Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μαρία Φώτη-Ορφανίδη: Θέλω να συμμετέχω στην αλλαγή της ταυτότητας της Ξάνθης

Μαρία Φώτη-Ορφανίδη: Θέλω να συμμετέχω στην αλλαγή της ταυτότητας της Ξάνθης

0

Υπ. δημοτική σύμβουλος δήμου Ξάνθης με το συνδυασμό “Ξάνθη για όλους”  του Σάββα Μελισσόπουλου

 Η Μαρία Φώτη-Ορφανίδη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου Ξάνθης με το συνδυασμό «Ξάνθη για Όλους», μοιράζεται τις προσδοκίες και τις διεκδικήσεις της για μια νέα ευκαιρία στο δήμο Ξάνθης, με προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την αξιοποίηση καταρτισμένων ανθρώπων, τεχνολογιών, υποδομών και καινοτομιών για την αναβάθμιση της πόλης και του δήμου.

«Ε»: Γιατί επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

Μ.Φ.: Ζω, εργάζομαι και βιώνω καθημερινά τα προβλήματα της πόλης με τις ανύπαρκτες κυκλοφοριακές δομές, την απουσία πρασίνου, πάρκων αναψυχής για τα παιδιά μας και χώρων άθλησης, την έλλειψη σεβασμού και πλήρη απαξία στον δημότη και τέλος την απουσία οράματος και την πρόκληση νέων πληγών στον κοινωνικοοικονομικό ιστό. Έτσι ανταποκρίθηκα στο τιμητικό κάλεσμα του υποψήφιου δημάρχου Σάββα Μελισσόπουλου για να συμβάλω με τις γνώσεις μου, την εμπειρία και την αγάπη μου για τον τόπο, στη χρηστή οργάνωση και διαχείριση των τοπικών αναγκών και προτεραιοτήτων. Να μετουσιώσω το όραμά μου για μια πόλη αντάξια των προσδοκιών μας, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σύγχρονες δομές κοινωνικής προστασίας, υψηλό βαθμό διοικητικής ετοιμότητας και εξωστρέφεια.

«Ε»: Τι θέλετε να δείτε να αλλάζει στην Ξάνθη;

Μ.Φ.: Θα ήθελα να αλλάξει η ταυτότητα της πόλης μας, να μετεξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στον δημότη και στον επισκέπτη της. Μια πόλη που να αναδεικνύει τις  παραδοσιακές της ιστορικές αναφορές και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που κληρονομήσαμε, να ξεχωρίζει για τις αποτελεσματικές υποδομές και τη συγκροτημένη κοινωνική της ευαισθησία. Να παντρεύει αρμονικά την τέχνη με την τεχνολογία, την παράδοση με την νεωτερικότητα, το φυσικό κάλλος με τον τουρισμό. Πρέπει να αξιοποιηθεί το προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό για να μετασχηματιστεί ένας Δήμος με νεκρωμένα αντανακλαστικά σε έναν Δήμο καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης, πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης.

«Ε»: Τι σας έπεισε στον συνδυασμό του Σάββα Μελισσόπουλου «Ξάνθη για Όλους»;

Μ.Φ.: Η δημοτική κίνηση «Ξάνθη για όλους» απαρτίζεται από ανθρώπους νέους, χαρισματικούς, με καταξίωση στον επαγγελματικό τους χώρο, πέρα από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα. Ο σχεδιασμός του προγράμματος του συνδυασμού  «Ξάνθη για Όλους» χαρακτηρίζεται από τόλμη μεταρρυθμιστικών τομών, προσαρμοστικότητα και υλοποιήσιμη εφαρμογή. Τέλος, ο Σάββας Μελισσόπουλος αποτελεί ηγετική μορφή που εμπνέει και οραματίζεται τη μεγάλη εικόνα της ουσιώδους αλλαγής, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και ενεργητική ακρόαση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Ονομάζομαι Φώτη Μαρία. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1979 και ακολούθησα μια εξωστρεφή διαδρομή με σπουδές Νοσηλευτικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διεύρυνα την επιστημονική μου κατάρτιση με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έγγαμη μητέρα 3 παιδιών εργάζομαι από το 2004 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και συμμετέχω ενεργά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…