Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ποιο είναι το νέο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Ποιο είναι το νέο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

0
perifereia pinakida

Οι έδρες που καταλαβαίνουν οι παρατάξεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες

 

Εκκρεμότητα σε 2 εκλογικά τμήματα της Καβάλας

 

 

Το «Ε» παρουσιάζει τη σύνθεση που θα έχει το νέο περιφερειακό συμβούλιο που θα διοικήσει την περιφέρειά μας την επόμενη τετραετία. Να σημειώσουμε ότι την τελική του μορφή θα πάρει μετά τις επαναληπτικές εκλογές της β’ Κυριακής καθώς θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις με τις έδρες ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί καθώς και όταν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση.

Ποιοι εκλέγονται από τον Έβρο

Από τον Έβρο με τον Χρήστο Μέτιο εκλέγονται 5 περιφερειακοί σύμβουλοι. Ήτοι: Δημήτρης Πέτροβιτς, Τσώνης Αθανάσιος, Γαλάνης Βασίλειος, Βενετίδης Κωνσταντίνος και Δελησταμάτης Βασίλειος.

Όμως σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος Περιφερειάρχης την έδρα παίρνει ο ίδιος και έτσι μένει εκτός ο Βασίλης Δελησταμάτης, αφού είναι ο νομός όπου έχει λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χριστόδουλο Τοψίδη αν εκλεγεί Περιφερειάρχης.

Από τον Χ. Τοψίδη εκλέγονται 4 στον Έβρο. Ήτοι: Βαβίας Σταύρος, Βουλγαρίδης Νικόλαος, Γκουλιάμα Αλεξάνδρα, Εξακουστός Κωνσταντίνος. Εάν όμως δεν εκλεγεί, τότε εκτός μένει ο κ. Εξακουστός και την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Τοψίδης.

Από την παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα, η  κ. Καμπαρμούση είναι 1η και ακολουθούν οι κ.κ. Αργυρίου και Κυργιαλάνης σε απόσταση αναπνοής για να καταλάβουν τη μία έδρα.

Για τον κ. Σιμιτσή την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Ζαμπουνίδης, ενώ την έδρα της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν και ο Χρήστος Τρέλλης είναι 1ος, την έδρα θα πάρει ο κ. Παπατολίδης γιατί εδώ έλαβε η παράταξή τους τις περισσότερες ψήφους.

Ο κ. Καραγιώργης παίρνει την έδρα στην Καβάλα και ο κ. Περεντίδης στον Έβρο.

Ποιοι εκλέγονται από την Δράμα

Αναλυτικότερα:

Χρ. Μέτιος «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»

Παπαδόπουλος Γεώργιος

Παπαεμμανουήλ Γρηγόριος

Παπαθεοδώρου Χρήστος

Γεωργιτσόπουλος Χρήστος (ενδεχομένως)

Χρ. Τοψίδης «Περιφερειακή Σύνθεση»

Μωυσιάδης Αριστείδης

Πατακάκης Ανάργυρος

Κ. Κατσιμίγας «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Κουκόγια Αθηνά

Δ. Παπατολίδης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στεφανίδης Ιωάννης

Κ. Σιμιτσής «Περιφέρεια σε Δράση»

Ζιμπίδης Γεώργιος

Ποιοι εκλέγονται από την Ροδόπη

Από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι 3: Νίκος Τσαλικίδης, Ταρκάν Μουλταζά, Αχμέτ Ιμπράμ. Ο Κωνσταντίνος Ναλμπάντης θα καταλάβει την 4η  έδρα της Π.Ε. Ροδόπης. Τρεις 3 είναι και από την Περιφερειακή Σύνθεση: Μανώλης Ταπατζάς, Τζιχάν Ιμάμογλου, Φελίνα Καζάκου. Γιάννης Μωραΐτης και Νίκος Ευκαρπίδης ακολούθησαν πολύ κοντά. Ένας είναι ο σίγουρος στην Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Πρόκειται για τον Χρήστο Χατζηπέμου, ο οποίος μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, θα καταλάβουν τις δύο έδρες που φέρεται να βγάζει η παράταξη στην Π.Ε. Ροδόπης.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο το περιφερειακό συμβούλιο από την Ροδόπη να βγάλει και η Περιφέρεια σε Δράση, ο οποίος θα είναι ο Αχμέτ Κασάπ. Το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Οι 9 περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης

Στην Ξάνθη όπως γράψαμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ η παράταξη του Χ. Μέτιου εκλέγει τρεις συμβούλους τους: Νίκος Ευφραιμίδης, Κώστας Κουρτίδης , Δημήτρης Γαλανόπουλος

Η Παράταξη του Χ. Τοψίδη επίσης τρεις: Μιχάλης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Βουρβουκέλης, Χατζηγκενέ Ιρφάν. Η παράταξη του Κ. Κατσιμίγα τους: Σεργκάν Μαχμούτ και Κουράκ Ριτβάν και η παράταξη Σιμιτζή τον Δημήτρη Δόντζο.

Ποιοι εκλέγονται Καβάλα και Θάσο

Στην Καβάλα δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση καθώς απομένουν 2 εκλογικά τμήματα Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα: Η παράταξη Τοψίδη καταλαμβάνει 4 έδρες και την 1 έδρα στην Θάσο. Εκλέγονται: Μαρκόπουλος Θεόδωρος, Χρήστος Γάκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης . Δεν έχει κλειδώσει ακόμη η 4 έδρα την οποία διεκδικούν η Ευαγγελία Καχέλου και η κ. Ξακοπούλου. Στη Θάσο έχει εκλεγεί η Μαρία Πολυμέρου. Η παράταξη Μέτιου καταλαμβάνει 2 έδρες. Εκλέγονται οι Αντωνιάδης Κώστας και Αλέξης Πολίτης. Η παράταξη Κατσιμίγα καταλαμβάνει 1 έδρα. Εκλέγεται  ο Λυμπεράκης Δημήτριος. Επίσης μία έδρα  καταλαμβάνει η παράταξη Σιμιτσή. Είναι πιθανό επίσης την 5η έδρα της η «Περιφέρεια σε Δράση» να την πάρει στην Καβάλα όταν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση και να εκλεγεί ο Αρχέλαος Γρανάς. Τέλος στην Καβάλα καταλαμβάνουν από μία η παράταξη της Χρυσής Αυγής και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τελική εικόνα

Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης θα προκύψουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τι έδρες που θα καταλάβει ο κάθε συνδυασμός σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση καταλαμβάνει 17 έδρες, η Περιφερειακή Σύνθεση 16 έδρες, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία 6 έδρες, η Περιφέρεια σε Δράση 5 έδρες, η Λαϊκή Συσπείρωση 3 έδρες, η Πατριωτική Αυγή 2 έδρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ 1 έδρα, και η Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση 1 έδρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…