Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

0

 Η ώρα του λογαριασμού
Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην πολιτική είναι να μετράς και να κάνεις υπομονή. Φαίνεται λοιπόν πως και στα δύο αυτά ο Καμμένος δεν τα καταφέρνει καλά και ιδού γιατί.
Ο «Ανένδοτος» του κ. Καμμένου δεν μας σκιάζει, αφού ο κ. Τέρενς Κουίκ έχει αποστασιοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Παπαχριστόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα Κουντουρά είναι υπουργός της συγκυβέρνησης όπως και η κα  Παπακώστα. Άρα, μένει με δύο βουλευτές και χάνει το δικαίωμα της ομιλίας στη βουλή ως εκπρόσωπος κοινοβουλευτικής ομάδας που απαιτεί πέντε βουλευτές. Ήρθε μάλλον η ώρα του λογαριασμού για τον Π. Καμμένο.
Γ.Δ.


Ελληνικό
Τώρα με τα χιόνια λοιπόν, φίλος καλός μου έλεγε τι παρατήρησε στους «εκδρομείς του βουνού για να δούνε το χιόνι». Λοιπόν, ο στάνταρ εξοπλισμός τους ήταν φρέντους καπουτσίνους στα παμπρίζ. Για αλυσίδες, για 4Χ4 κίνηση ούτε λόγος, για εμπειρία οδήγησης στα χιόνια άστα να πάει. Σε λίγο όλοι αφού κολλήσουν στα χιόνια, θα φωνάζουν πού είναι το κράτος…
Ελληνικό φαινόμενο εκατό τοις εκατό και μην το αρνηθεί κανείς  διότι όλο και θα του έχει τύχει να συναντήσει κάποιους ανόητους οδηγούς που πάνε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, κολλάνε, κλείνει ο δρόμος, ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους κι αυτοί χασκογελούν.
-Ελλάδα το μεγαλείο σου.
Γ.Δ.


Δίκαιη αντιμετώπιση
Και οι ζυμώσεις σε επίπεδο προσώπων για τη συγκρότηση των συνδυασμών συνεχίζονται. Πολλοί οι κλητοί, λίγοι στο τέλος οι εκλεκτοί όπως συνήθως συμβαίνει. Στο ναό εισέρχονται πολλοί, στο ιερό ελάχιστοι, λέει ο λαός μας κι έχει δίκιο.
Μέσα στην ένταση των ημερών για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τους Περιφερειακούς συνδυασμούς, οφείλουμε μια παρατήρηση που σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ολόκληρη την Περιφέρεια. Είναι αυτό που προέκυψε κατά τη θητεία των Περιφερειαρχών όλων. Δηλαδή, που καλλιέργησαν με επιτυχία την Περιφερειακή συνείδηση και ισότητα στην πράξη. Χωρίς διαχωρισμούς των νομών, χωρίς προκλητικές προτιμήσεις αλλά με πνεύμα δίκαιης αντιμετώπισης και των πέντε νομών.
Γ.Δ.


Η ευγενική «Υπατία»
Μεταξύ μας τώρα, η «Υπατία»  μας φέρθηκε ιδιαίτερα φιλικά. Στην αρχή μας χιόνισε, το έστρωσε για να το δούμε και χαρούμε και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε η οπτική ικανοποίηση, το’ ριξε στη βροχή. Αποτέλεσμα το χιόνι να εξαφανιστεί και μαζί και οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι πάγοι. Μη μου πείτε, ευγενέστατη η Υπατία στη συμπεριφορά της αφού ανέβασε και το θερμόμετρο. Λογικό θα πείτε, τα κορίτσια από σπίτι είναι ευγενικά.
Γ.Δ.


Ιδιοκτησιακή αίσθηση
Η ιδιοκτησιακή αίσθηση του εργαζόμενου στο δημόσιο ότι η Υπηρεσία είναι δική του, ότι κανείς δεν τον αμφισβητεί κι ας κάνει λάθη, παραλήψεις, είναι αγενής. Γνωρίζει πως ό,τι κι αν κάνει δεν κινδυνεύει. Το «κράτος» θα τον καλύψει. Γιατί ο πολίτης έχει άδικο και το δίκιο ο υπάλληλος. Παγίως αυτό συμβαίνει, αυτό υπάρχει. Κι έτσι θεμελιώνεται η αίσθηση της κοινωνικής, διαφοράς, της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών. Έτσι όμως παύει να υπάρχει οργανωμένη κοινωνία, υπάρχει χάος.
Η ιδιοκτησιακή αίσθηση του κράτους από τους εργαζόμενους σ’ αυτό, τόσο στις κρατικές υπηρεσίες, όπως και στις ΔΕΚΟ είναι μια από τις ασθένειες που δύσκολα θα θεραπευτούν. Όπως η έλλειψη αξιολόγησης τραυματίζει το σώμα της διοίκησης. Διότι όχι σπάνια, αναρριχώνται στην ηγεσία άτομα ανίκανα και ανεύθυνα, με ευλύγιστη μέση.
Άλλη μια αλήθεια όλα αυτά δυστυχώς που οι πολιτικοί μας κάνουν πως δεν γνωρίζουν, την κρύβουν κάτω από το χαλί.
Γ.Δ.


Μας λείπουν
Στο νομό μας διαθέτουμε πολλά Σωματεία, Συλλόγους μικρούς και μεγάλους, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς. Μάλιστα η ποικιλία τους είναι τεράστια και τα αντικείμενα της ασχολίας πολλά. Όμως λείπει κάτι, κι αυτό που λείπει είναι και ολίγον χειμωνιάτικο. Και για να μην σας κρατώ σε αγωνία, μας λείπει ένας Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών. Μεμονωμένοι υπάρχουν μάθαμε, όμως δεν είναι οργανωμένοι. Τους ρίχνουμε την ιδέα για να προχωρήσουν οργανωτικά. Για να τους δούμε να κόβουν την πίτα τους δίπλα ή μέσα στη θάλασσα.
Γ.Δ.


Άλλη μια αλήθεια
Δεν είναι κρυφή, τη γνωρίζουν αυτοί που πρέπει αλλά την κρύβουν. Γιατί έχουν τους λόγους τους, κυρίως οι πολιτικοί, όλοι μάλιστα.
Λοιπόν, ιδού η αλήθεια και διάψευση δεν δέχομαι. Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό, ανά χιλίους κατοίκους σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς. Μάλιστα ο ρυθμός ανάπτυξης σ’ αυτές τις ειδικότητες είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με την πλούσια Σουηδία. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη κι έχουμε τη χειρότερη παιδεία, τη χειρότερη νοσηλεία και τη χειρότερη αστυνομία. Βλέπουμε το Δημόσιο ως όργανο παροχής υπηρεσιών. Με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην ανήκουν στους μαθητές, τα νοσοκομεία στους αρρώστους και η αστυνομία στους πολίτες που σέβονται το νόμο.
Γ.Δ.


Περιφερειακή αλήθεια
Με την ευκαιρία όμως θα πρέπει να λεχθεί και μια άλλη αλήθεια, μια άλλη παράμετρος. Και εδώ χρειάζεται επίσης η Περιφέρεια να δουλέψει με πνεύμα ισότητας.
Ο λόγος για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νομού. Ο μελέτες υπάρχουν, είναι αναλυτικές και επίκαιρες. Απομένει ν’ αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή και υλοποίηση. Πάλι με πνεύμα δικαιοσύνης προς όλους τους νομούς.
Οφείλουν οι άνθρωποι που θα διοικήσουν την περιφέρεια, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να αξιοποιήσουν τις μελέτες και να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους. Όχι με τοπικισμούς και στενομυαλιά, αλλά με περιφερειακή αντίληψη και ίσων ευκαιριών για τους πέντε νομούς. Δεν θα πρέπει να μείνει πίσω κανένας νομός από την ανάπτυξη, την πρόοδο. Πάντα βέβαια ο καθένας στα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι και μόνον έτσι θα υπάρξει κατ’ αρχάς συνέχεια και δεύτερο δικαιοσύνη ως προς τις ίσες ευκαιρίες.
Γ.Δ.


Διάλεξε με ποιους είσαι
Μια πραγματική «όαση» και ελπίδα μέσα στο καταιγισμό των τηλεοπτικών «σκουπιδιών» που καθημερινά μας βομβαρδίζουν και έχουν βαλθεί να μας αποχαυνώσουν κυριολεκτικά αποτελεί ένα σχόλιο χρήστη του facebook που έγινε viral συγκεντρώνοντας 7.000 κοινοποιήσεις. Το post έχει τίτλο: «Ελληνίδα ερευνήτρια λευχαιμίας» VS «Power of Love». Έχει ενδιαφέρον γιατί παρουσιάζει τις δυο όψεις της κοινωνίας μας αλλά και την στάση των Μέσων και της κοινωνίας και το γεγονός ότι προκάλεσε τόσα θετικά σχόλια ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας.  Το σχόλιο: «Από τη μία έχεις την Έλλη Παπαεμμανουήλ, γενετίστρια – βιολόγο, επίκουρη καθηγήτρια στο κέντρο καρκίνου στο Memorial Sloan Kettering, η οποία, όπως γράφτηκε, μετά από έρευνα ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία. Από την άλλη, κάτω, έχουμε ένα τσούρμο ανύπαρκτων υπάρξεων που περιπλανιούνται ασκόπως στο reality Power of love με σκοπό τη σκοποβολή του ιδανικού εραστή. Η πρώτη είδηση απασχόλησε κάποια ελάχιστα sites, τα καμώματα του τσούρμου καλύπτονται επί 24ώρου βάσεως από κανάλια, περιοδικά και sites. Από τη μία παράγεται έρευνα για τη θεραπεία του ανθρώπου, από την άλλη σκουπίδια για την αποχαύνωση του. Αλλά η κοινωνία επιλέγει το δεύτερο. Δεν θέλει να θεραπευτεί. Το να αποχαυνωθεί είναι πιο ανακουφιστικό. Δεν είναι αμελητέο, δεν είναι επουσιώδες, δεν είναι ακίνδυνο. Είναι σύμπτωμα βαρύτατης πνευματικής ένδειας» Υ.Γ. τώρα ποια από τις δύο περιπτώσεις εκπροσωπεί την πραγματική γυναικεία ομορφιά, δεν χρειάζεται να πω…».
Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε…
Μ.Ξ.


Πολιτικό
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και πολύ σημαντικές καθώς αναμένεται να κρίνουν τον χρόνο των εκλογών αλλά και να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες.  Μπορεί ο πρωτουργός Αλέξης Τσίπρας να είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην Έλλη Στάη ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την θητεία του ωστόσο η στάση Καμμένου σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέα δεδομένα. Η πρόθεση του πρωθυπουργού όπως είπε είναι να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνη πριν την συζήτηση για την συμφωνία και έριξε τον γάντι στον Καμμένο λέγονται πως δεν πιστεύει πως ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει νερό στον μύλο του Μητσοτάκη. Αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής δεδομένα και από το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική του ομάδα δεν συναίνεσε στην απόσυρση των υπουργών και υφυπουργών από την κυβέρνηση μάλλον ο Καμμένος πάει για …στροφή 180 μοιρών!
Κα δεν θα είναι η πρώτη φορά βέβαια αλλά ας κρατήσουμε και μια επιφύλαξη γιατί κάποιες φορές είναι απρόβλεπτος!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…