Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Γαλλία ανακαλύπτει την Ξάνθη

Η Γαλλία ανακαλύπτει την Ξάνθη

0

Στην πόλη μας περιηγήθηκε, με τη βοήθεια της ξεναγού Μαρίας Μπαρμπαλιού, η γαλλίδα ταξιδιωτική ρεπόρτερ Ursula Laurent της εφημερίδας  Lalsace

 Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό την προβολή της Βόρειας Ελλάδας στο γαλλικό κοινό

Τις ομορφιές της Ξάνθης θα περιλαμβάνει το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ που πραγματοποιεί η Γαλλίδα δημοσιογράφος Ursula Laurent της εφημερίδας  Lalsace, καθώς η ίδια περιηγήθηκε στην πόλη μας, με σκοπό να αποτυπώσει τις ιδιαιτερότητές της και να τη συστήσει στο γαλλικό κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην περιήγησή της συνόδευσε τη γαλλίδα δημοσιογράφο, η Μαρία Μπαρμπαλιού ξεναγός, αρχαιολόγος και μουσειολόγος που κατοικεί και εργάζεται στην Ξάνθη. Την Τετάρτη η κ. Μπαρμπαλιού ξενάγησε τη δημοσιογράφο που κάνει ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και τον σύζυγό της που διατηρεί το δημοφιλές ταξιδιωτικό μπλογκ Les Mots Voyageurs.

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Μπαρμπαλιού, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα το οποία διοργανώνεται από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Μαρία Παππά σε συνεργασία με τον Χρήστο Παναρέτου γενικό διευθυντή του Yalos Tours. Σκοπός του ταξιδιού είναι η προβολή της Βόρειας Ελλάδας στο Γαλλικό κοινό. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο κύριος Παναρέτου  «Η Γαλλία ήταν η μόνη σταθερή αγορά για την Ελλάδα εν μέσω κρίσης».

Αν και βρίσκονται στην αρχή του ταξιδιού οι δημοσιογράφοι δήλωσαν ήδη ενθουσιασμένοι και ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ξάνθη έχοντας περισσότερο χρόνο.

Στην περιήγησή τους στην Παλιά Πόλη επισκέφθηκαν  το σπίτι του Χατζιδάκι, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σπίτι της Σκιάς, το Λαογραφικό Μουσείο. Απόλαυσαν τη βόλτα στα στενά της και τον ποταμό Κόσυνθο. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν έκρυψαν επίσης την έκπληξη τους για το πόσα σημεία ενδιαφέροντος υπάρχουν στην Ξάνθη, κάτι το οποίο δεν περίμεναν και ζήτησαν από την κ. Μπαρμπαλιού να τους στείλει περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο για την Ξάνθη αλλά και για όλο το νομό.

Στη βόλτα τούς συνόδευε η δημοσιογράφος Ζαφειρώ Χατζοπούλου , η οποία διατηρεί το ταξιδιωτικό μπλογκ Busines Travel Blog

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…