Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβεύτηκαν οι άριστοι μαθητές και φοιτητές από τον Σύλλογο Ποντίων

Βραβεύτηκαν οι άριστοι μαθητές και φοιτητές από τον Σύλλογο Ποντίων

0

Κόπηκε η βασιλόπιτα με την παρουσία των αρχών και μελών του Συλλόγου

Μια όμορφη διπλή εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης. Έκοψε τη βασιλόπιτά του και αμέσως μετά τίμησε με επαίνους τους μαθητές που αρίστευσαν και τους πρωτοετείς στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Την Κυριακή λοιπόν στην φιλόξενη στέγη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν γονείς, νέοι και νέες, μέλη του Συμβουλίου και προσκεκλημένοι. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ο οποίος απηύθυνε και πατρικές συμβουλές και ευχές. Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Ρωμανίδης μίλησε για το έργο του Συλλόγου, τις δράσεις και παρεμβάσεις στον πολιτισμό και την κοινωνία ενώ έκανε αναφορά στο Πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ακολούθως σύντομες αναφορές χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαρ. Δημαρχόπουλος και άλλοι.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η απονομή των επαίνων στους μαθητές και φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, όλα παιδιά μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στις επιδόσεις τους. Ανάμεσα στους τιμηθέντες ξεχώρισε η βράβευση της κυρίας Δ. Χρηστακίδου, η οποία παρότι μητέρα 4 παιδιών πέτυχε σε Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Στη ζεστή εκδήλωση του Συλλόγου που αποτελεί θεσμό, παρέστησαν ο υφυπουργός, ο Μητροπολίτης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων, αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Στρατηγού, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στ. Μωραΐτης με το μέλος Σπ. Κάλφα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρ. Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και μέλη της Ποντιακής Κοινότητας.

Στην εκδήλωση εκτός του καφέ, προσφέρθηκαν όλα τα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…