Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε βιωματικές δράσεις για τα δικαιώματά τους συμμετείχαν μαθητές της Ξάνθης

Σε βιωματικές δράσεις για τα δικαιώματά τους συμμετείχαν μαθητές της Ξάνθης

0

Με πρωτοβουλία των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων του ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης στις δομές του και το 6ο Γυμνάσιο

 Συντόνισε ο πρώην Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος που συμμετείχε με ενδιαφέρον στο διάλογο με τους νέους για τα δικαιώματα και τις προτάσεις τους για το σχολείο τους

Tα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης του Προγράμματος για την εκπαίδευση της μειονότητας συνεργάστηκαν με τον πρώην Συνήγορο του Παιδιού Γιώργο Μόσχο για την υλοποίηση μιας δράσης με νέους μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία της Ξάνθης. Η ιδέα γεννήθηκε από τα ίδια τα παιδιά του Εργαστηρίου τα οποία εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα που έχουν στο σχολικό πλαίσιο καθώς και την αρτιότερη οργάνωση των συνελεύσεών τους.

Με αφετηρία αυτόν τον στόχο τα στελέχη του Προγράμματος απευθύνθηκαν στον κ. Γιώργο Μόσχο και ταυτόχρονα σε γυμνάσια της Ξάνθης όπου φοιτούν οι νέοι της πόλης. Τελικά η δράση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ Ξάνθης (Χατζησταύρου 4).

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τη διοίκηση του σχολείου και τους συνεργάτες των ΔΕΝ οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου έγιναν μέρος ενός βιωματικού σεμιναρίου με τίτλο «Ζουμ στο δικό μας σχολείο». Με την καθοδήγηση του κ. Μόσχου ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον σε αυτήν  την εμπειρία, επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν υποδειγματικά, διατυπώνοντας, συζητώντας και ψηφίζοντας προτάσεις για το σχολείο τους. Βίωσαν την ομαδικότητα και το διάλογο δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν όπως η μουσική, ο αθλητισμός, η καθαριότητα και η αλληλεγγύη.

Την ίδια ημέρα, αντίστοιχη απογευματινή δράση για νέους και νέες ηλικίας 14 έως 17 ετών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ με θέμα «Το δικαίωμα των νέων στον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία». Σε αυτήν την συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στους νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον ελεύθερο χρόνο, τη διεκδίκηση και την αξιοποίησή του σε όλα τα πεδία της κοινωνικής τους ζωής.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διεξαγωγή και τα αποτελέσματα της δράσης και απεύθυναν ευχαριστίες στον κ. Μόσχο για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτινή βραδιά για τα μέλη του ΚΑΠΗ από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου   Το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ξάνθης τ…