις του μεγάλου δημιουργού οι καλεσμένοι του είχαν την ευκαιρία να πιουν ένα ποτήρι κρασί και να του ευχηθούν καλή συνέχεια, υγεία και ευημερία στην προσωπική του ζωή τώρα που …αποστρατεύεται από τα κοινά.

Κ. Ζαγναφέρης: «Μπορεί να έκανα λάθη αλλά ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό και το οικογενειακό μου συμφέρον πάνω από το κοινό»

Έχοντας πλάι του την κόρη του ο κ. Ζαγναφερης αναφέρθηκε αρχικά στο Φεστιβάλ της περιφέρειας VIA Egnatia και στις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν επισημαίνοντας πως σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τόσο οι μουσικές όσο και οι άλλες δράσεις.  Στη συνέχεια επιχειρώντας ένα μίνι απολογισμό δεν έκρυψε την πικρία του γιατί η θητεία του συνέπεσε μέσα στην κρίση : «Ήμασταν οι πιο άτυχοι. Δεν είχαμε να διαχειριστούμε σχεδόν τίποτε έναντι άλλων αιρετών άλλων εποχών. Παρά ταύτα όσον αφορά τον εαυτό μου μπορεί να έκανα και λάθη αλλά πάντως προσπάθησα , στους πολίτες ήμουν ανοιχτός, κανέναν δεν απέφυγα και έφτασα σήμερα να παραδίδω στην νέα περιφερειακή αρχή.

Ένα πράγμα από βάθη καρδιάς θα σας πω. Ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό και το οικογενειακό μου συμφέρον πάνω από το κοινό. Πολλές φορές ενήργησα εις βάρος της οικογενείας μου», είπε και επιδοκιμάστηκε με χειροκρότημα.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του,  τους υπαλλήλους της αντιπεριφέρειας, τον υπουργό και τους βουλευτές, τον δήμαρχο, τον πρώην δήμαρχο, περιφερειακούς συμβούλους αναφέροντας  ονομαστικά τον Μιχάλη Αμοιρίδη και τον Νίκο Ευφραιμίδη που όπως είπε είχε μια σχέση ανά δεκαήμερο άσπρο – κόκκινο αλλά  και συγχρόνως είναι αυτός που αγαπάει περισσότερο. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει και τους δημοσιογράφους με τους οποίους όπως είπε είχε μια σχέση με σκαμπανεβάσματα και σημείωσε με νόημα: «Και καλώς γιατί όταν μόνο σε παινεύουν οι δημοσιογράφοι κάτι δεν πάει καλά…».

Στάντζιου: «Κάπου πάλι θα συνεργούμε…»

Καλή συνέχεια με υγεία και ευημερία αλλά όχι «καλός πολίτης» του ευχήθηκε ο Νίκος Ευφραιμίδης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ευτέρπη Στάντζιου τον ευχαρίστησε  για την συνδρομή και την συμπαράστασή του στις δράσεις του Λυκείου: «Η  πόρτα σας ήταν πάντα ανοιχτή. Στο συνέδριο του Λυκείου και φέτος τον Βαλκανικό γάμο μας συμπαρασταθήκαμε και μας βοηθήσατε.

Είστε νέος, ενδιαφέρεστε για τα κοινά, σίγουρα κάπου αλλού θα συνεργαστούμε»,  είπε συγκινημένη η κα Στάντζιου.

Παρουσίες και απουσίες

Παρών στην αποχαιρετιστήρια βραδιά του Κώστα Ζαγναφέρη ήταν ο στρατηγός του Δ’ Σ.Σ. Χαράλαμπος Λαλούσης που μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία τους και την γνωριμία τους και του δώρισε μια αναμνηστική πλακέτα.  Επίσης παρόντες ήταν ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελη, ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Στυλιαννίδης, ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο πρώην πρύτανης Θανάσης Καραμπίνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχάλης Αμοιρίδης, Νίκος Ευφραμίδης, Κώστας Κουρτίδης, Ιρφάν Χατζηγκενέ και ο εκ Καβάλας Γιώργος Ιωσηφίδης. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Βουρβουκέλης, σχεδόν άπαντες οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την αντιπεριφέρεια, πολλοί νέοι και παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του αποχωρούντος δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου καθώς και του πρώην υπουργού Α. Κοντού. Επίσης δεν παραβρέθηκε ουδείς από τους εκλεγέντες βουλευτές και ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…