Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Α.Μ.Θ. στην Ξάνθη

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Α.Μ.Θ. στην Ξάνθη

0

Στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. Απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειάς μας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 μαθητών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.), στην πόλη της Ξάνθης ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Α.Μ.Θ για μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειάς μας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από  τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (www.wrohellas.gr), με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 6 μηνών. Ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από την ανακοίνωση των θεμάτων και ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με τη διεξαγωγή των Τελικών.

Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικά διαγωνιστικά κριτήρια.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων θα μας παρουσιάσουν πώς η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και των νησιών όλης της χώρας όπως επίσης  θα μας κάνουν παρουσίαση των σχεδίων τους για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Πλανήτη Άρη. Τέλος, θα συνεργαστούν και θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι

δράσης: το ρομποτικό ποδόσφαιρο.

Οι μαθητές των Γυμνασίων έχουν κατασκευάσει ρομπότ που διασχίζουν τους δρόμους του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα δούμε ρομπότ που συλλέγουν σταφύλια και τα μεταφέρουν στο οινοποιείο για την παραγωγή συγκεκριμένου χρώματος κρασιού. Οι λιγότερο έμπειρες ομάδες των Γυμνασίων θα διαγωνιστούν στον Πρωτέα. Έναν αγώνα ταχύτητας για ρομπότ διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Τέλος, οι μαθητές των Λυκείων θα παρουσιάσουν τεχνολογίες, αυτοματισμούς αλλά και τα επιχειρηματικά τους πλάνα για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου 1000 Colors Hotel και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λίστες αναμονής για το αντιγριπικό εμβόλιο στην Ξάνθη

Ξεκινά από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Αυξημένες κατά 30% οι παραγγελίες στα Φαρ…