Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

0

Ξανθιώτισσα στη βουλή
Εξελέγη και με μεγάλο αριθμό ψήφων (12.000) στη Θεσσαλονίκη η πατριώτισσά μας Δώρα Αυγέρη. Ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3.
Η Δώρα είναι κόρη του Πέτρου και της Σούλας Αυγέρη. Δικός μας άνθρωπος, αγαπητή καθ’  όλα και άξια δημοσιογράφος που όμως έχει μικρή, ελάχιστη σχέση με την Ξάνθη.
Όπως και να’ ναι όμως, εμείς την θεωρούμε Ξανθιώτισσα και της ευχόμαστε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.
Γ.Δ.


Νίκησε ο Πολάκης στα Χανιά
Λαϊκισμός και Πολακισμός που στη συσκευασία των δύο αποτελούν ένα προϊόν, τελικά αναδείχτηκαν οι νικητές των εκλογών στα Χανιά. Ο Πολάκης κέρδισε τον Σταθάκη. Κι έτσι ο υβριστής και συκοφάντης υπερίσχυσε του ήρεμου και χαμογελαστού Καθηγητού Πανεπιστημίου.
Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά πως όποιος κάνει φασαρία στην πολιτική, βρίζει, συκοφαντεί, χυδαιολογεί, φωνάζει και απειλεί, αυτός ψηφίζεται. Από συγκεκριμένο κοινό βέβαια, που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν περίμενα αριθμητικά να είναι μεγαλύτερο αυτό που αντιπροσωπεύει ο μέσος αστός.
-Το δηλητήριο έχει προχωρήσει αρκετά βαθειά στην κοινωνία.
Γ.Δ.


Μήνυμα συμπολίτη στο νέο πρωθυπουργό
«Καλημέρα κ. Πρόεδρε, όντως σήμερα ο ήλιος είναι πιο φωτεινός και ο ουρανός πιο γαλανός.
Πραγματοποίησες τηρουμένων των συνθηκών έναν  σύγχρονο άθλο και σου αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια!! Είμαι βέβαιος ότι θα εργασθείς πολύ σκληρά και θα πετύχεις γρήγορα να διευρύνεις την επιρροή σου.
Όταν μιλάς με τόσο θέρμη για  τους Έλληνες που μετανάστευσε η κρίση, ο πραγματικός πατριώτης συγκινείται. Για αυτό λοιπόν και για να κοπεί η σκέψη και η όρεξη της «πρόσκαιρης ήττας», πέρασε άμεσα την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού για να νιώσουν (ότι τους νοιάζεσαι έμπρακτα) πάλι τμήμα του εθνικού κορμού, που ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα κράτησε μακριά, και να γίνει η  επανασύνδεση με την πατρίδα πράξη!! Φυσικά όταν δημιουργηθούν οι συνθήκες θα τους καλέσεις σε επόμενη φάση να επιστρέψουν μπολιάζοντας και αναζωογονώντας με νέες εμπειρίες την πατρίδα μας.
Φυσικά στα πλαίσια της αναθεώρησης είναι δυνατόν με 180 βουλευτές να επέλθει η αλλαγή του εκλογικού νόμου για να βάλει τέλος σε οποιεσδήποτε σκέψεις παλινόρθωσης. Συγνώμη κ. Πρόεδρε για τις αυτονόητες υποδείξεις αλλά η αγωνία για το μέλλον της χώρας και επειδή γνωρίζω ποιους έχεις απέναντι, σου υπενθυμίζω αυτό που οι παλιοί έλεγαν πάντα και συνεχίζει να ισχύει! Στη βράση κολλάει το σίδερο…
Είναι νωρίς αλλά οι παραπάνω επιλογές σου ανοίγουν ορίζοντα πέραν της τετραετίας και αφυδατώνουν  περαιτέρω άμεσα τις δυνάμεις του κρατισμού, του παλαιοκομματισμού, της προπαγάνδας   και του ψεύδους!! Καλή δύναμη κ. Πρόεδρε και εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις!!»
Σ.Κ.


Άρχισαν τα όργανα
Ήταν θέμα χρόνου αλλά και εκλογικού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και μη εκλογής Γιαννακίδη για ν’ αρχίσουν αμέσως να παίζουν τα όργανα τον δικό τους ρυθμό.
Το φαινόμενο γνωστό, το έχουμε ξαναδεί κι άλλες φορές και τα συντροφικά μαχαιρώματα από χιλιετίες γνωστά.
Επιτιθέμενος ο Στάθης Γιαννακίδης που μιλά δι’ αντιπροσώπου. Γνωστά πράγματα. Οι σύντροφοι απέναντι τώρα εξαιτίας της μη εκλογής. Χάθηκε η εξουσία, χάθηκε και η συντροφικότητα, άρχισαν τα χτυπήματα, οι κατηγορίες μεταξύ τους και τελικά επέρχεται και η διάλυση. Νομοτελειακά πράγματα.
Τα τραύματα είναι σοβαρά, δύσκολα επουλώνονται, αν τελικά γίνει αυτό. Η αποτυχία έφερε γκρίνια, έφερε στην επιφάνεια παλιές διαφωνίες και πλέον Γιαννακίδης και Χατζηθεοδώρου είναι σαν δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι μέχρι που να επέλθει ο οριστικός χωρισμός με το αιτιολογικό «ασυμφωνία χαρακτήρων».
Γ.Δ.


Περί της μειονοτικής ψήφου
Πολλά είναι τα μηνύματα της κάλπης . Αρκεί να ξέρει κανείς να τα αναγνωρίσει, να τα αποκωδικοποιήσει και να τα διαβάσει. Για παράδειγμα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η περιβόητη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου από το Τουρκικό Προξενείο. Αλλιώς πως  εκλέχθηκε ο Χαρίτου αντί του Οζγκιούρ στην Ροδόπη που έχει μεγαλύτερο μειονοτικό πληθυσμό από την Ξάνθη; Μην ξεχνάμε ότι το 2015 οι 3 βουλευτές της Ροδόπης ήταν από την μειονότητα. Σ’ ότι αφορά την Ξάνθη: Εκτός από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που αποδεικνύεται κυρίαρχος για 5 θητείες χωρίς να χάνει την δύναμή του, αν δινόταν γραμμή γιατί δεν ψήφισαν Τουρκές στην ΝΔ; Σ’ ότι αφορά τον Μπουρχάν υπερτερεί με ελάχιστες ψήφους από τον Καραλίδη. Αυτά λοιπόν τα σενάρια και οι κινδυνολογίες μάλλον βολεύουν κάποιους από πολλούς χώρους.
Μ.Ξ.


Αλαζονεία της εξουσίας
Το έχουμε επισημάνει, το έχουμε σχολιάσει για την αλαζονεία της εξουσίας που κατείχε κάποιους της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι σημαντικό, η όποια αλαζονεία της εξουσίας να μην βρει ξανά θέση στον δημόσιο βίο. Έπαρση και αφ’ υψηλού θεώρηση, ας μην ξαναζήσει ο τόπος. Κι αυτό, διότι η χώρα μας έχει ανάγκη από μια φυγή προς τα εμπρός.
Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αυτήν ακριβώς την αποστολή. Προφανώς και θα κριθεί από την ικανότητά της να αντιμετωπίσει προβλήματα παλιά και νέα. Θα κριθεί όμως και από τον τρόπο που θα ασκήσει την εξουσία.
Γ.Δ.


Σε τοπικό επίπεδο
Την αλαζονεία της εξουσίας δεν θα πρέπει να την απορρίψουν οι υπουργοί μόνον. Όχι. Στην ίδια λογική θα πρέπει να κινηθούν και οι τρεις τοπικοί βουλευτές. Που από την αρχή θα πρέπει να δώσουν δείγμα μιας διαφορετικής συμπεριφοράς τόσο ο κερδισμένος κυβερνητικός, όσο και οι δύο της αντιπολίτευσης.
Εξελέγησαν και οι τρεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της χώρας που ετοιμάζεται ν’ αφήσει πίσω αρνητικά του παρελθόντος. Σ’ αυτό το κάλεσμα που είναι εθνική απαίτηση, οφείλουν να δώσουν στην δημιουργική τους παρουσία επ’ ωφελεία βεβαίως της χώρας και του λαού.
Οι τρεις ως εκ τούτου βουλευτές αναλαμβάνουν σοβαρό ρόλο και αποστολή και αυτό σηματοδοτεί ότι θα κρίνονται κάθε μέρα.
Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για κανέναν. Οι πράξεις τους θ’ αποτελέσουν το σημείο της αυστηρής κριτικής. Πράξεις που θα παρακολουθούμε ως έχουμε υποχρέωση ως εφημερίδα.
Γ.Δ.


Δεν έχουμε άλλη επιλογή
Δεν έχουμε πλέον να πούμε πολλά, ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Την Κυριακή το βράδυ έκλεισε το κεφάλαιο της Mεταπολίτευσης και ξεκίνησε ένα άλλο: Της Ελλάδας της ανάπτυξης! Είναι όρος επιβίωσης. Η Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων δεν έχει άλλη επιλογή, από το να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επενδύσει στο μέλλον.
Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε μια μάχη επιβίωσης. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να τα αλλάξει όλα! Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Έχετε κουραστεί να το ακούτε; Ίσως! Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αυξηθούν τα εισοδήματα, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό. Ακόμη – ακόμη και για μπολιάσουμε την χώρα με νέο αίμα και να αντιμετωπίσουμε έτσι αποτελεσματικά το δημογραφικό.
Το τελευταίο επεισόδιο της Μεταπολίτευσης παίχτηκε τα τελευταία 4,5 χρόνια με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ίσως έπρεπε να συμβεί! Να διαλυθούν και οι τελευταίες αυταπάτες, να κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί που άνοιξαν με τον μεγάλο διχασμό και τον εμφύλιο. Έπρεπε ή δεν έπρεπε, σημασία έχει ότι έτσι τελικά έγινε. Έτσι φτάσαμε στο σταυροδρόμι της 7ης Ιουλίου, μία ημερομηνία που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να «πάμε παρακάτω». Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Κάθε άλλη επιλογή, πέρα από εκείνη να προχωρήσουμε μπροστά, θα μας οδηγούσε σε μια οδυνηρή εθνική ήττα και σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…