Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τη στήριξη της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του νέου Μουσικού Σχολείου και του ΕΕΕΚ ζητά ο δήμος Αβδήρων

Τη στήριξη της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του νέου Μουσικού Σχολείου και του ΕΕΕΚ ζητά ο δήμος Αβδήρων

0
mousiko xanthis

Ικανοποίηση Τσιτιρίδη για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή της Διομήδειας

Εκδόθηκε το ΦΕΚ που αφορά στην έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή της Διομήδειας, που θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος και θα περιλαμβάνει το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)

Την ικανοποίησή της εκφράζει η δημοτική αρχή του δήμου Αβδήρων, σημειώνοντας ότι, «η νυν Δημοτική αρχή από τον Μάρτιο του 2017 κατάφερε να εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που προβλέπει νέο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο δυναμικότητας 350 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 5.646 τ.μ. και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) δυναμικότητας 50 μαθητών,  συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 2.030 τ.μ. στην ίδια έκταση επιφάνειας 17 στρεμμάτων», και προσθέτει ότι «για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Δήμου Αβδήρων, η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων, οι Βουλευτές του Νομού, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης και η Προϊσταμένη του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΑΜΘ.

Έχουν ήδη ανατεθεί στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αβδήρων στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη Ευστάθιου, παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή των Κτιριακών Υποδομών, οι μελέτες για την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης και ο Δήμος Αβδήρων έχει ολοκληρώσει την πρώτη Γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή και των δύο σχολείων.

«Πλέον απαιτούμε και την βοήθεια της Περιφέρειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τόσο των μελετών για το Μουσικό σχολείο, όσο και η κατασκευή και των δύο  σχολικών κτιρίων», καταλήγει ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε «καραντίνα» ο οδικός τουρισμός στην Θράκη

Θύελλα αντιδράσεων. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α. Τσώνης: «Ακατάληπτη η απόφαση» –…