Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Καλοκαιρινή “μπόρα” με ελέγχους ΣΔΟΕ στην Ξάνθη

Καλοκαιρινή “μπόρα” με ελέγχους ΣΔΟΕ στην Ξάνθη

0

Μπήκε κόκκινη κορδέλα σε καφέ , γυμναστήρια και ταξιδιωτικά γραφεία! «Αντικοινωνικό μέτρο η κόκκινη κορδέλα . Δυσφημίζεται η επιχείρηση», υποστηρίζει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μ. Τσιακίρογλου

 

 

Λεκτικές επιθέσεις και αγενή συμπεριφορά των εφοριακών από την Αθήνα καταγγέλλουν επαγγελματίες της πόλης

 

 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα καταστήματα της πόλης μας εδώ και τρεις μέρες με τα κλιμάκιά του να επιδίδονται σε ένα καταιγισμό ελέγχων σε κάθε είδους κατάστημα. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μας να …μπει η κόκκινη κορδέλα σφράγισης σε αρκετά καταστήματα εστίασης, καφέ αλλά και γυμναστήρια και ταξιδιωτικά γραφεία! Να σημειώσουμε ότι τα κλιμάκια ήταν από την Αθήνα και συνοδευόταν από αστυνομικούς ενώ αλγεινή εντύπωση έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η αγενής και επιθετική συμπεριφορά των εφοριακών προς τους καταστηματάρχες που ήλεγχαν.

Η Ξάνθη ελέγχεται σαν να είναι …Μύκονος! – Λεκτικές επιθέσεις και αγενή συμπεριφορά των εφοριακών καταγγέλλουν επαγγελματίες της πόλης

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε μιλώντας στο «Ε» η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου όχι για τους ελέγχους αλλά για την επιθετική συμπεριφορά και για το γεγονός ότι η Ξάνθη όντας μη τουριστική περιοχή αντιμετωπίζεται από το ΣΔΟΕ σαν …Μύκονος: «Είμαστε υπέρ της τήρησης της νομιμότητας και υπέρ των ελέγχων αλλά να γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί η Ξάνθη που δεν έχει τουρισμό το καλοκαίρι να αντιμετωπίζεται σαν να είναι Μύκονος. Επίσης όπως μας έχουν αναφέρει οι συνάδελφοι τα κλιμάκια ελέγχου που ήρθαν από άλλες πόλεις τους συμπεριφέρθηκαν σαν εκ προοιμίου απατεώνες, δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις και ήταν ιδιαίτερα επιθετική και αγενής η συμπεριφορά τους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ευτυχώς οι συνάδελφοι μας ήταν ψύχραιμοι και δεν είχαμε διαπληκτισμούς», σημειώνει η κα Τσιακίρογλου.

Φωτεινή εξαίρεση οι Εφοριακοί της Ξάνθης

Διευκρίνισε με έμφαση δε πως οι Εφοριακοί της Ξάνθης της ΔΟΥ Ξάνθης που διενεργούν ελέγχους ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς που έρχονται από άλλες πόλεις. Είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και σωστοί και προσεγγίζουν με σεβασμό τον επαγγελματία.

Αντικοινωνικό μέτρο η κόκκινη κορδέλα – Δυσφημίζεται η επιχείρηση

Συνεχίζοντας η κα Τσιακίρογλου εξέφρασε την αντίθεσή της και με την κόκκινη κορδέλα που μπαίνει στα καταστήματα όταν διαπιστωθούν παραβάσεις: «Πρόκειται για ένα αντικοινωνικό μέτρο που μας βρίσκει αντίθετους. Στοχοποιείται και δυσφημίζεται η επιχείρηση. Είναι κάτι που πρέπει να καταργηθεί. Είναι εις βάρος της επιχειρηματικότητας».

Τέλος επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει διαμαρτυρία από το Πρωτοβάθμιο όργανο: «Επιζητούμε τους ελέγχους αλλά διαφωνούμε με την μορφή τους. Θέλουμε να τηρούνται οι κανόνες αστικής ευγένειας και να μην αντιμετωπιζόμαστε εκ προοιμίου ως απατεώνες. Για το σκοπό αυτό εξετάζουμε το ενδεχόμενο να διαμαρτυρηθούμε συλλογικά από την Ομοσπονδία μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…