Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αίσιο τέλος στην «περιπέτεια» των 59 καθαριστριών του νοσοκομείου Ξάνθης

Αίσιο τέλος στην «περιπέτεια» των 59 καθαριστριών του νοσοκομείου Ξάνθης

0

Την άλλη εβδομάδα η δίκη στο Εφετείο Θράκης  για την άρση των ασφαλιστικών μέτρων   – Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα υπογράψουν συμβάσεις διαβεβαιώνει ο Διοικητής του νοσοκομείου Α. Γερόπουλος

 

Περιμένουν 2 χρόνια να προσληφθούν – Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο τις δικαίωσε

 

Θετική έκβαση αναμένεται να έχει ο αγώνας 59 καθαριστριών για την πρόσληψή τους στο νοσοκομείο Ξάνθης.  Παρά το γεγονός ότι είναι στη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το 2017 η πρόσληψή τους δεν έχει γίνει ακόμη  επειδή μπλοκαρίστηκε από τα ασφαλιστικά μέτρα του εργολάβου καθαριότητας που είχε σύμβαση και συνεχίζει να έχει με παράταση την καθαριότητα στο νοσοκομείο Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι το «Ε» έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας των καθαριστριών ουκ ολίγες φορές και έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ του στο θέμα και άλλη φορά . Ωστόσο αυτή τη φορά  όπως μας διαβεβαιώνει ο διοικητής του Νοσοκομείο Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος το αργότερο μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι προσλήψεις των 59 καθαριστριών.

Την άλλη εβδομάδα η δίκη στο Εφετείο Θράκης  για την άρση των ασφαλιστικών μέτρων  

geropoulos-nosΌπως ανέφερε ο κ. Γερόπουλος την άλλη εβδομάδα έχει οριστεί η δικάσιμος στο Εφετείο Θράκης για την άρση των ασφαλιστών μέτρων υπέρ του εργολάβου που κατέθεσε το νοσοκομείο Ξάνθης. Η απόφαση αναμένεται να είναι θετική για τις καθαρίστριες καθόσον έχουν δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και στο ΣτΕ: «Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα μπορέσουμε να κάνουμε τις προσλήψεις των 59 καθαριστριών που περιμένουν 2 χρόνια . Οι συμβάσεις είναι για 2 έτη και οι μισθοί αυτοί που ισχύουν στο δημόσιο», επισημαίνει ο κ. Γερόπουλος.

Ιστορικό της υπόθεσης

Να σημειώσουμε πως η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο εργολάβος, ανάδοχος της καθαριότητας στο νοσοκομείο Ξάνθης κατέθεσε προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της έγκρισης από τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις με 2ετείς συμβάσεις. Η απόφαση του Εφετείου Θράκης ήταν υπέρ του εργολάβου. Τότε ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας με προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο με απόφασή δικαιώνει το υπουργείο και δίνει την δυνατότητα πρόσληψης σε Δημοσίους Οργανισμούς ως συμβασιούχους τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς. Η απόφαση επικυρώθηκε από το ΣτΕ και αναμένεται η άρση των ασφαλιστικών από το Εφετείο Θράκης προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων με τις καθαρίστριες. Να σημειώσουμε πως πολλές απ’ αυτές ήταν στην καθαριότητα με εργοδότη τον εργολάβο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…