Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Άσφαιρη η Ξάνθη, έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία

Άσφαιρη η Ξάνθη, έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία

0

Θάλασσα τα έκαναν οι βοηθοί διαιτητή

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τη Λαμία για την 20ή αγωνιστική της Super League και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως γκολ (0-0). Οι Φακούντο Μπερτόγλιο και Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς δημιούργησαν φάσεις στους συμπαίκτες του, αλλά κανείς δεν τις τελείωσε. Βαθμό-βαθμό συνεχίζουν για τους στόχους τους (προσέγγιση πεντάδας και παραμονή αντίστοιχα) οι δύο ομάδες, σε κακή ημέρα οι βοηθοί με αλλεπάλληλες κακές αποφάσεις.

Αυτό το αποτέλεσμα ήλθε γιατί πολύ απλά Ξάνθη και Λαμία δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Δεν είναι ότι δεν είχαν ευκαιρίες οι δύο ομάδες, απλά τόσο οι Ξανθιώτες, όσο και οι Φθιώτες ήταν άστοχοι στην τελική επιλογή.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά με τον Νίκο Τσούκαλο – ο οποίος απέδειξε τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό που πέτυχε δύο γκολ, όσο και στο σημερινό που δεν σκόραρε ότι “χτυπά την πόρτα” για αρχική ενδεκάδα – αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τον νίκησε στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν με τον Τζέφρι Σαρπόνγκ στο 15′ (ο Γιάννης Σκόνδρας έβαλε την κόντρα), την κεφαλιά του Χρήστο Λισγάρα στο πρώτο δοκάρι στο 18′ (η μπάλα έξω), τον Ζαν Μπαριέντος στο 21′ (άστοχο), τον Αλεκσάνταρ Κοβάτσεσβιτς στο 65′ (ο Νίκος Μελίσσας απέκρουσε). Όταν δεν σκοράρεις, υπάρχει πρόβλημα…

Ο Τζουρίτσκοβιτς πέρασε στη θέση του Μπαριέντος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σέρβος ανέβασε την απόδοση της Ξάνθης. Ήξερε να κυκλοφορήσει την μπάλα, πού να την δώσει, τι να κάνει με αυτήν και χωρίς αυτήν. Ξεκάθαρη η διαφορά των γηπεδούχων σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Λάμπρου δεν υπέπεσε σε κάποιο τεράστιο λάθος, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές. Αλλά οι βοηθοί του τα έκαναν “θάλασσα”. Λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, ως επί το πλείστον.

Η πρώτη εξ αυτών – 18 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς στον Νίκο Τσούκαλο – προκάλεσε και την ανακοίνωση (στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης) από τη Λαμία. Και στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίστηκαν οι επιπόλαιες υποδείξεις.

Τόσο στην πάσα του Μπερτόγλιο στον Σκόνδρα, όσο και πάλι στον Τσούκαλο. Και σε επίθεση της Ξάνθης παρατηρήθηκε λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ. Πολλά τα λάθη για όχι και πρώτης γραμμής ματς…

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Καντά (61′ Μπρίτο), Μπαριέντος (46′ Τζουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Σαρπόνγκ (71′ Ουίλιαμ), Κοβάτσεβιτς, Κάστρο.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τομάς (61′ Τομάς), Μπερτόγλιο (88′ Μπουλούλης), Καραμάνος, Τσούκαλος (70′ Ασούμπρε).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…