Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια Ξάνθη σύγχρονη και ανθρώπινη

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια Ξάνθη σύγχρονη και ανθρώπινη

0

Το σχεδιασμό, το όραμα και το δυναμισμό των ανθρώπων του συνδυασμού «Δύναμη για το Αύριο» παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης

 Το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που θα βασίζεται στην επιλογή κατάλληλων ομάδων και συνεργατών, που θα εργάζεται επίμονα για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά παράλληλα θα σχεδιάζει με στόχευση έργα για την ανάδειξη του δήμου περιγράφει στο «Ε» ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Δύναμη για το Αύριο», Μανώλης Τσέπελης

 «Ε»: Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να τεθείτε επικεφαλής ενός συνδυασμού στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα της Ξάνθης με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και του τόπου μου, από οποιαδήποτε θέση ευθύνης.

Στόχος μου ήταν πάντα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις.

Γνωρίζω την Τοπική Αυτοδιοίκηση καλά, έχω εμπειρία διοίκησης, οργάνωσης και συνεργασίας με τους δημοτικούς υπαλλήλους για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες για να γίνουν τα έργα που χρειάζεται η Ξάνθη.

Είμαι έτοιμος απ’ όλες τις απόψεις για να εργαστώ σκληρά μαζί με τους συνεργάτες μου.

Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι άνθρωπος των έργων, της πράξης κι όχι των λόγων. Το ίδιο θα συνεχίσω και με μεγαλύτερη διάθεση και ένταση.

«Ε»: Ηγείστε ενός συνδυασμού του οποίου οι υποψήφιοι έχουν δείξει παλμό και διάθεση να παλέψουν για μια νέα ευκαιρία στο δήμο. Τι πιστεύετε ότι τους έπεισε;

Η κοινωνία  σήμερα απαιτεί ανθρώπους που πράττουν, που δίνουν λύσεις, που ασκούν χρηστή διαχείριση, που συμπαρίστανται στους αδύναμους, έτοιμοι να δώσουν ένα χέρι βοήθειας, ισχυροποιώντας τις δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όλα αυτά και άλλα στοιχεία τους έπεισαν να συστρατευτούν, να δώσουν τον ευγενικό αγώνα για έναν διαφορετικό δήμο, για μια διαφορετική Ξάνθη αλλά και τους Οικισμούς που σας το δηλώνω θα αξιοποιηθούν, θα προσεχθούν, θα γίνουν ισότιμα μέλη της Ξανθιώτικης υπόθεσης.

«Ε»: Ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι πρέπει να έχει ένας καλός δήμαρχος;

Θα ξεκινήσω από ένα στοιχείο που το διέκρινα στον μακαρίτη Φίλιππο Αμοιρίδη. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη σωστή επιλογή των συνεργατών.

Ο δήμαρχος επιλέγει τους συνεργάτες του και μαζί με τους επικεφαλής των τμημάτων του δήμου, οργανώνουν και υλοποιούν.

Δεύτερο χαρακτηριστικό θεωρώ την αίσθηση της ευθύνης που πρέπει να έχει ο δήμαρχος απέναντι στους δημότες του.

Τρίτο στοιχείο είναι να είναι απλός, ν’ ακούει τους δημότες του, να γνωρίζει τι συμβαίνει στο δήμο του, να είναι ανθρώπινος και δίκαιος και με την εργατικότητά του και τις ιδέες του να εμπνέει τους συνεργάτες του.

«Ε»: Στα αυτοδιοικητικά της Ξάνθης έχετε τα περισσότερα και «βαριά» ένσημα, αφού έχετε συμπληρώσει πάνω από δύο δεκαετίες ως αιρετός, σε καίριες θέσεις αντιδημάρχου και προέδρου δημοτικών επιχειρήσεων. Τι θέλετε να αλλάξετε στο δήμο Ξάνθης;

Επιθυμία όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων  κι εμού προσωπικά είναι η ανάδειξη ενός νέου μοντέλου άσκησης αυτοδιοικητικής εξουσίας που θα στηρίζεται και βασίζεται στις αρχές της ενότητας, της συνεργασίας και της αποφασιστικότητας.

Ο δήμος Ξάνθης έχει λαμπρό παρελθόν. Θα επιδιώξουμε να έχει ένα λαμπρότερο μέλλον. Βέβαια, στην προσπάθειά μας αυτή για τις αλλαγές στο δήμο Ξάνθης θα ζητήσουμε και θα συζητήσουμε με τους δημότες μας.

Είναι αλήθεια ότι διαθέτω μεγάλη εμπειρία από διάφορες θέσεις ευθύνης στο δήμο που με επιτυχία υπηρέτησα.

Αυτή την εμπειρία μου, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα θέσω στην υπηρεσία της πόλης, των δημοτών της Ξάνθης, για να υλοποιήσουμε ένα όραμα δικό μας, μια Ξάνθη διαφορετική, ζηλευτή, όπως ήταν παλιά. Μια πόλη που θα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Τέλος δεσμευόμαστε γι’ αυτό, θα δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των εμποδίων μετακίνησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Είναι για μας ένα βασικό μήνυμα, με συμβολισμό και ουσία, για να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.

«Ε»: Τι προτεραιότητες θέτετε; Ποιο είναι το δικό σας όραμα;

Ένας σύγχρονος δήμος πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποί του. Όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από αυτόν.

Έτσι, όλοι εμείς στον συνδυασμό μας «Δύναμη για το Αύριο» οραματιζόμαστε μια κοινωνία δυναμική, συνεκτική μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και βέβαια ευημερούσας σ’ ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Έχουμε ένα όραμα ανθρώπινο, με στόχο τα έργα να υπηρετούν τους ανθρώπους, να ξεκινήσουμε για μια Ξάνθη που θ’ αλλάζει πρόσωπο, με παρεμβάσεις για τους νέους, τις μητέρες, τους ηλικιωμένους, όλους.

Θα κάνουμε μια Ξάνθη ζηλευτή και ανθρώπινη.

Εν συντομία θα πω: Η καθαριότητα, η ανάδειξη των περιαστικών οικισμών και των δυνατοτήτων τους, η καλύτερη διαχείριση όλων των δημοτικών κτιρίων και των κοινόχρηστων χώρων, η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, η προβολή και ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, η αποτελεσματικότερη διαχείριση ιδίων πόρων καθώς και η άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα από την εκπόνηση ανάλογων μελετών, είναι θέματα άμεσης προτεραιότητας.

«Ε»: Ο κόσμος που συναντάτε τι σας ζητάει; Τι διεκδικεί για τον τόπο του;

Κατ’ αρχάς οι επαφές μας με τους δημότες που ζήσαμε αυτήν την περίοδο θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές. Οι δημότες λοιπόν ζητούν και θέλουν ο τόπος τους να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος. Θέλουν αυτή η διαδικασία να είναι διαρκής, με σχέδιο, όχι αποσπασματικά. Θέλουν ένα δήμο που θα φροντίζει κάθε γειτονιά και όχι μόνο το κέντρο.

Θέλουν έναν δήμο εξωστρεφή και κυρίως λειτουργικό που να σχεδιάζει, υλοποιεί, συνεργάζεται προς όφελος των πολιτών και των αναγκών τους.

Οι δημότες δεν ζητούν παράλογα πράγματα. Ζητούν έναν δήμο αντάξιο της ομορφιάς και των δυνατοτήτων της Ξάνθης.

Οι Ξανθιώτες παλιά ήταν υπερήφανοι για την πόλη τους. Θα τους ξανακάνουμε να την αγαπήσουν και πάλι.

Όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε τον στόχο αυτόν. Για όλους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

«Ε»: Ποια θεωρείτε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ξάνθης;

Από την πολύχρονη εμπειρία μου μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι ο μητροπολιτικός δήμος Ξάνθης διαθέτει ένα εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου στελεχιακό προσωπικό. Το γνωρίζω γιατί συνεργάστηκα μαζί του.

Αυτό το κεφάλαιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα που έχει ο δήμος και τα οποία μπορούμε και πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε είναι:

-Τα Νεστοχώρια με κέντρο την ιστορική Σταυρούπολη

-Τον ορεινό όγκο, τον Νέστο, τον καταρράκτη, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές.

-Την αξιοποίηση του Άλσους Ευμοίρου. Διαθέτουμε ήδη μια προεργασία για το θέμα.

-Την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας που σήμερα καταστρέφεται αγνοημένη.

-Άφησα τελευταία δύο εμβληματικά θέματα. Την Παλιά μας Πόλη και το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι.

Όμως, πάνω, απ’όλα και πέρα από τα φυσικά και άλλα στοιχεία, οι Άνθρωποι της Ξάνθης είναι αυτοί που διαφέρουν. Αυτό, ναι, είναι ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα.

«Ε»: Σε ποια έργα σκοπεύετε να θέσετε άμεση βαρύτητα; Ποιοι είναι με άλλα λόγια, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού σας;

Αρχικά θα σας πω, ότι κύριο μέλημα, λόγω της απαίτησης της κοινωνίας είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου στο χώρο του γηπέδου της Ασπίδας. Παράλληλα, θα δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συντήρηση και επαναλειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου.

Ακόμη, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων των δύο εισόδων-εξόδων της πόλης για την αλλαγή της σημερινής εικόνας, θα προωθήσουμε τις διαδικασίες που χρονίζουν για τις ήδη εγκεκριμένες επεκτάσεις της πόλης, εδώ και είκοσι χρόνια και θα προβούμε σε νέες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, όπου κρίνονται απαραίτητες στα όρια του δήμου.

Ως προς το θέμα του δημοτικού πάρκινγκ, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος και είναι πραγματικά πρόβλημα η μη λειτουργία του, δεσμεύομαι για την επαναλειτουργία εντός δύο μηνών, ενώ θα θέσουμε άμεσα σε εφαρμογή το σχεδιασμό για τη δημιουργία νέου πάρκινγκ στο δημοτικό χώρο πίσω από την Πυροσβεστική α) για τουριστικά λεωφορεία και β) για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Τέλος, σχετικά με την τουριστική ανάδειξη της Σταυρούπολης θέτουμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία θεματικού πάρκου δίπλα στο Νέστο, καθώς και την κατασκευή ποδηλατόδρομου 4 χλμ από τη Σταυρούπολη έως τα Κομνηνά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…