Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 45 σύλλογοι Μακεδονίας και Θράκης στο πρόγραμμα «Στηρίζω»

45 σύλλογοι Μακεδονίας και Θράκης στο πρόγραμμα «Στηρίζω»

0

Παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με πολιτιστικές δράσεις από το ΥΜΑΘ

Σε εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, παρουσιάστηκαν οι 45 σύλλογοι και φορείς που επιλέχθηκαν, καθώς πληρούσαν τις προϋποθέσεις, για να λάβουν τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το πρόγραμμα «Στηρίζω» για την «Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων της Μακεδονίας και της Θράκης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 13 από τους επιλεγέντες συλλόγους παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις τους, ακολούθησε η προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το δώρο», που παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Μπάτεν Βυτεμβέργης του Γιάκοπ Φρέι και αφορά τα κοινωνικά στερεότυπα αδυναμίας.

Επίσης, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Βασίλης Ντάρμας και Μαριάννα Αβραμάκη παρουσίασαν δύο κείμενα που αναφέρονται στην καρδιά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν και βιώνουν τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για τους «Αόρατους Ανθρώπους» της Όλγας Στέφου και ένα απόσπασμα από τον «Ζητιάνο» του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Την εκδήλωση κάλυψαν με την τέχνη τους μουσικοί του δρόμου, ενώ ακολούθησε ένα γεύμα προς τους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου απηύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη των συλλόγων και προς όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…