Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

1

Συγχαρητήρια
Διάβασα αρκετές φορές τη Δήλωση του Σάββα Μελισσόπουλου ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης που έδωσε το δικό της αγώνα. Ομολογώ, δημόσια, ότι με συγκλόνισε. Χρόνια είχα να διαβάσω τέτοιο κείμενο, με τέτοιο περιεχόμενο και τέτοιες θέσεις.
Κείμενο που αναδεικνύει την ποιότητα του ανθρώπου, το ήθος και το επίπεδό του.
Συγκρατώ δε ως συμπέρασμα ότι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς, ότι θα συνεχιστεί για το καλό της πόλης και ότι δεσμεύεται ότι τόσο αυτός όσο και οι εκλεγέντες σύμβουλοι του συνδυασμού θα αγωνιστούν για μια Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ.
-Σάββα συγχαρητήρια.
Γ.Δ.


Καγκελάτοι
Συμπολίτης το είδε ενώ έβαζε βενζίνη απέναντι και έμεινε… κάγκελο. Πού να το φανταζόταν ο άνθρωπος ότι οι μαθητές αντί να χρησιμοποιούν τις πόρτες θα μπαινόβγαιναν καβαλώντας τα κάγκελα για να πάνε να πάρουν καφέ!
Το είδε να συμβαίνει στο 2ο ΕΠΑΛ και σκέφτηκε άντε οι μαθητές είναι νέοι, είναι παρορμητικοί, κάνουν υπερβολές. Καθηγητές, διευθυντής δεν υπάρχουν σ’αυτό το 2ο ΕΠΑΛ; Και βέβαια υπάρχουν. Όμως αδιαφορούν για ό,τι συμβαίνει έξω από τις αίθουσες, ενώ από το καγκελοπήδημα υπάρχει κίνδυνος και για τραυματισμούς των μαθητών. Κι αν δεν ενδιαφερθεί η διεύθυνση το φαινόμενο θα συνεχίζεται και οι διερχόμενοι θ’ απορούν για την άσχημη εικόνα τόσο των μαθητών όσο και την αδιαφορία των υπευθύνων καθηγητών και διεύθυνσης.
Γ.Δ.


Κατήφεια στην ΕΡΤ κλπ
Από την Κυριακή άρχισε να εμφανίζεται η δυσφορία και η κατήφεια στις οθόνες της ΕΡΤ. Κατηφείς και δύσθυμοι ήταν οι δημοσιογράφοι του κρατικού καναλιού που όσο μεγάλωνε η διαφορά, τόσο πιο εμφανώς έδειχναν στενοχωρημένοι.
Δεν απαντούμε το γιατί. Το γνωρίζουν όλοι διότι όλοι έχουν δει και γνωρίσει τις «ασχήμιες» του κρατικού καναλιού.
Αναλογικά βέβαια, μια κάποια θλίψη τους δεν μπορούσαν να την κρύψουν και κάποιοι άλλοι σε ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά αυτοί, ιδιώτες όντας, θ’ αλλάξουν ρότα αμέσως. Συνηθισμένα πράγματα θα πείτε και θα΄ χετε δίκιο.
Γ.Δ.


Αυτοκριτική
Η επόμενη εβδομάδα πέραν την ανάδειξης του νέου δημάρχου και των νέων ισορροπιών στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι και χρόνος αυτοκριτικής. Για όσους δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη δημαρχία στο δεύτερο γύρο, η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος έχει ήδη αρχίσει. Απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ευθύνη και ενεργητική στάση από τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία.
Με αυτούς τους όρους θα προβούμε κι εμείς στην εκτίμηση της ψήφου των ξανθιωτών.
Ε.Δ.


Αποκλεισμός… «δια ροπάλου»
Οργή και αποστροφή προκάλεσε το χυδαίο και σεξιστικό σχόλιο στελέχους της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της Κ. Κούνεβα που προκάλεσε σάλο.
«Τώρα που η Κούνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!» έγραψε ο Κώστας Στεφανίδης, που κατέβασε λίγο αργότερα την ανάρτησή του, μετά τον σάλο στα κοινωνικά μέσα. Λίγο αργότερα, με άμεσα ομολογουμένως αντανακλαστικά, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης γνωστοποίησε την διαγραφή του Στεφανίδη από τη Νέα Δημοκρατία, γράφοντας: «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας».
Όταν η κοινωνία αντιδρά μαζικά συμπαρασύρει, υπαγορεύει και προστατεύει τα όρια.
Ε.Δ.


Για κλάματα
Ανάσα ανακούφισης για τον ΣΥΡΙΖΑ η νέα αποχώρηση της βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου. Η οποία δήλωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί. Η εν λόγω κυρία, έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τα λεγόμενά της και την εν γένει συμπεριφορά της. Είχε ξαφνιάσει η απόφασή της ν’αποχωρήσει από το κόμμα του Λεβέντη και να γίνει δεκτή από το ΣΥΡΙΖΑ!
Βέβαια η εν λόγω βουλευτής μέχρι και ποίημα έγραψε για τον Τσίπρα την περίοδο που τα έβλεπε διαφορετικά. Αργότερα «φωτίστηκε» και αποχώρησε.
-Μάλλον το σωστό θα ήταν ν’ αποχωρήσει οριστικά από την πολιτική…
Γ.Δ.


Άνοδος Χρηματιστηρίου
Συνεχίζει ν’ανεβαίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ τα Ελληνικά Ομόλογα πέφτουν. Και οι δύο αυτοί δείκτες εμφανίστηκαν αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό με την μεγάλη διαφορά υπέρ της Ν.Δ.
Η άνοδος αυτή, σηματοδοτεί επίσης και την αλλαγή κλίματος στη διεθνή σκηνή και τους οικονομικούς παράγοντες. Οι οποίοι διαβλέπουν πλέον νίκη της Ν.Δ. και αλλαγή ως προς τις ιδιωτικές επενδύσεις, την μείωση της φορολογίας και μια σειρά άλλων μέτρων υπέρ της μεσαίας τάξης. Ψήφισαν δηλαδή με δύο λόγια, την επερχόμενη αλλαγή κυβέρνησης.
Γ.Δ.


Δικαιολογίες
Σε μια ήττα, το πρώτο που γίνεται είναι να βρουν το ποιος και τι έφταιξε. Έτσι ακούμε: Έφταιξε η αποχή, φταίει ο αχάριστος λαός, φταίει ο καιρός, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός αυτών των ιδίων. Είναι ανθρώπινο. Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα κανέναν!
Κι αν αυτά κανείς τα αποδέχεται, εκείνο το οποίο δεν αρμόζει είναι η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού εκ μέρους κάποιων υποψηφίων. Και αυτό καθορίζει κάποιους οι οποίοι αρνήθηκαν να συγχαρούν τους νικητές.
Αυτούς που αγνοούν πως στους αγώνες κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν.
Γ.Δ.


Κυριάκος Βελόπουλος: Το νέο τηλε-αστέρι της ακροδεξιάς
Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, με 4,14%. Το κόμμα του στην Β. Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο-τρίτο στις Σέρρες- και σε πολλούς άλλους (μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη) ήρθε πέμπτο, ενώ έλαβε ποσοστά από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες. Στην Ξάνθη έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο 4,21%.  Η Ελληνική Λύση πήρε σημαντικό μέρος της ψήφου διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ένα κομμάτι της Χ.Α. και των απαξιωμένων ΑΝΕΛ.
Τον γνωρίσαμε το 2007 ως βουλευτή του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη έως το 2012 που ακολούθησε τη μοίρα του κόμματος στην πολιτική λήθη για να επανέλθει το 2016 με σκληρή αντιγερμανική και αντιμνημονιακή ατζέντα την οποία προβάλλει μέσω εκπομπών «αναλύσεων» και τηλεπωλήσεων σε κανάλια της Β.Ελλάδος.
Ο Κ. Βελόπουλος, έχοντας καθημερινή τηλεοπτική παρουσία, είναι δυνατός ρήτορας που μπορεί να ξεσηκώσει έναν λαό ζαβλακωμένο από τις απανωτές ήττες. Παλαιότερα πουλούσε το βιβλίο του Χριστού (είχε συγκεντρώσει κάποιες υποτιθέμενες επιστολές του), τώρα πουλάει οδοντόπαστες που παράγουν αγιορείτες μοναχοί, φάρμακα που θεραπεύουν το αλτσχάιμερ (Τελεπόν) ενώ παράλληλα αναπαράγει πλήθος ψευδών ειδήσεων για τα στρατιωτικά, και γεωπολιτικά σχέδια της Ρωσίας. Για να μην αναφέρουμε ότι ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν την ιστορία με τα 600 δισ. του Σώρρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο Βελόπουλος, δεν είναι μέρος της λύσης που αναζητεί ο ελληνικός λαός, αλλά μέρος του προβλήματος…


Όλοι στις κάλπες!
Την Κυριακή ως γνωστόν ψηφίζουμε για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη και των νέων δημάρχων στους τέσσερις δήμους του νομού. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να πάμε, οφείλουμε να το κάνουμε, να πάμε να ψηφίσουμε.
Μπορεί για κάποιους να υπάρχει μια πικρία ή άλλοι λόγοι. Όμως οφείλουν να ξεπεράσουν τις στιγμές αυτές και να προσέλθουν για ν’ ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα. Οφείλουν να καθορίσουν το μέλλον του τόπου τους με τη συμμετοχή και την ψήφο τους.
Η αποχή δεν είναι πράξη ευθύνης, δεν λύνει προβλήματα. Απεναντίας τα διαιωνίζει αλλά και στερεί το δικαίωμα ν’ ασκήσεις αργότερα κριτική.
Στερείς από τον εαυτό σου δικαίωμα ανώτατο και μοναδικό μέσω μιας απουσίας λόγω εγωισμού ή άλλης αιτίας. Οι υπεύθυνοι πολίτες, υπερβαίνουν τις όποιες μικρότητες και αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου που ζουν. Καθορίζουν αυτοί, οι ίδιοι με την επιλογή τους, την ποιότητα ζωής τους στην πόλη τους, στη γειτονιά τους.
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στις κάλπες, ως υπεύθυνοι άνθρωποι-δημότες. Εξάλλου, η διαδικασία θα είναι σύντομη διότι ούτε σταυροί θα μπουν ούτε μπες-βγες τέσσερις φορές.
-Καλή κάλπη λοιπόν.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…