Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» επιστρέφει….

Η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» επιστρέφει….

0

Μετά από την θερμή ανταπόκριση και την επιθυμία των ξανθιωτών ανεβαίνει ξανά την Κυριακή 30 Ιουνίου

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης η Λυσιστράτη στην ποντιακή διάλεκτο επιστρέφει… Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00.

Ο σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης αποφάσισε να επαναλάβει την παράσταση μετά από την θερμή ανταπόκριση και την επιθυμία των ξανθιωτών.

Σχετικά ο σύλλογος αναφέρει για την παράσταση: «Η Λυσιστράτη επιστρέφει… για να απολαύσουμε ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα που διαθέτουμε . Με απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο από τον σπουδαίο Κώστα Διαμαντίδη. Την γλώσσα των γιαγιάδων και παππούδων μας. Σε μια διάλεκτο με την οποία  μπορείς να κάνεις πιο εύκολα σκληρό χιούμορ ή να είσαι αθυρόστομος ή να μιλάς με σεξουαλικά υπονοούμενα και να είναι αποδεκτό. Που στην φύση της, στην δομή της όλη, στο ίδιο το «Είναι» της έχει τη σάτιρα, το πείραγμα και το αστείο. Γιατί η ποντιακή διάλεκτος αλλά και το ποντιακό χιούμορ είναι κατ’ εξοχήν Αριστοφανικά . Με την ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου να καταθέτει το υστέρημα των δυνάμεων και των χρόνων της σε μια γενναία προσπάθεια να βρει τους  δρόμους να προσεγγίσει τα νοήματα του έργου, την βαρύτητα των λέξεων, αποφεύγοντας τα φτηνά και εύκολα αστεία, τη χυδαιότητα και την καρικατούρα. Μια άξια ομάδα συντελεστών που είχε πρωταρχικό στόχο και σκοπό «να ανεβούμε εμείς στα μέτρα του Αριστοφάνη και όχι να φέρουμε τον Αριστοφάνη στα μέτρα μας».

Εισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία:

1 La Piazza (Κεντρική Πλατεία)

2 Juliette Espresso Bar (28ης Οκτωβρίου 107)

3  Studio Italos (Τσιμισκή 10)

4 Copycoffe (Μιαούλη 3)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Γένεσις» του Γιώργου Βολίκα

Παρουσίαση δίσκου και Live Concert στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» …