Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μήνυμα νίκης από τη «συνΕργασία» στο δήμο Αβδήρων

Μήνυμα νίκης από τη «συνΕργασία» στο δήμο Αβδήρων

0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης παρουσίασε το σχέδιο και τους υποψήφιους της παράταξης σε εκδήλωση στη Γενισέα, το απόγευμα της Τετάρτης

 Με γνώμη και γνώση για τα προβλήματα και τα χαρακτηριστικά του δήμου περιέγραψε τις προτάσεις του συνδυασμού. Πλήθος κόσμου και νεολαίας στην εκδήλωση

Ενώπιον φίλων, συγγενών και υποστηρικτών του συνδυασμού «συνΕργασία» για το δήμο Αβδήρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων και υποψηφίων, από τον επικεφαλής Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε με αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου, αποφασιστικότητα για τη ρεαλιστική προσέγγιση του σχεδιασμού και εμπιστοσύνη για το σχήμα που διαμορφώθηκε μετά από συνένωση πολιτικών δυνάμεων.

Η κόρη του Β. Τσολακίδη Νατάσα ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωση

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του υφυπουργού και των βουλευτών, στελέχη των τοπικών πολιτικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών Κατσιμίγα και Σιμιτσή. Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία του Φώτη Καραλίδη, αλλά και η προσφώνηση του Μπαράν Μπουρχάν ως υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Ενεργό ρόλο στην προετοιμασία της εκδήλωσης είχαν ο γιος του Βασίλη Τσολακίδη, Αντώνης, αλλά και η κόρη του Νατάσα που ανέλαβε την παρουσίαση.

Με θέρμη συνομίλησε ο ίδιος ο κ. Τσολακίδης πριν την έναρξη της εκδήλωσης με τους συν-εργάτες του Νίκο Καλιαμπάκα και Ιντζέ Μεμέτ Μπηρόλ.

«Δεν είναι τυχαίο το όνομα του συνδυασμού», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Τσολακίδης, προκειμένου να καταδείξει το χαρακτήρα του συνδυασμού και να επικρίνει το σημερινό δήμαρχο για την έλλειψη συνεργασίας εντός του δημοτικού συμβουλίου. «Ξεπερνώντας ιδιοτέλειες και πολιτικές διαφορές συνεργαζόμαστε για τον τόπο μας και τη νέα γενιά», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι ως παρακαταθήκη θα αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία στα κοινά για την ισόρροπη ανάπτυξη.

Αποδεικνύοντας ότι έχει ολοκληρωμένη γνώση και γνώμη για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής, ο κ. Τσολακίδης παρουσίασε τους βασικούς άξονες λειτουργίας και ανάπτυξης του συνδυασμού, ξεκινώντας από τη Γενισέα, αναφέροντας το σύνολο των τμημάτων ανάπτυξης και συμπεριλαμβάνοντας βέβαια τα Άβδηρα ως κέντρο για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του οικοτουρισμού.

Περιγράφοντας εν συντομία τις προτάσεις του συνδυασμού έδωσε βαρύτητα στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και τη μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές του Παραδείσου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη σύστασης μητρώου μελετών στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και την κατάρτιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως άμεση προτεραιότητα με διαμόρφωση των χρήσεων γης. Ο ίδιος, επεσήμανε επίσης την ανάγκη λειτουργίας δημοτικού κτηματολογίου για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου και τη χωροθέτηση βιοτεχνικών και αγροτικών πάρκων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ανάπτυξης των λιμανιών, την απαίτηση δημιουργίας νέων σχολείων με ενεργειακές προδιαγραφές και την προτεραιότητα ανακατασκευής και συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός από ωραίες εκθέσεις, πρέπει να μπορεί να παράγει και έργο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε με έμφαση στην πρόθεση άμεσης επαναλειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, ασκώντας κριτική στο Γιώργο Τσιτιρίδη και επιρρίπτοντάς του ευθύνες γιατί «θέλει να καταστρέψει ό,τι έκαναν κάποιοι άλλοι».

Με έμφαση αναφέρθηκε ο ίδιος και στην αξιοποίηση των λυόμενων κτισμάτων στο Σέλινο, ώστε να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας.

Στον τομέα του πολιτισμού, ανάμεσα στους άλλους σχεδιασμούς, ανέδειξε την ανάγκη πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή για την πολιτιστική αναβάθμιση του δήμου, την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων που αποτελεί στρατηγική επιλογή από την αρχή της ενασχόλησής του με τα κοινά, καθώς και την δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στο παραλιακό μέτωπο.

Ως προς τον αθλητισμό, ο κ. Τσολακίδης δεσμεύτηκε για τη νομιμοποίηση και επισκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και πληροφόρησε για το σχεδιασμό δημιουργίας μικρού κολυμβητηρίου στη Γενισέα.

Θερμός εναγκαλισμός Τσολακίδη-Καλιαμπάκα

Στον τομέα του τουρισμού, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάρτισης μελέτης για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, αφήνοντας αιχμές για το «σήριαλ» της ενοικίασης του δημοτικού κάμπινγκ Μυρωδάτου που δεν ευόδωσε μετά από δύο διαγωνισμούς, ενώ συνέδεσε τις ενέργειες για την αξιοποίηση της γεωθερμίας τόσο μέσω της προώθησης του θερμαλισμού, όσο και της χρήσης της από τους αγρότες και για το λόγο αυτό μίλησε και για την ανάγκη λειτουργίας εδαφολογικού εργαστηρίου.

Ως πρώτη προτεραιότητα  ανέδειξε ο ίδιος τα έργα άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα που έχει ο πρωτογενής τομέας στο δήμο και μίλησε για τη δημιουργία λαϊκής αγοράς, μόνο με προϊόντα παραγωγών του δήμου.

Ο κ. Τσολακίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη ΔΕΥΑΑ, όπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δρομολογήσει έκτακτο έλεγχο, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση με το έλλειμμα του 1,5 εκ. ευρώ, αλλά και οι κατηγορίες που ανταλλάσσουν μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού, με τους οποίους ο κ. Τσολακίδης αντάλλαξε θερμές χειραψίες, αγκαλιές και ευχές για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Ο Νίκος Καλιαμπάκας με τον Λουτφή Τσαούς Ογλού που τον διαδέχτηκε στο «τιμόνι» της «στροφής»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…