Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ

0

Περαστικός οδηγός από την Εγνατία ειδοποίησε την Πυροσβεστική της ΒΙΠΕ Ξάνθης τα μεσάνυχτα της Πέμπτης – Πυκνοί καπνοί στα χωριά Θαλασσιά , Τύμπανο, Τοξότες

 

 

Αγωνία από τους κατοίκους της περιοχής – Ζητούν ν’ αναλάβουν  ευθύνες οι υπεύθυνοι .

Κανείς δεν ζήτησε από τον Ραψομανίκη να κάνει μετρήσεις για τοξικότητα των αερίων

 

Τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου  η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΧΥΤΑ Ξάνθης τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Με τις αλλεπάλληλες επιχωματώσεις επετεύχθη τελικά ύφεση ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται για να αποτραπούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

 Περαστικός οδηγός ειδοποίησε την Πυροσβεστική της ΒΙΠΕ Ξάνθης

Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπλέτσας η υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 12.05 από διερχόμενο οδηγό στην Εγνατία που ανέφερε ότι είδε ανάφλεξη στην περιοχή. Άμεσα επενέβη ο επιπυραγός Γιώργος Τσαούσης με 2 οχήματα και άνδρες ενώ συνδράμει και η Π.Υ. Ξάνθης. Ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που είναι και πρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης, ο οποίος και  μετέβη άμεσα στην περιοχή. Ξεκίνησε επιχείρηση επιχωματώσεων με 2 μηχανήματα καθώς έτσι  αντιμετωπίζεται αυτού του είδους η πυρκαγιά.

Αγωνία από τους κατοίκους της περιοχής – Ζητούν ν’ αναλάβουν  ευθύνες οι υπεύθυνοι

Να σημειώσουμε ότι από την πυρκαγιά εκλύθηκε πυκνός καπνός ο οποίος με την βοήθεια των βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή μεταφέρθηκε στα χωριά Θαλασσιά Πύμνη, Τύμπανο, Τοξότες και Γαλάνη. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λάβαμε από κάτοικο της περιοχής στις 8.15 το πρωί: « Για άλλη μια φορά έπιασε φωτιά ο σκουπιδότοπος δίπλα στο εργοστάσιο ζάχαρης. Ο καπνός έχει πνίξει τα χωριά Τυμπάνου Τοξοτών και Γαλάνης κάνοντας το περιβάλλον τοξικό.  Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι».

Κανείς δεν ζήτησε από τον Ραψομανίκη να κάνει μετρήσεις για τοξικότητα των αερίων

Να σημειώσουμε ότι το «Ε» απευθύνθηκε στον καθηγητή κ. Ραψομανίκη ρωτώντας τον αν κάνει μετρήσεις στην περιοχή αλλά μας είπε πως κανείς δεν του το ζήτησε! Να θυμίσουμε πως είναι η πολλοστή φωτιά στο ΧΥΤΑ το τελευταίο διάστημα που δημιουργεί ανησυχία και διαμαρτυρίες και επιβάλλει την λήψη μέτρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…